29 Απρ 2024
READING

Πώς διαμορφώνονται οι επενδύσεις της Hyatt στην Ελλάδα

6 MIN READ

Πώς διαμορφώνονται οι επενδύσεις της Hyatt στην Ελλάδα

Πώς διαμορφώνονται οι επενδύσεις της Hyatt στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον για νησιά, Αθήνα, Ριβιέρα και Θεσσαλονίκη

Την αναβαθμισμένη ετοιμότητα της Αθήνας, της Αθηναϊκής Ριβιέρας και της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτούν εμβληματικά ξενοδοχειακά προϊόντα, όπως και την ιδιαιτερότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εντόπισε εγκαίρως η Hyatt – κίνηση που της επέτρεψε να αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από πολυτελή brand αλλά και να καταρτίζει σχέδια για την είσοδο νέων εμπορικών της σημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός με τα 1.250 ξενοδοχεία και τις all inclusive ιδιοκτησίες σε 75 χώρες, έχει ήδη εγκαινιάσει πέντε από τα brands της στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία σήμερα διατηρεί το Grand Hyatt Athens στη Λεωφόρο Συγγρού, το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, το AluaSoul Zakynthos, το Dreams Corfu Resort & Spa και το Magma Resort Santorini. Τώρα, η έλευση του Zoëtry Wellness & Spa Resort στη Χαλκιδική, αποτελεί την παρουσία του έκτου brand στη χώρα μας.

Η επέκταση του Grand Hyatt που άλλαξε την αθηναϊκή σκηνή

Το Grand Hyatt άνοιξε τις πόρτες του στη Λεωφόρο Συγγρού στα τέλη του 2018, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε η αναμόρφωσή του μέσα από την επέκταση στις εγκαταστάσεις που κατά το παρελθόν βρισκόταν το κτίριο πολυκινηματογράφων Odeon Star City.

Πρόκειται για μια εμβληματική για τα δεδομένα της Αθήνας ξενοδοχειακή εγκατάσταση, αφού λειτούγησε για πρώτη φορά το 1983 ως Ledra Marriott, υπό τη διαχείριση του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Marriott International – τότε το δεύτερο Marriott στην Ευρώπη, μετά από εκείνο του Άμστερνταμ. Τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε “Athens Ledra”, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ της οικογένειας Παρασκευαΐδη, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια του κτιρίου από το 1983 μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που εξαγοράστηκε από τη Hines και τη Henderson Park.

Zoëtry Halkidiki: το δεύτερο all inclusive θέρετρο της Zoëtry στην Ευρώπη

Η λειτουργία του πρώτου Zoëtry στην ελληνική επικράτεια αναμένεται να υλοποιηθεί από τα μέσα του 2024 στη Χαλκιδική. Το brand, που αυτή την στιγμή διαθέτει οκτώ θέρετρα σε δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς, αποτελεί μέρος της Inclusive Collection της Hyatt και ειδικά το Zoëtry Wellness and Spa Resorts θα αποτελέσει το δεύτερο all-inclusive θέρετρο της Zoëtry στην Ευρώπη, μετά από αυτό στις Βαλεαρίδες που άνοιξε το 2021.

Θυγατρική της Hyatt υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης με την AF Partners για την προσθήκη του νέου Zoëtry Halkidiki στη συλλογή World of Hyatt’s Inclusive, το χαρτοφυλάκιο των πολυτελών all-inclusive θερέτρου. Από την πλευρά της AF Partners, το project προωθείται την τελευταία τριετία τουλάχιστον από πλευράς αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων.

Ενώ για τη Hyatt, θα είναι το τρίτο θέρετρο της Inclusive Collection στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα AluaSoul Zakynthos and Dreams Corfu Resort & Spa στο Ιόνιο.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται κοντά στη Σάνη, θα έχει δυναμικότητα 105 δωματίων, ενώ θα περιλαμβάνει δύο a la carte εστιατόρια, ένα μπουφέ και τρία μπαρ και lounge, γυμναστήριο και παραθαλάσσια πισίνα.

Η τυπολογία της ελληνικής αγοράς

Δεδομένης της φύσης της ελληνικής αγοράς, που μετατοπίζει το ενδιαφέρον σε νησιωτικούς προορισμούς κατά τη θερινή σεζόν, ο όμιλος Hyatt διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες για θέρετρα στα νησιά, με μάρκες όπως το Destination by Hyatt, που έχει ήδη παρουσία στη Μεσόγειο με τα 7Pines Ibiza και 7Pines Sardinia, ή την The Unbound Collection, που έκανε πέρυσι την είσοδό της στην ελληνική αγορά με το Magma Santorini.

