29 Απρ 2024
READING

Το καλοκαίρι οδηγεί το Speedy των My market σε παραθεριστικούς προορισμούς

4 MIN READ

Το καλοκαίρι οδηγεί το Speedy των My market σε παραθεριστικούς προορισμούς

Το καλοκαίρι οδηγεί το Speedy των My market σε παραθεριστικούς προορισμούς

Άρχισε η επέκταση της εφαρμογής στην περιοχή της Βάρης

Στις αρχές της χρονιάς, μέσω του eshop.mymarket.gr και παρά το γεγονός ότι διατηρεί συνεργασία με τις πλατφόρμες της Wolt και της InstaShop, ο όμιλος Metro δημιούργησε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ταχύτητα κατά τις ηλεκτρονικές αγορές, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών των My market. Πριν καν κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, η υπηρεσία επεκτείνεται εκτός των ορίων της πρωτεύουσας, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση στις παραθεριστικές περιοχές.

Η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας Speedy, όπως ονομάζεται η υπηρεσία γρήγορης παράδοσης στον χώρο του πελάτη, δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 για να ενισχύσει τον τελευταίο κρίκο του last mile του e-shop My market, παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα παράδοσης, το πολύ σε 1 ώρα. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της υπάρχουσας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τη γρήγορη διανομή.

Ταχύτατη η υπηρεσία Speedy

Με τη νέα υπηρεσία Speedy, το e-shop My market απευθύνεται σε όσα νοικοκυριά δυσκολεύονται να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους σε φυσικά κατάστημα ή να προχωρήσουν σε προγραμματισμένη παράδοση από το e-shop, προσφέροντας τη δυνατότητα της παράδοσης στην επόμενη ώρα. Παράλληλα, μειώνεται ο χρόνος αναμονής των πελατών στο σπίτι, με μεγαλύτερο όμως κωδικολόγιο, μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερες προσφορές σε σχέση με αμιγώς q-commerce.

Η υπηρεσία των My Market προωθείται ως η ιδανική λύση για την αγορά προιόντων “ημέρας” όπως γάλα, ψωμί του τοστ, φρούτα κ.α, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας, ανάμεσα σε 15.000 προϊόντα, νωπά, κατεψυγμένα και ζυγιζόμενα. Ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει μέσω Speedy μέχρι 25 προϊόντα, σε όποια ποσότητα επιθυμεί, προκειμένου αυτά να μπορούν να επιλεχθούν μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από τους υπαλλήλους των καταστημάτων και να μεταφερθούν στη συνέχεια μέσα σε μία ώρα στο σημείο όπου αυτός επιθυμεί, με τον τρόπο που επιθυμεί.

Η υπηρεσία λειτούργησε σε πιλοτικό επίπεδο σε πρώτη φάση σε περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη, η Αγία Σοφία, η Αγία Παρασκευή και το Μεταξουργείο, ενώ τον Μάρτιο άρχισε να καλύπτει ακόμα περισσότερες περιοχές της Αττικής με μια έμφαση στη Βόρεια Αθήνα όπως το Παλαιό Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά και τα Βριλήσσια. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η είσοδος της υπηρεσίας και στην μεγάλη αγορά του Πειραιά, με πρώτο σταθμό την περιοχή της Δραπετσώνας. Πρόσφατα μάλιστα άρχισε να λειτουργεί και στη Δυτική Αττική, σε περιοχές όπως η Αγ. Βαρβάρα και το Ίλιον, το κέντρο της Αθήνας, η πλατεία Κολιάτσου, αλλά και τα Νότια Προάστια, σε περιοχές όπως η Γλυφάδα.

Τώρα, στις εξυπηρετούμενες περιοχές προστέθηκε ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης, το Χαϊδάρι και το Ολυμπιακό Χωριό.

Στο επίκεντρο οι τουριστικές περιοχές

Ακολουθώντας την σταδιακή επέκταση της υπηρεσίας σε περισσότερες περιοχές της Αττικής, η Speedy πλέον είναι διαθέσιμη και στην παραθεριστική περιοχή της Βάρης, αποτελώντας ένα δοκιμαστικό πεδίο για το πώς μπορεί να ανταποκριθεί η αλυσίδα στην αυξανόμενη ζήτηση ενόψει καλοκαιριού.

Εξάλλου, ο όμιλος Μetro μέσω της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής My market έχει παρουσία στο νησί της Ρόδου με 5 σημεία, στη Λέσβο με 2 και στη Χίο με 3, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του στο Ιόνιο όπου διατηρεί 1 σημείο στη Λευκάδα, 1 στην Κεφαλλονιά και 4 στην Ζάκυνθο.

Μάλιστα, πρόσφατα άνοιξε στη Λέσβο και σημείο My market Easy, του νέου convenience store concept που διαφοροποιείται από τα κλασικά super markets και απευθύνονται στον καθημερινό πελάτη, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στα 3 καταστήματα στο νησί.

Ταχύτητα και ευελιξία

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2022, τα My market διατηρούν ήδη συνεργασία με τη Wolt για την ταχεία παράδοση των προϊόντων τους μέσω της εφαρμογής της εταιρείας delivery. Ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο στους q-commerce συνεργάτες της προστέθηκε και η InstaShop.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή διατίθενται περισσότερα από 7.000 προϊόντα, τα οποία καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες, όπως γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά, αλλαντικά και προϊόντα κοπής, είδη καθαρισμού, προσωπικής περιποίησης κ.ά., ενώ αυξάνονται συνεχώς οι διαθέσιμοι κωδικοί στις ίδιες τιμές με τα καταστήματα My market.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσία Speedy και σε άλλες περιοχές της Αττικής, μαζί με την λειτουργία του μοντέλου παραγγελίας και παράδοσης μέσω των δύο πλατφορμών, δείχνουν το πώς η αλυσίδα My market θέτει σε προτεραιότητα την ταχύτητα και ειδικότερα την παράδοση των προϊόντων που πραγματοποιείται εντός περίπου 1 ώρας από την παραγγελία, με στόχο να ανταποκριθεί εγκαίρως στο πάγιο πλέον καταναλωτικό αίτημα για ταχύτητα μέσα σε ένα περιβάλλον με το οποίο είναι απόλυτα εξοικειωμένοι οι σύγχρονοι αγοραστές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.