29 Απρ 2024
READING

Γιατί τα brands πρέπει να προσέχουν τις εκστρατείες για τον Pride Month

4 MIN READ

Γιατί τα brands πρέπει να προσέχουν τις εκστρατείες για τον Pride Month

Γιατί τα brands πρέπει να προσέχουν τις εκστρατείες για τον Pride Month

Τι συνέβη με Target και Bud Light

Ο “Μήνας Υπερηφάνειας” παραδοσιακά παρέχει στις εταιρείες μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν με την LGBTQ+ κοινότητα και να επιδείξουν τη δέσμευσή τους στις αξίες της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας. Ωστόσο, φέτος, το τοπίο είναι πιο σύνθετο, όπως αναδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τις εταιρείες Target και Bud Light. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικές πλατφόρμες έχουν στοχοποιήσει αυτές τις μάρκες για τις μετριοπαθείς LGBTQ+ πρωτοβουλίες τους, οδηγώντας σε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ και απειλές βίας κατά των εργαζομένων.

Η αντίδραση και των δύο εταιρειών φάνηκε κάπως διστακτική, με τη μητρική εταιρεία της Bud Light, την Anheuser-Busch, να εκδίδει μια αόριστη δήλωση με την οποία προέτρεπε σε ενότητα, ενώ η Target αφαίρεσε ορισμένα προϊόντα από τα ράφια της. Παρά τη διατήρηση της υποστήριξής τους προς την LGBTQ+ κοινότητα, οι ενέργειες αυτών των brands υποδεικνύουν την πιθανή ψυχρή επίδραση που μπορεί να έχουν οι αντιδράσεις και οι απειλές, αφήνοντας τις εταιρείες αβέβαιες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Οι καταναλωτές θέλουν περισσότερη αυθεντικότητα στον τρόπο που παρουσιάζονται τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας

Η τήρηση της δέσμευσης και η αναζήτηση μέσης λύσης

Οι εμπειρίες της Bud Light και της Target χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι οι εταιρείες πρέπει να εστιάζουν προσεκτικά στη επικοινωνία των εκστρατειών υπερηφάνειας. Ενώ η αντιμετώπιση κριτικής και απειλών είναι αναμφίβολα πρόκληση, είναι σημαντικό για τις μάρκες να παραμείνουν αποφασιστικές στη δέσμευσή τους για συμμετοχικότητα. Κάνοντας ένα βήμα πίσω κινδυνεύουν να στείλουν το μήνυμα ότι τα αντι-LGBTQ+ συναισθήματα μπορούν να διαταράξουν την πρόοδο που σημειώνεται προς την αποδοχή και την ισότητα.

Σε απάντηση στις αντιδράσεις, η Bud Light ανακοίνωσε δωρεά στο Αμερικανικό Εθνικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΛΟΑΤ, αποδεικνύοντας τη συνεχή υποστήριξή της προς τις μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η Target, παρά την απομάκρυνση ορισμένων προϊόντων, συνέχισε να διαθέτει σημαντικό μέρος των προϊόντων Pride στα καταστήματά της. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι οι μάρκες προσπαθούν να βρουν μια μέση λύση, αναγνωρίζοντας την πίεση που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διατηρήσουν την υποστήριξή τους προς την κοινότητα.

Τα brands καλούνται να υποστηρίξουν το Pride

Μπροστά στις πρόσφατες αντιδράσεις και απειλές, η Outvertising, μια ομάδα υπεράσπισης της ένταξης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο marketing και τη διαφήμιση, καλεί τα εμπορικά σήματα να υποστηρίξουν τις καμπάνιες τους για το Pride και να αντισταθούν στο να υποκύψουν στις πιέσεις. Η δήλωση, η οποία έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη 64 οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιστών και η Ένωση Διαφημιστών, τονίζει τη σημασία της διατήρησης της δέσμευσης των εμπορικών σημάτων για συμμετοχικότητα και συνιστά βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση τυχόν αντιδράσεων.

Η έκκληση της Outvertising προς τις μάρκες είναι σαφής: “μείνετε στο ύψος σας”. Ο όμιλος καλεί τις εταιρείες να συνεχίσουν να προβάλλουν διαφημίσεις Pride, να διασφαλίσουν τα LGBTQ+ ταλέντα, να υποστηρίξουν τις εκδηλώσεις Pride, να προβάλλουν προϊόντα Pride και να τεκμηριώσουν τα λογότυπά τους με το ουράνιο τόξο με ουσιαστικές ενέργειες. Επιπλέον, η δήλωση προτείνει στα εμπορικά σήματα να ευθυγραμμίσουν τις δαπάνες τους για τα μέσα ενημέρωσης με τις αξίες τους, υποστηρίζοντας πλατφόρμες που προωθούν την αλήθεια και όχι την παραπληροφόρηση.

Προκλήσεις και διατήρηση της αυθεντικής δέσμευσης

Ωστόσο, οι εμπειρίες της Bud Light και της Target υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες σε εκστρατείες Pride. Οι απειλές και οι αντιδράσεις που απευθύνονται σε αυτές τις μάρκες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ψυχρό κλίμα, κάνοντας άλλες εταιρείες να διστάζουν να αγκαλιάσουν πρωτοβουλίες Pride υπό το φόβο παρόμοιων επιπτώσεων. Αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να καταπνίξει την πρόοδο και να αφήσει τις εταιρείες χωρίς σαφή πορεία προς τα εμπρός.

Διαβάστε ακόμα: Η Nike προσφέρει 9 τρόπους εκπροσώπησης του Pride σε παπούτσια

Παρ’ όλα αυτά, είναι ζωτικής σημασίας για τις μάρκες να αναγνωρίσουν ότι η υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας δεν πρέπει να καθοδηγείται αποκλειστικά από τις ευκαιρίες marketing. Η αυθεντικότητα και η μακροπρόθεσμη δέσμευση για τη συμμετοχικότητα είναι υψίστης σημασίας. Τα brands χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν τις θύελλες των αντιδράσεων, αξιοποιώντας τους πόρους τους για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων.

Καθώς εκτυλίσσεται ο Μήνας Υπερηφάνειας, οι μάρκες καλούνται να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της υπεράσπισης των αξιών τους και της αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκύπτουν. Με τον τρόπο αυτό, τα brands μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην προώθηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή τους στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και εμπνέοντας άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Με πληροφορίες από Marketing Week

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.