28 Απρ 2024
READING

Γιατί η Smirnoff επενδύει στη συμπερίληψη

3 MIN READ

Γιατί η Smirnoff επενδύει στη συμπερίληψη

Γιατί η Smirnoff επενδύει στη συμπερίληψη

Η νέα καμπάνια της Smirnoff προωθεί τη σύνδεση και την ενσωμάτωση

Η μάρκα βότκας που ανήκει στη Diageo, ξεκινάει την πιο σημαντική αλλαγή του brand της εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με την έναρξη μιας νέας παγκόσμιας εκστρατείας με επίκεντρο τη συμμετοχικότητα. Η καμπάνια, με τίτλο “We Do We”, στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό που η Smirnoff αποκαλεί “ύφεση της χαράς”, όπου οι καταναλωτές αισθάνονται όλο και περισσότερο αποκομμένοι από το γύρω κόσμο. 

Η προώθηση της καμπάνιας “We Do We” θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μια ψηφιακή προσέγγιση σε περισσότερες από 20 αγορές. Ένα διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί στα social media και στα οπτικοακουστικά κανάλια, το οποίο θα συμπληρωθεί από εξωτερικές, ψηφιακές και τηλεοπτικές διαφημίσεις για την υποστήριξη της εμβέλειας της εκστρατείας. Η Smirnoff σκοπεύει να ευθυγραμμιστεί με την ευρύτερη στρατηγική της Diageo υποστηρίζοντας ποικίλες πλατφόρμες.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί τα brands πρέπει να προσέχουν τις εκστρατείες για τον Pride Month

Η παγκόσμια ανάπτυξη της καμπάνιας ακολουθεί διάφορες ενεργοποιήσεις της Smirnoff για τον Pride Month σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, και έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή ενόψει της θερινής περιόδου που βρίθει events και συναυλιών όπου έχει διαχρονικά παρουσίασ.

Προώθηση της σύνδεσης και της ενσωμάτωσης μετά την πανδημία

Αν και η αποκάλυψη της εν λόγω εκστρατείας δεν επικαλείται ευθέως τα αποτελέσματα της πανδημίας, η Smirnoff θέτει στο επίκεντρο την προσφορά “παρηγοριάς” σε όσους αισθάνονται όλο και περισσότερο απομονωμένοι. Δεν είναι κρυφό ότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία των καταναλωτών, οδηγώντας σε αισθήματα απομόνωσης, ακόμη και σήμερα που έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί.

Τα μηνύματα της Smirnoff προωθούν την αίσθηση της κοινότητας και τονίζουν την πληρότητα που προκύπτει από τη σύνδεση με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα. Για να διασφαλιστεί η συμμετοχικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της καμπάνιας, η Smirnoff συνεργάστηκε με διαφορετικούς συνεργάτες και agencies τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα. Η εταιρεία δημιουργικού και σχεδιασμού ManvsMachine σκηνοθέτησε και παρήγαγε το σποτ που ενσαρκώνει το νέο πνεύμα της Smirnoff.

Η Smirnoff ως αντίδοτο για μια διχασμένη κοινωνία

Η αυξημένη έμφαση στην ποικιλομορφία, την ισότητα και την ενσωμάτωση έχει εξελιχθεί σε μια επιτακτική ανάγκη για τους retailers μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες για φυλετική δικαιοσύνη το 2020 με αφορμή το κίνημα Black Lives Matter. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές έχουν βρεθεί μπροστά σε μεμονωμένες αντιδράσεις, που κάποιες φορές οδηγούν σε σε μποϊκοτάζ των καταναλωτών σε μάρκες που θεωρούνται υπερβολικά προοδευτικές. Η Smirnoff αναγνωρίζει μέρος αυτής της διχόνοιας και τοποθετεί την καμπάνια της ως διορθωτική απάντηση σε μια κατακερματισμένη κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το Smirnoff Ice αποδεικνύει ότι το κλασικό δεν ξεθωριάζει ποτέ

Ευρεία αποδοχή της LGBTQ+ κοινότητας

Η Smirnoff δεν είναι η μόνη μάρκα βότκας που προωθεί τη συντροφικότητα κατά τη διάρκεια του Pride. Η Absolut, το αντίπαλον δέον που ανήκει στον όμιλο της Pernod Ricard, ξεκίνησε πρόσφατα μια αντίστοιχη πρωτοβουλία με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να συνεργαστούν με την LGBTQ+ κοινότητα.

Η επιδίωξη της πολυμορφίας και της ένταξης είναι ένα συνεχές ταξίδι που απαιτεί πολυάριθμες πρωτοβουλίες, ενημέρωση και κατάρτιση. Η Diageo αναγνωρίζει τη σημασία των διαφορετικών μέσων ενημέρωσης από δύο οπτικές γωνίες: πλατφόρμες που ανήκουν σε διαφορετικές κοινότητες και ευρύτερες mainstream πλατφόρμες που προωθούν διαφορετικές αφηγήσεις και εκπροσώπηση. Η Smirnoff, με στόχο να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό που αρμόζει στο κύρος της μάρκας της, προσπαθεί να επιτύχει μια αρμονική ισορροπία μεταξύ αυτών των προσεγγίσεων.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo & Video: Smirnoff

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.