27 Απρ 2024
READING

Το ποδήλατο αλλάζει τα κτίρια γραφείων

4 MIN READ

Το ποδήλατο αλλάζει τα κτίρια γραφείων

Το ποδήλατο αλλάζει τα κτίρια γραφείων

Η χρήση ποδηλάτου βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού του Ledger

Το Bentonville, στο Arkansas των Η.Π.Α., γίνεται πρωτοσέλιδο καθώς παρουσιάζει το πιο προσβάσιμο με ποδήλατο κτίριο γραφείων στον κόσμο. Το Ledger, ένας πρωτοποριακός ευέλικτος χώρος γραφείων, συνεργατικών χώρων και εκδηλώσεων που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης, μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται παρέχοντας μια εύχρηστη ράμπα που οδηγεί τους ποδηλάτες απευθείας στις πόρτες των γραφείων τους, ακόμη και στους επάνω ορόφους.

Με 6 ορόφους και 21.350 τετραγωνικά μέτρα, αυτό το πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό θαύμα φέρνει επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις και θέτει νέα πρότυπα για τη βιωσιμότητα και την ευημερία των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα: Η H&M αποκαλύπτει 10 καινοτομίες για τη βιώσιμη μόδα

Σχεδιασμένο σε συνεργασία των φημισμένων αρχιτεκτονικών γραφείων Rojkind Arquitectos, Callaghan Horiuchi και Marlon Blackwell Architects, το Ledger εκφράζει απόλυτα την ιδιότητα του Bentonville ως πρωτεύουσας της χώρας για την ορεινή ποδηλασία. Τοποθετημένο μόλις λίγα οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το εταιρικό campus της Walmart, το κτίριο αξιοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών ορεινής ποδηλασίας της πόλης, διευρύνοντας την ποδηλασία πέρα από τις δραστηριότητες αναψυχής και ενσωματώνοντάς την στην καθημερινή ρουτίνα των επισκεπτών του γραφείου.

Η επανάσταση του ποδηλάτου

Η ράμπα για ποδήλατο, που εκτείνεται σε ένα εντυπωσιακό μήκος 1.200 μέτρων, ξεκινά από την πλευρά του κτιρίου που βλέπει στο πάρκο και αναδιπλώνεται προς την πρόσοψη που βλέπει στο δρόμο, με μια διαχειρίσιμη ανάβαση κλίσης 5% στον πέμπτο όροφο -ο έκτος όροφος και η συνδεδεμένη βεράντα στον τελευταίο όροφο είναι προσβάσιμα από το εσωτερικό του κτιρίου.

Η ράμπα όχι μόνο παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία ποδηλασίας, αλλά δημιουργεί επίσης φιλόξενους εξωτερικούς χώρους για τα γραφεία που στεγάζονται μέσα στο κτίριο. Σε κάθε στροφή, η ράμπα εκτείνεται προς τα έξω, σχηματίζοντας εκτεταμένες βεράντες που λειτουργούν ως σημεία εισόδου για κάθε όροφο.

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Ledger

Η πορεία του Ledger προς το πιο “ποδηλατικό” κτίριο γραφείων στον κόσμο ήταν απροσδόκητη. Αρχικά σχεδιάστηκε ως κτίριο της WeWork, αλλά η πάροχος χώρων συνεργασίας αντιμετώπισε οικονομικές προκλήσεις, αφήνοντας το έργο του Bentonville σε εκκρεμότητα. Ωστόσο, χωρίς να πτοηθεί από την αναποδιά, ο εργολάβος Josh Kyles αποφάσισε να προχωρήσει, μετονομάζοντας το κτίριο σε Ledger και επαναπροσδιορίζοντας τον σκοπό του.

Το κτίριο προσφέρει τώρα ένα ευρύ φάσμα ανέσεων, όπως γραφεία, χώρους συνεργασίας, καταστήματα λιανικής πώλησης, επιλογές για φαγητό και έναν συναρπαστικό χώρο εκδηλώσεων στον τελευταίο όροφο. Από τα εγκαίνιά του την άνοιξη, το Ledger έχει ήδη φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις, από γάμους μέχρι συνεδρίες γιόγκα κατά την ανατολή του ηλίου.

Ξεπερνώντας τα όρια

Ο σχεδιασμός του Ledger προκαλεί τα συμβατικά κτίρια γραφείων αψηφώντας τα παραδοσιακά όρια. Η συμπερίληψη της ράμπας ποδηλάτων όχι μόνο ενισχύει τη δυνατότητα ποδηλασίας, αλλά και επαναπροσδιορίζει κάθε όροφο ως ένα χώρο εύκολα προσβάσιμο από το κοινό. Επιτρέποντας την πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα χωρίς την είσοδο στο κτίριο, ο σχεδιασμός ανοίγει νέες δυνατότητες για τους retailers να εδραιωθούν σε όλη την κάθετη έκταση του κτιρίου.

Διαβάστε ακόμα: 10 τάσεις ESG που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια

Οι αρχιτέκτονες πίσω από το Ledger οραματίζονται τη ράμπα ποδηλάτων ως προέκταση του δημόσιου χώρου, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μεταξύ ιδιωτικής ανάπτυξης και δημόσιων αστικών περιοχών. Το κτίριο ξεπερνά τα όρια του παραδοσιακού σχεδιασμού γραφείων, προσφέροντας χώρους λιανικής πώλησης σε υψηλότερους ορόφους και θολώνοντας τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Το Ledger αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση για την έννοια του coworking, δίνοντας προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την υγεία και τη συμμετοχή της κοινότητας.

Το Ledger όχι μόνο παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία μετακίνησης για τους ποδηλάτες, αλλά προάγει επίσης ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον που ενσωματώνεται άψογα με την περιβάλλουσα κοινότητα. Με την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι μετακινούνται και την ανάδειξη της σημασίας των βιώσιμων και υγιεινών επιλογών μεταφοράς, το Ledger θέτει νέα πρότυπα για τα κτίρια γραφείων σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Unsplash | Ledger

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.