26 Απρ 2024
READING

Γιατί τα brands λατρεύουν τα Instagram Stories

4 MIN READ

Γιατί τα brands λατρεύουν τα Instagram Stories

Γιατί τα brands λατρεύουν τα Instagram Stories

Ο αντίκτυπος των stories του Instagram στο marketing

Το Instagram φιλοξενεί έναν εκπληκτικό αριθμό επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια. Και, σύμφωνα με την πλατφόρμα, το 90% των χρηστών του ακολουθούν ενεργά τουλάχιστον μία επιχείρηση. Aυτό μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο συλλογής πληροφοριών για πιθανές αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Instagram αναδεικνύεται ως ένα πολύτιμο μέσο για τις μάρκες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με οπτικά συναρπαστικό τρόπο. Μεταξύ των διαφόρων μεθόδων που χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα σε αυτή την πλατφόρμα, μια σημαντική προσέγγιση είναι η αξιοποίηση των επώνυμων ιστοριών Instagram Stories.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το TikTok νίκησε το Instagram

Αυτές οι Ιστορίες χρησιμεύουν ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη δέσμευση με το κοινό, επιτρέποντάς του να εμβαθύνει στην ουσία και τις προσφορές της μάρκας. Μοιράζοντας συναρπαστικό περιεχόμενο, οι μάρκες μπορούν να κεντρίσουν την περιέργεια των καταναλωτών και να καλλιεργήσουν την αίσθηση εμπιστοσύνης και σύνδεσης. Πώς μπορούν να το καταφέρουν;

Προσεγγίζοντας μεγαλύτερο κοινό

Τα Instagram Stories καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στην κορυφή των ροών των χρηστών, εξασφαλίζοντας υψηλή προβολή για το περιεχόμενο που μοιράζονται τα brands. Είναι σαν να έχουν ένα αποκλειστικό VIP πάσο για να τραβήξουν την προσοχή των ακολούθων τους κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή. Αυτή η προνομιακή τοποθέτηση επιτρέπει στις μάρκες να αποκτήσουν την προβολή που τους αξίζει.

Διευκολύνοντας την αυθεντικότητα

Τα Stories έφεραν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι μάρκες συνδέονται με το κοινό τους, κάνοντας την αυθεντικότητα πιο εύκολη στην επίτευξη. Σε αντίθεση με τις σχολαστικά επιμελημένες αναρτήσεις του παρελθόντος, τα Stories φανερώνουν τη γνήσια προσωπικότητα μιας μάρκας και επιτρέπουν την ανταλλαγή στιγμών πίσω από τις σκηνές και καθημερινών εμπειριών.

Χρησιμοποιώντας διαδραστικά χαρακτηριστικά

Οι Ιστορίες του Instagram προσφέρουν συναρπαστικές διαδραστικές λειτουργίες που αιχμαλωτίζουν τους χρήστες και ενισχύουν τη δέσμευση της μάρκας. Με επιλογές όπως δημοσκοπήσεις, ερωτήσεις, αντίστροφη μέτρηση και αυτοκόλλητα, τα brands μπορούν εύκολα να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση από τους οπαδούς τους.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στις μάρκες να συλλέγουν απόψεις, να κεντρίζουν την περιέργεια και να δημιουργούν μια αίσθηση προσμονής. Χρησιμοποιώντας hashtags και ετικέτες τοποθεσίας, οι μάρκες μπορούν επίσης να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να κάνουν τις Ιστορίες τους πιο εύκολα ανακαλύψιμες από ένα ευρύτερο κοινό. Εν τέλει, αυτά τα διαδραστικά στοιχεία καθιστούν τα Instagram Stories ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αλληλεπίδραση με τους οπαδούς και την οικοδόμηση ισχυρότερων συνδέσεων.

Καθοδηγώντας την επισκεψιμότητα και ενισχύοντας τις μετατροπές

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό στο οποίο δίνουν προτεραιότητα οι μάρκες είναι η δυνατότητα να περιλαμβάνουν εξερχόμενους συνδέσμους. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία swipe-up – που είναι διαθέσιμη για λογαριασμούς με 10.000 ή περισσότερους followers – τα brands μπορούν να κατευθύνουν απρόσκοπτα τους χρήστες σε εξωτερικούς προορισμούς, όπως αναρτήσεις σε ιστολόγια, ηλεκτρονικά καταστήματα ή συγκεκριμένες σελίδες προϊόντων.

Αυτή η στρατηγική προσέγγιση αυξάνει την προβολή της μάρκας και οδηγεί την επισκεψιμότητα στους επιθυμητούς προορισμούς. Επιπλέον, ο χρονικά περιορισμένος χαρακτήρας των Ιστοριών -έχουν 24 ώρες διάρκεια ζωής-δημιουργεί μια αίσθηση επείγοντος που παρακινεί τους χρήστες να εξερευνήσουν περαιτέρω και να αναλάβουν άμεση δράση.

Ζωντανεύοντας τις ιστορίες

Οι ιστορίες του Instagram παρέχουν μια βάση επικοινωνίας για τα εμπορικά σήματα ώστε να αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες με τη χρήση οπτικού υλικού. Με overlays κειμένου, αυτοκόλλητα, GIFs και μουσική επένδυση, μπορούν να δημιουργηθούν ελκυστικές και δυναμικές αφηγήσεις που συνδέονται πραγματικά με το κοινό της μάρκας.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά οι καταναλωτές αγαπούν το influencer marketing;

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι Ιστορίες είναι σύντομες -συνήθως διαρκούν 15 δευτερόλεπτα – οι μάρκες συχνά χρησιμοποιούν πολλαπλά Stories για να συνθέσουν μια μεγαλύτερη ιστορία. Αυτό κρατάει τους χρήστες αφοσιωμένους, να ακολουθούν με ανυπομονησία για να αποκαλύψουν την πλήρη αφήγηση.

Τα Stories μπορούν, λοιπόν, να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για τα brands να προσθέσουν μοναδικό και ελκυστικό περιεχόμενο στη στρατηγική τους στο Instagram. Με χαρακτηριστικά όπως η αυξημένη ορατότητα, τα διαδραστικά στοιχεία, η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και οι δυνατότητες αφήγησης ιστοριών, τα Instagram Stories παρέχουν πολύτιμες ευκαιρίες για τους marketers να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας, να συνδεθούν με το κοινό τους και να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Με πληροφορίες από Brand Watch

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.