26 Απρ 2024
READING

Συνεχίζεται το ράλι της Apple στην Ελλάδα

4 MIN READ

Συνεχίζεται το ράλι της Apple στην Ελλάδα

Συνεχίζεται το ράλι της Apple στην Ελλάδα

Ο όμιλος Quest ενισχύει τα πλάνα του για μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά με όχημα τα προϊόντα της Apple

Η ισχυρή αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό έχουν καταστήσει τα προϊόντα Apple διακαή πόθο κάθε καταναλωτή. Αυτό ακριβώς τεκμηριώνει τόσο το άνοιγμα νέων σημείων iStorm σε Ελλάδα και Κύπρο όσο και το επενδυτικό πλάνο που έχει καταρτίσει σχετικά ο όμιλος Quest και μέσω της iSquare -διανομέα των κινητών iPhone και των άλλων τεχνολογικών προϊόντων σε Ελλάδα και Κύπρο- για το 2023.

Ενδεικτικό της υψηλής εμπορικής απόδοσης των προϊόντων της Apple, με αιχμή δόρατος τα iPhone, είναι το γεγονός ότι παρά τη γενικότερη αρνητική τάση που παρουσίασε η αγορά της τεχνολογίας το 2022, το οικοσύστημα της Apple εξέπληξε θετικά τον όμιλο Quest – κάτι που συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, που είδε την ζήτηση να ενισχύεται μετά την ισχυροποίηση του προηγούμενου έτους.

Υψηλή εμπορική απόδοση

Σε αντιδιαστολή με το 2021 όταν για ένα διάστημα στις αρχές του έτους τα καταστήματα ήταν κλειστά, τα δεδομένα της αγοράς για το 2022 ήταν εντελώς διαφορετικά με την αγορά να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Με την επαναφορά διαθεσιμότητας των προϊόντων Apple, και κόντρα σε αυτό το περιβάλλον η θυγατρική της Quest, iSquare Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην εμπορία προϊόντων της Apple, όσο και ο βραχίονας της λιανικής με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα iStorm, σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Ειδικότερα, η iSquare κατάφερε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο και συνέχισε την ισχυρά ανοδική πορεία της με ισχυρά διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, το 2022 η εταιρεία έκλεισε με αύξηση πωλήσεων 37% ξεπερνώντας τα 342 εκατ. ευρώ και κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται με ηγέτη της ανάπτυξης το iPhone το οποίο και κατέγραψε αύξηση πάνω από 42% σε σύγκριση με το 2021.

Μεγαλώνει το δίκτυο καταστημάτων

Ταυτόχρονα η εταιρεία συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο στο δίκτυο λιανικής των συνεργατών της με νέα σημεία και χώρους Apple στα καταστήματα των μεγάλων retailers τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Έτσι το 2022 πρόσθεσε ακόμα 12 νέα σημεία Apple Programs (σημεία πώλησης προϊόντων Apple σε καταστήματα τρίτων), με το σύνολο πλέον των Apple Programs σημείων να ανέρχεται σε 95 χώρους υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και εμπειρίας. Όσον αφορά την iSquare και γενικότερα το οικοσύστημα Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, το 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα.

Ενώ σήμερα η iStorm μετρά 10 καταστήματα στην ελληνική επικράτεια και άλλα 4 στην Κύπρο, όπου πιστεύεται ότι καλύπτονται οι ανάγκες των τοπικών καταναλωτών. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ομίλου Quest προσβλέπει στην περαιτέρω επέκτασή τους σε έναν αριθμό 17-18 καταστημάτων ή και περισσότερων, εντός διετίας.

Πλάνο ,το οποίο υλοποιείται και σε συνεργασία με την ελληνική θυγατρική, Apple Ltd, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την αγορά και στενή επαφή με τους πελάτες.

Η περίπτωση του Apple Shop στον Κωτσόβολο

Η συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί συνεργασία με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών της ελληνικής αγοράς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την δημιουργία νέου Apple Shop πριν από λίγες ημέρες στο κατάστημα Κωτσόβολος στο The Mall Athens. Το Apple Shop αναβαθμίστηκε και διαμορφώθηκε με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές που ορίζει η μητρική εταιρεία, ώστε να παρέχει στους καταναλωτές την ευκαιρία να γνωρίσουν με νέους διαδραστικούς τρόπους τα προϊόντα της Apple, με τη βοήθεια εξειδικευμένου και πιστοποιημένου από την εταιρεία προσωπικού, νέων τεχνολογιών και live demo.

Ενδεικτικό εξάλλου της διείσδυσης των προϊόντων Apple στην αγορά είναι ότι με βάση τα στοιχεία του περασμένου Δεκεμβρίου, σε αξία πωλήσεων, το μερίδιο της Apple ανεβαίνει στο 35%, της Xiaomi διαμορφώνεται στο 18% και της Samsung στο 39%, ενώ στην κατηγορία των smartphones (τεμάχια) το μερίδιο της Samsung έφτασε στο 40%, της Xiaomi στο 30% και της Apple στο 15%-16%, που εμφανίζει την ταχύτερη άνοδο (+5%).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.