Η LEGO δίνει τη δυνατότητα στα κορίτσια να παίξουν οτιδήποτε

Προκαλώντας τα στερεότυπα: η LEGO ενθαρρύνει τα κορίτσια να παίξουν ασταμάτητα

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών να ξεκινά σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η LEGO ένωσε τις δυνάμεις της με παγκόσμιας κλάσης παίκτριες για να υποστηρίξει τον τρόπο με τον οποίο τα κορίτσια παίζουν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Ο όμιλος LEGO εγκαινίασε μια νέα καμπάνια με τίτλο “Play Unstoppable” που έχει ως στόχο να γιορτάσει τις απεριόριστες δυνατότητες των κοριτσιών όταν τους δίνεται η ελευθερία να παίξουν χωρίς όρια. Η καμπάνια ακολουθεί έρευνα της δημοφιλούς εταιρείας παιχνιδιών που έδειξε ότι τα κορίτσια αισθάνονται λιγότερο συγκρατημένα από τις τυπικές προκαταλήψεις των φύλων στο παιχνίδι από ό,τι τα αγόρια – το 82% των κοριτσιών πιστεύει ότι είναι εντάξει για τα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο και για τα αγόρια να εξασκούνται στο μπαλέτο, σε σύγκριση με μόνο το 71% των αγοριών.

Διαβάστε ακόμα: Σε τροχιά ανόδου η LEGO

Για να προωθήσει την υποστήριξή της για το παιχνίδι των κοριτσιών χωρίς όρια, η LEGO κυκλοφόρησε ένα film διάρκειας 1 λεπτού με τίτλο “Play Moves Us” (Το παιχνίδι μας κινεί), στo οποίo παρουσιάζονται κορίτσια από όλο τον κόσμο που μαθαίνουν και αναπτύσσονται μέσα από τη δραστηριότητα που επιλέγουν, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο, είτε για gaming, είτε για συμμετοχή σε ροκ συγκρότημα, είτε -φυσικά- για κατασκευές με LEGO. Στο film εμφανίζονται οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες Megan Rapinoe, Yuki Nagasato, Sam Kerr και Asisat Oshoala.

Play Unstoppable

Το spot είναι διαθέσιμο στο lego.com και θα υποστηρίζεται παράλληλα από κάθε παίκτρια στα social media, ενισχύοντας το μήνυμα της κατάρριψης των στερεοτύπων γύρω από το παιχνίδι και τη δημιουργική δόμηση. Η ταινία δημιουργήθηκε από την The Lego Agency APAC, την εσωτερική δημιουργική ομάδα του Ομίλου LEGO, και σκηνοθετήθηκε από την Danielle Katvan της 1stAveMachine.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, ο όμιλος LEGO κυκλοφορεί ένα ειδικό σετ παιχνιδιών με τίτλο “Lego Icons” με μινιατούρες των τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Το playset έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να υπερασπιστεί τις δυνατότητες των κοριτσιών και των γυναικών όταν τους δίνεται η ελευθερία να παίξουν ό,τι επιθυμούν. Το Lego Icons επιτρέπει στα κορίτσια να κατασκευάσουν και να φανταστούν τους δικούς τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και αναδεικνύει τη σημασία του παιχνιδιού χωρίς αποκλεισμούς.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Legoland δημιούργησε την πιο αποτελεσματική τηλεοπτική διαφήμιση

Απελευθερώνοντας τη φαντασία και ξεπερνώντας τα εμπόδια

Η συνεργασία μεταξύ του ομίλου LEGO και των αστέρων του γυναικείου ποδοσφαίρου έχει ως στόχο να πυροδοτήσει τη φαντασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζοντας τις αξιοσημείωτες ιστορίες και τα επιτεύγματα αυτών των αθλητριών, η καμπάνια επιδιώκει να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις προκλήσεις και να αναπτύξουν ένα αίσθημα ατρόμητου και αποφασιστικότητας.

Η καμπάνια δίνει, εξάλλου, έμφαση στη δύναμη του παιχνιδιού για την καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων ζωής, όπως η ομαδική εργασία, η επιμονή και η αυτοέκφραση. Ενσωματώνοντας τον ενθουσιασμό του ποδοσφαίρου και τις ατελείωτες δυνατότητες του παιχνιδιού LEGO, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα, να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και να ξεκινούν μοναδικά ταξίδια ασταμάτητης ανακάλυψης.

Με πληροφορίες από AdWeek | Lego

Photo & Video: LEGO