29 Απρ 2024
READING

Αξιοποιώντας τη δύναμη του εμπορικού περιεχομένου

3 MIN READ

Αξιοποιώντας τη δύναμη του εμπορικού περιεχομένου

Αξιοποιώντας τη δύναμη του εμπορικού περιεχομένου

Commerce content: μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για την επιτυχία του e-commerce

Μπροστά στην επικείμενη ύφεση, τις σοβαρές περικοπές στους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς και τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών, ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζει ένα δύσκολο τοπίο. Ωστόσο, εν μέσω αυτών των δυσμενών συνθηκών, υπάρχει ελπίδα για τους έμπειρους retailers: το marketing επιδόσεων σε συνδυασμό με την άνοδο του εμπορικού περιεχομένου.

Οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό αυτή την προσέγγιση, ενώ οι retailers μπορούν να την αξιοποιήσουν για να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τα έσοδα. Μαζί, παρουσιάζουν μια πολλά υποσχόμενη πορεία προς τα εμπρός μπροστά σε ένα δύσκολο περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: Πώς οι influencers συνεχίζουν να οδηγούν τις αγοραστικές κινήσεις των εφήβων

Η δύναμη του εμπορικού περιεχομένου

Το εμπορικό περιεχόμενο (commerce content) είναι περιεχόμενο που επικεντρώνεται σε προϊόντα που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν από διαδικτυακά brands. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημιουργοί περιεχομένου είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο που δημιουργούν ή ακόμη και περιεχόμενο που ήδη υπάρχει στις σελίδες τους για να δημιουργήσουν έσοδα, ενσωματώνοντας κριτικές προϊόντων, συγκρίσεις, οδηγούς δώρων και συγκεντρωτικές παρουσιάσεις προϊόντων

Πώς λειτουργεί; Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο προϊόντος σε ένα άρθρο εμπορικού περιεχομένου, μεταβαίνει στον ιστότοπο του retailer και αν εκεί πραγματοποιήσει μια αγορά, ο δημιουργός περιεχομένου κερδίζει προμήθεια από αυτή – συνήθως μεταξύ 5-20%. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό περιεχόμενο έχει γίνει βασική ροή εσόδων για τους content creators.

Οφέλη για τους retailers

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, που αντιμετωπίζουν περιορισμούς στον προϋπολογισμό, μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω των καναλιών των δημιουργών περιεχομένου. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν πρόσβαση σε ένα μεγάλο και αφοσιωμένο κοινό, πληρώνοντας μόνο όταν πραγματοποιείται μια αγορά. Αυτή η μέθοδος παρέχει ένα οικονομικά αποδοτικό μέσο προσέγγισης δυνητικών πελατών και προώθησης των πωλήσεων.

Παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους σε εμπορικό περιεχόμενο, οι retailers μπορούν να επωφεληθούν από την εμπιστοσύνη και τη σχέση που έχουν καλλιεργήσει οι δημιουργοί με το κοινό τους. Οι χρήστες απευθύνονται στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου όχι μόνο για έκτακτες ειδήσεις και σεβαστές συντακτικές απόψεις, αλλά και για αξιόπιστες συστάσεις προϊόντων. Με άλλα λόγια, καθώς οι content creators βελτιώνουν τις στρατηγικές τους για το εμπορικό περιεχόμενο, συγκεντρώνουν ένα κοινό που εκτιμά το περιεχόμενό τους και βασίζεται σε αυτό για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων αγοράς.

Μια πρόσφατη έρευνα της BrightLocal αποκάλυψε ότι το 97% των Millennials διαβάζουν διαδικτυακές κριτικές πριν αγοράσουν από μια επιχείρηση, ενώ το 89% εμπιστεύεται αυτές τις κριτικές. Έτσι, η συνεργασία μεταξύ brands και creators επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές, ενώ παράλληλα ανταμείβει τους δημιουργούς για το πολύτιμο περιεχόμενό τους.

Διαβάστε ακόμα: Το 2023 καλωσορίζει την άνοδο των δημιουργών περιεχομένου

Μία σχέση win-win

Η συμβιωτική σχέση μεταξύ των brands και των δημιουργών στον τομέα του commerce content δημιουργεί ένα αμοιβαία επωφελές πλαίσιο. Οι retailers αποκτούν πρόσβαση σε μια νέα πελατειακή βάση, ενώ οι δημιουργοί κερδίζουν αποζημίωση για το περιεχόμενό τους. Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές επωφελούνται από αξιόπιστες πληροφορίες και κριτικές για προϊόντα, πραγματοποιώντας συνειδητές αγορές. Αυτός ο “κύκλος” αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου καλείται να προσαρμοστεί και να βρει καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσει την ανάπτυξη. Το marketing επιδόσεων, που τροφοδοτείται από τη δημιουργία εμπορικού περιεχομένου, προσφέρει στους λιανοπωλητές μια οδό για την προσέλκυση πελατών και την αύξηση των εσόδων. Αγκαλιάζοντας, λοιπόν, αυτό το μοντέλο, οι retailers μπορούν να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο με αυτοπεποίθηση και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες επιτυχίας.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.