Trending Now: AI-Generated Statues

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Το Impossible Statue είναι ένα γλυπτό από ανοξείδωτο ατσάλι σε σχήμα ανθρώπου και αποτελεί το πρώτο στην κατηγορία του στον κόσμο, αφού δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Το γλυπτό ύψους 2,5 μέτρων που έγινε πραγματικότητα χάρη στην από κοινού προσπάθεια της συμβουλευτικής εταιρείας τεχνολογίας The AI Framework και της εταιρείας μηχανικών Sandvik. Το άγαλμα αποτελεί πλέον έκθεσμα στο Tekniska Museet, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν το πρωτοποριακό έργο τέχνης και τεχνολογίας, βάρους 500 κιλών και ύψους 1,5 μέτρου, που αναπαριστά μια ανδρόγυνη φιγούρα που κρατάει τον πλανήτη Γη.

Ορισμένες μάλιστα πτυχές του γλυπτού θα τους φανούν οικείες και αυτό γιατί το άγαλμα έχει πάρει στοιχεία από τις δημιουργίες εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, η Käthe Kollwitz και ο Takamura Kotaro. Η τεχνητή νοημοσύνη “εκπαιδεύτηκε” στα έργα πέντε καλλιτεχνών για  ενώσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης του σώματος, του νατουραλισμού, της κίνησης και της τόλμης.