Campaign of the Day: Shearer Selfie 1×1

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Alan Shearer πρωταγωνιστεί στην τελευταία διαφήμιση της McDonald’s, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό σποτ του 1998 με τίτλο “Signature”, όπου ένας οπαδός κυνηγούσε τον τότε αρχηγό της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ του 1998 για ένα αυτόγραφο.

Σε αυτή τη σύγχρονη απόδοση, μια νεαρή θαυμάστρια προσπαθεί όχι να πάρει ένα αυτόγραφο, αλλά να βγάλει μια selfie με τον επιθετικό που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα, πριν τον συναντήσει τυχαία στο χώρο εργασίας της.

Καθώς η κοπέλα τηλεφωνεί στον πατέρα της για να μοιραστεί τα νέα της, οι τηλεθεατές τον βλέπουν να της αναφέρει ότι έχει κάτι καλύτερο από μια selfie, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι δεν είναι άλλος από το αγόρι από το σποτ της δεκαετίας του ’90 που πήρε το αυτόγραφο πριν από 25 χρόνια.

Το σποτ που μοιάζει με ένα μίνι ντοκιμαντέρ, αφού ακολουθεί τον ποδοσφαιριστή στην καθημερινότητά του, λειτουργεί ως ένα déjà vu, αφού πολλά στοιχεία ανάμεσα στις δύο διαφημίσεις μοιάζουν μεταξύ τους, όπως ο τόπος των γυρισμάτων στο Νιουκάστλ.

Ο λόγος που το τμήμα marketing του βρετανικού branch της αλυσίδας δημιούργησε μια τέτοια νοσταλγική καμπάνια αποτελεί έναν εορτασμό για τα 25 χρόνια από την προβολή της αρχικής διαφήμισης, επικοινωνώντας ταυτόχρονα τη συμπλήρωση των 100.000 γευμάτων που δώρισαν με τις αγορές τους, οι πελάτες των McDonald’s μέσω του MyMcDonald’s Rewards, στον οργανισμό FareShare και οικογένειες που έχουν ανάγκη για βοήθεια.