Τι προσφέρει το Magma Resort Santorini

Το συγκεκριμένο σήμα έκανε την εμφάνισή του στο κυκλαδίτικο νησί τον περασμένο Αύγουστο, ως το πρώτο θέρετρο της Hyatt στα ελληνικά νησιά υπό τη διαχείριση της Swot Ηospitality. Η σύνδεση με τη συλλογή Unbound Collection by Hyatt, υπογραμμίζει τη στρατηγική στόχευση της Hyatt στην ανάπτυξη των ανεξάρτητων εμπορικών σημάτων της σε σημαντικούς, παγκόσμιους, δημοφιλείς προορισμούς. Το πολυτελές ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της Σαντορίνης, έχει σχεδιαστεί από την People με τη συνδρομή της Elastic στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Το resort διαθέτει 59 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών, το υπόσκαφο Lava Spa, το γαστρονομικό εστιατόριο Magma by Spondi, με την υπογραφή του Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon.

Αποτελεί μέλος της οικογένειας Unbound Collection by Hyatt στην Ευρώπη μαζί με το The Wellem στο Dusseldorf, το Hotel SOFIA στη Βαρκελώνη, το Hotel Reisen στην Στοκχόλμη, το Párisi Udvar Hotel στη Βουδαπέστη, το Great Scotland Yard Hotel στο Λονδίνο, το Hôtel du Louvre στο Παρίσι το εμβληματικό Hôtel Martinez στις Κάννες, το Hôtel du Palais Biarritz, το La Zambra στο Mijas της Ισπανίας καθώς και τα αναμενόμενα Grand Hansa Hotel στο Ελσίνκι και Hotel Rhodania Crans Montana στην Ελβετία.

Και οι μετατροπές στο πλάνο της Hyatt

Οι μετατροπές θεωρούνται σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του ομίλου, που τον έχει οδηγήσει να καταλάβει ηγετική θέση στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η Hayatt εξάλλου διακρίνεται για την αυξανόμενη δυναμική των εμπορικών σημάτων της, που προσελκύει το ενδιαφέρον ιδιοκτητών και μονάδων, δίνοντας τη δυνατότητα για ποικίλες συμπράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου αναβαθμίστηκε το πρώην Corcyra Beach από την Hotel Investment Partners (HIP), η οποία επένδυσε περίπου 29,2 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή όλων των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων, τοποθετώντας το ακίνητο ανάμεσα στα πιο περιζήτητα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα. Η μετατροπή αυτή οδήγησε στη δημιουργία του luxury all-inclusive θέρετρο 5 αστέρων Dreams Corfu Resort & Spa που άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2022.

Το ξενοδοχείο, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε η AMR Collection, διαθέτει 235 δωμάτια, 50 εκ των οποίων ανήκαν στην κατηγορία Preferred Club, ενώ φέτος το θέρετρο θα διαθέτει 337 δωμάτια, 203 από τα οποία θα ανήκουν στην κατηγορία Preferred Club. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου ανεξάρτητων brands της Hyatt, η AMR Collection είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πολυτελών all-inclusive θέρετρων στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Ενδιαφέρον για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαπιστώνοντας πως η Αθήνα, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και η Θεσσαλονίκη αλλάζουν μορφή και εμφανίζονται σήμερα πιο έτοιμες από ποτέ για νέα πολυτελή brand και μοναδικά iconic ξενοδοχειακά προϊόντα, ο ξενοδοχειακός όμιλος εστιάζει το ενδιαφέρον του στην αναζήτηση ευκαιριών για συνεργασίες με ιδιοκτήτες που έχουν ένα αποδεδειγμένο ιστορικό φιλοξενίας και ένα υπάρχον χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών ιδιοκτησιών.

Ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζει την επιθυμία της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για συνεργαία με διεθνή brands, ακολουθώντας ενίοτε το μοντέλο που ισχύει αυτή την στιγμή με τους διεθνείς tour operators.

Η πορεία του ομίλου Hyatt με τις συμβάσεις διαχείρισης ή franchise να περιλαμβάνουν περίπου 117.000 δωμάτια, έχει σταθερά θετικό πρόσημο, εμφανιζοντας το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνολικά έσοδα ύψους 1,68 δισ. δολάρια. Ενώ τα καθαρά κέρδη του έφτασαν τα 58 εκατ. δολάρια, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 είχαν καταγραφεί ζημιές ύψους 73 εκατ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.