Τι νέο φέρνει το 2023 για την douleutaras

Διεύρυνση υπηρεσιών και σχέδια για επέκταση στην Ισπανία

Μέσα σε οκτώ μόλις χρόνια λειτουργίας, ο Douleutaras κατόρθωσε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο. Κατά την περσινή χρονιά, η πλατφόρμα δημιούργησε αξία σχεδόν 40 εκ. ευρώ για τους επαγγελματίες συνεργάτες της, ποσό που υπάρχει ως στόχος να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 4.500 επιλεγμένους επαγγελματίες από 90 διαφορετικές ειδικότητες για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Στον πυρήνα της πλατφόρμας βρίσκεται η τεχνολογία, μέσα από τον προηγμένο αλγόριθμο που προτείνει real time τους διαθέσιμους και αξιόπιστους επαγγελματίες ανά περιοχή, αλλά και τον ψηφιακό βοηθό που υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Τα αιτήματα πλέον ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο το χρόνο. Η αξία των αιτημάτων αυτών, μάλιστα, ισοδυναμεί με αξία συναλλαγών προς τους επαγγελματίες που ξεπερνάει τα 200 εκ. ευρώ. Από αυτά εξυπηρετούνται περίπου το ένα τρίτο μέσα από την προώθησή τους στους επαγγελματίες ενώ στο εξωτερικό το συγκεκριμένο νούμερο ανέρχεται περίπου σε 100.000 αιτήματα για κάθε χώρα ετησίως.

Την ίδια στιγμή οι συνδρομητές της σελίδας επιμένουν παραδοσιακά και το 2023, δίνοντας την πρωτιά ως πιο δημοφιλή υπηρεσία του Douleutaras στους ελαιοχρωματισμούς, η οποία αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού τζίρου.

Διεύρυνση δραστηριοτήτων

Η πλατφόρμα ωστόσο δεν σκοπεύει να περιοριστέι στο αρχικό concept “λύσεις μόνο για το σπίτι”. Πρόσφατα εξάλλου εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της υπηρεσίες catering φωτογράφων και γυμναστών, ενώ σχεδιάζεται αύξηση της δραστηριότητας και σε B2B επίπεδο σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, το real estate, και η παροχή υπηρεσιών κατασκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων.

Ήδη έχει εγκαινιαστεί η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και καθαρισμού σε εταιρείες διαχείρισης Airbnb, εξυπηρετώντας περισσότερα από 300 διαμερίσματα, ενώ παράλληλα γίνονται προχωρημένες επαφές και με άλλες εταιρείες που βρίσκονται στους κλάδους των ασφαλειών και των τηλεπικοινωνιών.

Έμφαση στους συνεργάτες

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λειτουργιών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των επαγγελματιών συνεργατών της, έτσι ώστε με τη σειρά τους να προσφέρουν μία ακόμα καλύτερη ποιότητα έργου στους καταναλωτές.

Οι επαγγελματίες-συνεργάτες της πλατφόρμας, εξοπλισμένοι με ακόμα περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία, θα είναι σε θέση να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους μέχρι και 200% σε σχέση με αντίστοιχους επαγγελματίες εκτός πλατφόρμας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την απόσταση ανάμεσα στην παραδοσιακή σύσταση από στόμα σε στόμα και στην online εμπειρία που προσφέρει ο Douleutaras.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται η Pros Academy, μία σειρά ολοκληρωμένων σεμιναρίων που βοηθά τους συνεργάτες της π λατφόρμας να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον σύγχρονο επαγγελματία που επιθυμεί να μεγεθύνει την επιχείρησή του και να εναρμονιστεί με την νέα εποχή.

Η παρουσία στο εξωτερικό

Σήμερα, ο Douleutaras έχει παρουσία σε έξι πόλεις σε Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και Κύπρο (Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο). Επίσης, το 2022 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της σε επιπλέον δύο χώρες, στην Ιρλανδία ως ΥourPro.ie και στην Πορτογαλία ως YourHero.pt. Τόσο το κοινό της Ιρλανδίας όσο και το κοινό της Πορτογαλίας έχει “αγκαλιάσει” το πρωτοποριακό μοντέλο της πλατφόρμας , κάτι που φαίνεται τόσο από τη θερμή ανταπόκριση των επαγγελματιών που εντάσσονται στην ομάδα, όσο και από τα αιτήματα εργασιών που αυξάνονται καθημερινά. Συγκεκριμένα, στην Ιρλανδία έχει αναδειχθεί σε Νο1 παίκτη στην αγορά, ενώ το ίδιο αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο και στην Πορτογαλία.

Όσον αφορά το πλάνο επέκτασης, στόχος της εταιρείας είναι πρωτίστως να γίνει κερδοφόρα και στις δύο νέες αγορές, προτού επεκταθεί και σε επιπλέον αγορές, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2024. Ο επόμενος προορισμός φαίνεται να είναι η Ισπανία χωρίς αυτό να είναι σίγουρο ακόμη.

Όχημα ανάπτυξης, οι επενδύσεις

Ο Douleutaras δεν πέρασε απαρατήρητος από επενδυτικά fund και ομίλους που αναγνώρισαν την καινοτομία του εγχειρήματος. Από τους πρώτους που το υποστήριξαν ήταν το VentureFriends με επικεφαλής τον Απόστολο Αποστολάκη. Ενώ τον Μάρτιο του 2021 τη συμμετοχή του ως βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης 2,3 εκατ. ευρώ στο Douleutaras ανακοίνωσε ο όμιλος Olympia συμφερόντων του επιχειρηματία και επενδυτή Πάνου Γερμανού.

Τον Απρίλιο η ελληνική startup παροχής οικιακών υπηρεσιών εξασφάλισε το ποσό των 5.000.000 ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το μεγαλύτερο από την ημέρα της ίδρυσής της, στον νέο γύρο χρηματοδότησής της, με βασικούς επενδυτές το Latsco Family Office συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση και τον Απόστολο Αποστολάκη, ιδρυτή και partner του επενδυτικού οργανισμού VentureFriends.

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Douleutaras, είναι αυτή που θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, ενώ θα υποστηρίξει την επέκταση των υπηρεσιών της μέχρι το τέλος του 2023 και σε άλλες μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς στόχος είναι να χτιστεί ένα διεθνές brand και σταδιακά να κατακτήσει την κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών.