27 Απρ 2024
READING

Π. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος / Partner του ομίλου επικοινωνίας Publicom: “Τι έμαθα από έναν οδηγό ταξί”

3 MIN READ

Π. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος / Partner του ομίλου επικοινωνίας Publicom: “Τι έμαθα από έναν οδηγό ταξί”

Π. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος / Partner του ομίλου επικοινωνίας Publicom: “Τι έμαθα από έναν οδηγό ταξί”

O Πέτρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος / Partner του ομίλου επικοινωνίας Publicom που είναι από το 1991 αποκλειστικός partner Ελλάδος της Hill+Knowton Global Network, μοιράζεται μαζί μας τα πολύτιμα μαθήματα ηγεσίας που πήρε από έναν οδηγό ταξί.

Τι έμαθα από έναν οδηγό ταξί στη διαδρομή δημιουργίας της Spot Thompson, Νο.1 διαφημιστικής εταιρείας στην Ελλάδα (Το 2021 πούλησα τις μετοχές μου στην Wunderman Thompson)

Μαθήματα ηγεσίας από έναν οδηγό ταξί

Ενώ η ιδέα να μάθουμε από έναν οδηγό ταξί μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, υπάρχουν πολύτιμα μαθήματα ηγεσίας που μπορούμε να αποκομίσουμε από την καθημερινή τους προσπάθεια να αποκτήσουν και να κρατήσουν πελάτες. Εδώ είναι μερικά κλειδιά που μπορούμε να μάθουμε.

Ευελιξία, ευκινησία και γρήγορη σκέψη: Ένας οδηγός ταξί λειτουργεί σε ένα δυναμικό περιβάλλον όπου συναντά διάφορους πελάτες με μοναδικές απαιτήσεις. Αντίστοιχα, στη διαφημιστική βιομηχανία, είναι ζωτικής σημασίας να είστε προσαρμόσιμοι και να σκέφτεστε γρήγορα. Οι ανάγκες των πελατών και της αγοράς αλλάζουν συνεχώς

Προσέγγιση με εστίαση στον πελάτη: Ένας επιτυχημένος οδηγός ταξί κατανοεί τη σημασία του να θέτει πρώτα τον πελάτη. Αντίστοιχα, στη διαφήμιση, η προτεραιότητα στις ανάγκες των πελατών σας και η παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης είναι ζωτικής σημασίας. Η κατανόηση των στόχων τους, του κοινού στο οποίο απευθύνονται και των προτιμήσεών τους θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αποτελεσματικές εκστρατείες με διπλή βράβευση και για την αύξηση πωλήσεων και στα φεστιβάλ δημιουργικότητας.

Δημιουργία επαφής και εμπιστοσύνης: Ένας οδηγός ταξί συναναστρέφεται συχνά με άγνωστους, αλλά ξεχωρίζει στη δημιουργία επαφής και στη δημιουργία μιας αίσθησης εμπιστοσύνης με τους επιβάτες του. Αυτή η δεξιότητα είναι πολύτιμη και για μια διαφημιστική εταιρεία. Η δημιουργία δυνατών επαγγελματικών σχέσεων με τους πελάτες δημιουργεί εμπιστοσύνη, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμες εταιρικές σχέσεις και επαναλαμβανόμενες συνεργασίες.

Γνώση της τοπικής αγοράς: Ένας οδηγός ταξί διαθέτει βαθιά κατανόηση της τοπικής περιοχής και των δυναμικών της. Αντίστοιχα, για να ξεχωρίσετε στη διαφήμιση, πρέπει να έχετε σφαιρική γνώση της αγοράς στόχου, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς των καταναλωτών, των τάσεων και των ανταγωνιστών.

Συνεχής μάθηση και προσαρμογή: Ένας οδηγός ταξί έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με νέες διαδρομές, ρυθμίσεις κυκλοφορίας και προτιμήσεις των πελατών. Αντίστοιχα, στη διαφημιστική βιομηχανία, η ενημέρωση με τις τελευταίες τάσεις, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις έρευνες των τάσεων των καταναλωτών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία.

Ανθεκτικότητα και επιμονή: Καθημερινά, ένας οδηγός ταξί ξεκινά από το μηδέν, ψάχνοντας νέους πελάτες και εργαζόμενος σκληρά για να τους κρατήσει ικανοποιημένους.  Η δημιουργία της Νο.1 διαφημιστικής εταιρείας απαιτεί ανθεκτικότητα, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας και η συνεχής προσπάθεια να υπερβείτε τις προσδοκίες των πελατών σας, θα βοηθήσουν αποτελεσματικά να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Συνδυάζοντας όλα αυτά τα μαθήματα από έναν οδηγό ταξί μαζί με την στρατηγική και την δημιουργικότητα που απαιτούνται στη διαφημιστική βιομηχανία, θα ξεχωρίσετε. Στην προσωπική μου διαδρομή κτίζοντας τα θεμέλια της Spοt Thompson, αξιοποίησα όλη αυτή τη γνώση, ώστε να κατακτήσει την Νο.1 θέση στην Ελλάδα μαζί με τους συνεταίρους μου και το μοναδικό μας επαγγελματικό προσωπικό, κάναμε ένα όνειρο πραγματικότητα.

Ένα ακόμα μάθημα:

• Να ξέρετε πότε να δημιουργήσετε

• Να ξέρετε πώς να απολαύσετε

• Να ξέρετε πότε να αποχωρήσετε

Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης είναι Πρόεδρος / Partner του ομίλου επικοινωνίας Publicom που είναι από το 1991 αποκλειστικός partner Ελλάδος της Hill+Knowton Global network. Ο όμιλος Publicom περιλαμβάνει και την GOD – GoDigital Total OMG Creative Solutions Advertising agency.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.