Γιατί η Hyatt επενδύει στην ελληνική αγορά

Στοχεύει στην ανάδειξη και άλλων ανεξάρτητων ξενοδοχειακών concept

Στη δυνατότητα πλέον της Ελλάδας για προσέλκυση ταξιδιωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατά συνέπεια στην ανάδειξή της σε έναν all-year τουριστικό προορισμό, φαίνεται πως οφείλεται η πρόθεση της Hyatt να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην εγχώρια αγορά, αναπτύσσοντας ανεξάρτητα hotel brands που απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά.

Δίπλα στην προοπτική αυτή, η αυξημένη ζήτηση για all-inclusive resorts υψηλών προδιαγραφών φαίνεται πως κινεί τα νήματα της αγοράς και κατευθύνει τα σχέδια της Hyatt. Η εταιρεία σήμερα διατηρεί το Grand Hyatt Athens στη Λεωφόρο Συγγρού, το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, το AluaSoul Zakynthos, το Dreams Corfu Resort & Spa και το Magma Resort Santorini, ενώ αναμένεται και το πρώτο Zoëtry Wellness and Spa Resorts στη χώρα μας.

Το Zoëtry Halkidiki

Η λειτουργία του πρώτου Zoëtry στα μέσα του 2024 στη Χαλκιδική. Το brand, που αυτή την στιγμή διαθέτει οκτώ θέρετρα σε δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς, αποτελεί μέρος της Inclusive Collection της Hyatt και ειδικά το Zoëtry Wellness and Spa Resorts θα είναι το δεύτερο all-inclusive θέρετρο της Zoëtry στην Ευρώπη, μετά από αυτό στις Βαλεαρίδες που άνοιξε το 2021.

Θυγατρική της Hyatt υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης με την AF Partners για την προσθήκη του νέου Zoëtry Halkidiki στη συλλογή World of Hyatt’s Inclusive, το χαρτοφυλάκιο των πολυτελών all-inclusive θερέτρου. Από την πλευρά της AF Partners, το project προωθείται την τελευταία τριετία τουλάχιστον από πλευράς αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων.

Ενώ για τη Hyatt, θα είναι το τρίτο θέρετρο της Inclusive Collection στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα AluaSoul Zakynthos and Dreams Corfu Resort & Spa στο Ιόνιο.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται κοντά στη Σάνη, θα έχει δυναμικότητα 105 δωματίων, ενώ θα περιλαμβάνει δύο a la carte εστιατόρια, ένα μπουφέ και τρία μπαρ και lounge, γυμναστήριο και παραθαλάσσια πισίνα.

Το Dreams Corfu Resort & Spa

Το luxury all-inclusive θέρετρο 5 αστέρων που άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2022 στα Γουβιά της Κέρκυρας, προέκυψε από την αναβάθμιση του πρώην Corcyra Beach από την Hotel Investment Partners (HIP), η οποία επένδυσε περίπου 29,2 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή όλων των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων, τοποθετώντας το ακίνητο ανάμεσα στα πιο περιζήτητα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα.

Το ξενοδοχείο, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε η AMR Collection, διαθέτει 235 δωμάτια, 50 εκ των οποίων ανήκαν στην κατηγορία Preferred Club, ενώ φέτος το θέρετρο θα διαθέτει 337 δωμάτια, 203 από τα οποία θα ανήκουν στην κατηγορία Preferred Club. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου ανεξάρτητων brands της Hyatt, η AMR Collection είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πολυτελών all-inclusive θέρετρων στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Το Magma Resort Santorini

Τον περασμένο Αύγουστο άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θέρετρο με το εμπορικό σήμα της Hyatt στα ελληνικά νησιά υπό τη διαχείριση της Swot Ηospitality. Η σύνδεση με τη συλλογή Unbound Collection by Hyatt, υπογραμμίζει τη στρατηγική στόχευση της Hyatt στην ανάπτυξη των ανεξάρτητων εμπορικών σημάτων της σε σημαντικούς, παγκόσμιους, δημοφιλείς προορισμούς. Το πολυτελές ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της Σαντορίνης, έχει σχεδιαστεί από την People με τη συνδρομή της Elastic στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Το resort διαθέτει 59 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών, το υπόσκαφο Lava Spa, το γαστρονομικό εστιατόριο Magma by Spondi, με την υπογραφή του Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon.

Αποτελεί μέλος της οικογένειας Unbound Collection by Hyatt στην Ευρώπη μαζί με το The Wellem στο Dusseldorf, το Hotel SOFIA στη Βαρκελώνη, το Hotel Reisen στην Στοκχόλμη, το Párisi Udvar Hotel στη Βουδαπέστη, το Great Scotland Yard Hotel στο Λονδίνο, το Hôtel du Louvre στο Παρίσι το εμβληματικό Hôtel Martinez στις Κάννες, το Hôtel du Palais Biarritz, το La Zambra στο Mijas της Ισπανίας καθώς και τα αναμενόμενα Grand Hansa Hotel στο Ελσίνκι και Hotel Rhodania Crans Montana στην Ελβετία.

Η ζήτηση για εμπειρίες all-inclusive εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από τους ίδιους τους επισκέπτες που αναζητούν resorts υψηλών προδιαγραφών όσο και από εταιρείες ανάπτυξης, σε μία περίοδο όπου η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Εξάλλου, η ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα παρέχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για το χαρτοφυλάκιο της Inclusive Collection, με πολλούς ήδη καθιερωμένους αλλά και αναδυόμενους προορισμούς που προσφέρονται για το συγκεκριμένο προϊόν.