28 Απρ 2024
READING

Οι κατοικίες και βίλες στο Costa Navarino

4 MIN READ

Οι κατοικίες και βίλες στο Costa Navarino

Οι κατοικίες και βίλες στο Costa Navarino

Μέχρι το 2027 που θα ολοκληρωθούν τα projects, η συνολική επένδυση της ΤΕΜΕΣ θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ

Συνεχίζει τις επενδύσεις η ΤΕΜΕΣ, μητρική εταιρεία του Costa Navarino, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το οικιστικό προφίλ του συγκροτήματος στην περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συνολικές επενδύσεις στο Costa Navarino έχουν φτάσει τα 1,25 δισ. ευρώ, καθώς οι άμεσες επενδύσεις που υλοποιεί η ΤΕΜΕΣ αγγίζουν τα 850 εκατ., προσελκύοντας την ίδια στιγμή και 400 εκατ. ευρώ από τρίτους για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εντός της έκτασης. Η σημασία των μεγεθών διαφαίνεται από το γεγονός ότι η επένδυση εκτιμάται πως έχει 11% στο ΑΕΠ Μεσσηνίας, με το 60% των εργαζομένων να προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι το 2027, οπότε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι αναπτύξεις που σχεδιάζονται και στις 5 περιοχές της Costa Navarino (Navarino Dunes, Navarino Bay, Navarino Waterfront, Navarino Hills και Navarino Blue), η συνολική επένδυση από την πλευρά της ΤΕΜΕΣ θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας με τον βέλτιστο τρόπο το όραμα του ιδρυτή της, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, να καθιερώσει την πατρίδα του, τη Μεσσηνία, ως κορυφαίο διεθνή προορισμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναμόρφωσή της.

Η σημασία της οικιστικής ανάπτυξης

Η οικιστική ανάπτυξη της Costa Navarino, που καλύπτει το 10% της συνολικής έκτασης διασφαλίζοντας την διά παντός ανεμπόδιστη θέα, βασίζεται σε πάνω από 100 κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί, οι οποίες αναπτύσσονται σε τέσσερις γειτονιές: Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens και Valley Greens, με τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών: κατοικίες «off plan» (από τα σχέδια), κατοικίες «turn key» (με το κλειδί στο χέρι) και branded διαμερίσματα.

Τα μεγέθη κατοικιών (με βάση την τωρινή διαθεσιμότητα) είναι (εσωτερικοί χώροι) από 135 – 1.300 τ.μ., τα οικόπεδα από 800 – 3.000 τ.μ., με τον αριθμό των υπνοδωματίων να κυμαίνονται από δύο έως επτά.

Οι κατοικίες έχουν ένα εύρος τιμών (σύμφωνα με την τωρινή διαθεσιμότητα) από 3,75 εκατ. ευρώ για τις «custom» κατοικίες, από 1,4 εκατ. ευρώ για τις «turn key» κατοικίες και από 770 χιλιάδες ευρώ για τα branded διαμερίσματα.

Το 50% των ιδιοκτητών είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 50% αλλοδαποί. Με βάση όμως την αξία τους, το 60% έχει αγοραστεί από ξένους και το 40% από Έλληνες.

Τι αναμένεται το 2023

Φέτος, διευρύνθηκε η οικιστική κοινότητα των Costa Navarino Residences, καλωσορίζοντας τους πρώτους ιδιοκτήτες της Rolling Greens, οι κατοικίες της οποίας πωλήθηκαν μέσα σε έναν μόλις χρόνο από το λανσάρισμά τους το 2020.

Και τώρα ξεκινούν οι πωλήσεις 32 βιλών στην Valley Greens, σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τους ελαιώνες και την πλούσια μεσσηνιακή βλάστηση αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος. Θα περιλαμβάνει βίλες 2, 3 και 4 υπνοδωματίων με πισίνα, που θα αναπτυχθούν με τη λογική «turn key». Οι επιφάνειες των κατοικιών θα είναι από 135 έως 300 τ.μ. και οι τιμές διάθεσης κινούνται από 1,4 έως 2,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα το νέο οικιστικό συγκρότημα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, περιλαμβάνει 12 βίλες 2 υπνοδωματίων με πρόσοψη στο γήπεδο του γκολφ, 10 βίλες με πισίνα 3 υπνοδωματίων και 10 βίλες με πισίνα 4 υπνοδωματίων επίσης μπροστά στο γκολφ.

Η ξενοδοχειακή ανάπτυξη

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε δυναμικά στο Costa Navarino με το άνοιγμα του ξενοδοχείου The Westin Resort Costa Navarino, του W Costa Navarino που έκανε το ντεμπούτο του μέσα στο 2022, όπως και του The Romanos, a Luxury Collection Resort. Μάλιστα, μέσα στον Μάιο άρχισαν οι πτήσεις της Olympic Air για πιο γρήγορη κι εύκολη πρόσβαση, δίνοντας τη δυνατότητα για πολλαπλές συνδέσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines και της Star Alliance. Όπως και νέες εβδομαδιαίες πτήσεις της Aegean Airlines που συνδέουν την Καλαμάτα με το Τελ Αβίβ, καθώς και εβδομαδιαίες πτήσεις της Volotea από την Νάντη.

Στο Navarino Bay θα ανοίξει τον Αύγουστο το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές Mandarin Oriental, Costa Navarino με 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ., ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο.

Ενώ μόλις άνοιξε τις πόρτες της η πολυαναμενόμενη Navarino Agora ανάμεσα στις περιοχές Navarino Waterfront και Navarino Bay. Ως μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση της υπαίθριας αγοράς θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών, των ιδιοκτητών κατοικιών αλλά του ευρύτερου κοινού, με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και street food, υπαίθριο σινεμά, καθώς κι ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής, όπως το 1ο Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου τον Οκτώβριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.