26 Απρ 2024
READING

Θα καθαρίσει η Unilever στο #CleanTok;

3 MIN READ

Θα καθαρίσει η Unilever στο #CleanTok;

Θα καθαρίσει η Unilever στο #CleanTok;

Η Unilever ενώνει τις δυνάμεις της με το TikTok για να εκμεταλλευτεί την τρέλα του #CleanTok

Σε μια στρατηγική κίνηση για να προσεγγίσει το διευρυνόμενο κοινό του TikTok, η Unilever ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος του πολυεθνικού κολοσσού είναι να επωφεληθεί από την τεράστια δημοτικότητα της τάσης #CleanTok, όπου οι χρήστες μοιράζονται συμβουλές και hacks για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Η συνεργασία θα διαρκέσει 40 εβδομάδες, ξεκινώντας αυτόν τον μήνα και φτάνοντας μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Θα περιλαμβάνει τη συνδημιουργία και την επιμέλεια περιεχομένου για την κοινότητα #CleanTok σε πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες, η Τουρκία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Ινδονησία. Για να διασφαλίσει την επιτυχία της εκστρατείας, η Unilever θα συνεργαστεί με την Gravity Road και τη Mindshare για την παραγωγή θεματικών σειρών περιεχομένου και ενεργοποιήσεων προγραμμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Πώς ανταμείβει η Unilever όσους παρακολουθούν τις βιώσιμες διαφημίσεις της;

Ανάδειξη των εμπορικών σημάτων της Unilever

Με την ευθυγράμμιση με το κίνημα #CleanTok, η Unilever στοχεύει να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, να εμπνεύσει τους καταναλωτές και να αποκτήσει πληροφορίες για τις προτιμήσεις και τις εμπειρίες τους με τα προϊόντα της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η εταιρεία θα αναδείξει τις μάρκες της όπως Dirt Is Good, Cif, Domestos, Sunlight και Comfort. Αποκλειστικός χορηγός του #CleanTok θα είναι ο ιστότοπος Cleanipedia της Unilever, ο οποίος προσφέρει στους χρήστες πολύτιμες συμβουλές καθαρισμού.

Η άνοδος του #CleanTok

Η “έκρηξη” της τάσης #CleanTok μπορεί να αποδοθεί στην πανδημία, η οποία ώθησε τους ανθρώπους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στους χώρους διαβίωσης και στις ρουτίνες καθαρισμού τους. Το να περνούν αυξημένο χρόνο στο σπίτι μετέτρεψε την καθαριότητα σε μια μορφή δημιουργικότητας και προσωπικής έκφρασης. Η τάση απέκτησε δυναμική καθώς οι “cleanfluencers” και οι δημιουργοί περιεχομένου στο TikTok μοιράστηκαν τα hacks και τις συμβουλές καθαρισμού τους, καθιστώντας τα βίντεο καθαρισμού ένα από τα πιο αγαπημένα και viral είδη στην πλατφόρμα.

Με πάνω από 79 δισεκατομμύρια προβολές, το #CleanTok έχει ξεπεράσει άλλες δημοφιλείς τάσεις όπως το #BeautyTok, υποδεικνύοντας την ισχυρή απήχηση του περιεχομένου που αφορά στον καθαρισμό. Αυτή η άνοδος της δημοτικότητας έχει οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων για τα προϊόντα καθαρισμού που παρουσιάζονται στα βίντεο #CleanTok.

Η δύναμη του marketing στα social media

Τα στοιχεία της Unilever δείχνουν ότι το TikTok έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά των καταναλωτών, με το 54% των χρηστών να προβαίνουν σε απρογραμμάτιστες αγορές προϊόντων οικιακής χρήσης αφού τα είδαν στην πλατφόρμα. Επιπλέον, σχεδόν το 70% των χρηστών αναγνωρίζουν πως το TikTok τους βοήθησε να ανακαλύψουν νέα προϊόντα οικιακής χρήσης. Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες, οι χρήστες του TikTok έχουν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν αμέσως προϊόντα που ανακαλύπτουν στην εφαρμογή.

Διαβάστε ακόμα: Η Unilever θέλει έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

Η συνεργασία μεταξύ της Unilever και του TikTok έχει ως στόχο να γιορτάσει τη μετατροπή του καθαρισμού από μια καθημερινή αγγαρεία σε μια διασκεδαστική εμπειρία. Συνεργαζόμενη με δημιουργούς περιεχομένου και αναπτύσσοντας ελκυστικό περιεχόμενο, η Unilever σκοπεύει να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει το νεανικό κοινό που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τον καθαρισμό.

Την ίδια στιγμή, η συνεργασία αποτελεί μεγάλη πρόοδο στο social media marketing. Καθώς το TikTok αναπτύσσει τις κοινότητές του, συνεργασίες όπως αυτή διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της πλατφόρμας και στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρήσεων. Αγκαλιάζοντας τάσεις όπως το #CleanTok, οι μάρκες μπορούν να χτίσουν ισχυρές σχέσεις με τους καταναλωτές και να αξιοποιήσουν την επιρροή των social media στο παγκόσμιο marketing.

Με πληροφορίες από Retail Wire

Photo:Unilever

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.