Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη συγγραφή περιγραφών προϊόντων για τους retailers
Στη σφαίρα των ηλεκτρονικών αγορών, η πλοήγηση σε μια τεράστια γκάμα επιλογών προϊόντων μοιάζει ένα περίπλοκο εγχείρημα για τους καταναλωτές. Είτε πρόκειται για μπλουζάκια, είτε για αυτοκίνητα, η πληθώρα των επιλογών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Και εδώ, η AI έρχεται να δώσει μια απροσδόκητη λύση.
Παραδοσιακά, οι κειμενογράφοι εργάζονταν για να δημιουργήσουν ενθουσιώδεις και ακριβείς περιγραφές για κάθε προϊόν, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Ωστόσο, ορισμένοι retailers πειραματίζονται τώρα με τη τεχνητή νοημοσύνη, αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί το ChatGPT, για να αντιμετωπίσουν αυτό το project γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.
Διαβάστε ακόμα: Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να θέσει σε κίνδυνο τις δημιουργικές θέσεις εργασίας;
Έτσι, οι e-retailers στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών τους. Η Generative AI μπορεί να συντάξει τις περιγραφές των προϊόντων με χαμηλότερο κόστος από ότι οι κειμενογράφοι και σε ελάχιστο χρόνο. Πρόσφατα, εξάλλου, έρευνα της Coresight Research αποκάλυψε ότι πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων retail πιστεύουν ότι η AI βοηθά στη δημιουργία περιγραφών προϊόντων που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη “φωνή” της μάρκας τους.
Η AI και τα product descriptions
Η Talkoot είναι μία εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους διαδικτυακούς retailers με την παραγωγή αντιγράφων, με πελάτες μεγάλα brands, όπως οι Adidas, Under Armour, Reebok και Burton. Όλα τους έχουν αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή της AI. Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν 40% μείωση του κόστους παραγωγής περιεχομένου, τριπλάσια μείωση των λαθών και 10% αύξηση των ποσοστών μετατροπής.
Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Brian Hennessey, η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει ένα πολύτιμο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία περιγραφών προϊόντων, εξαλείφοντας την πρόκληση του να αντιμετωπίζει κανείς μια κενή οθόνη. Παρόλο που σημαντικά τμήματα των περιγραφών των προϊόντων μπορεί να εξακολουθούν να απαιτούν ανθρώπινη επαναδιατύπωση, η Generative AI παίζει καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της διαδικασίας συγγραφής – συνήθως, μόνο το 20% περίπου του παραγόμενου κειμένου χρειάζεται τροποποίηση.
Το παράδειγμα της Adore me
Η Adore Me, μια διαδικτυακή εταιρεία πώλησης εσωρούχων, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Victoria’s Secret, έχει αγκαλιάσει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στη μετατροπή της διαδικασίας παραγωγής περιγραφών προϊόντων. Αξιοποιώντας την τεχνολογία AI, η Adore Me έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί περιγραφές προϊόντων, οδηγώντας σε ενισχυμένη δέσμευση των πελατών και σημαντική αύξηση των πωλήσεών της (40%).
Διαβάστε ακόμα: Ποιοι θα είναι οι νικητές και ηττημένοι στην εποχή του ChatGPT
Η Adore Me αντιμετώπισε αρχικά προκλήσεις, καθώς οι περιγραφές που δημιουργούσε η τεχνητή νοημοσύνη ήταν γενικές, παρεκκλίνοντας από την ταυτότητα της μάρκας και ενσωματώνοντας όρους που οι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ. Ωστόσο, εκπαιδεύοντας τον αλγόριθμο στα δεδομένα της ίδιας της μάρκας – συγκεκριμένα στις 23.000 περιγραφές προϊόντων που δημιουργήθηκαν σε διάστημα μιας δεκαετίας – η εταιρεία πέτυχε κατάλληλες για την μάρκα περιγραφές. Ορισμένες λέξεις, όπως “πράσινες” και “οικολογικές”, αποκλείστηκαν από τον αλγόριθμο για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.
Φυσικά, η Adore me δεν είναι η μόνη – πολλές εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμά της, με τις μεγάλες εταιρείες retail και τις εταιρείες τροφίμων και ποτών να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αντίγραφο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη. Ο πρόσφατος θόρυβος γύρω από το ChatGPT έχει οδηγήσει σε υψηλές προσδοκίες, με ορισμένες εταιρείες να ανυπομονούν να παραδώσουν πλήρως τα ηνία στην Generative AI.
Με πληροφορίες από Forbes
Photo: Unsplash
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.