25 Απρ 2024
READING

Γιατί τα McDonald’s προωθούν το loyalty app τους

4 MIN READ

Γιατί τα McDonald’s προωθούν το loyalty app τους

Γιατί τα McDonald’s προωθούν το loyalty app τους

Πώς μπορούν οι αλυσίδες εστιατορίων να προσελκύουν τους καταναλωτές στις εφαρμογές τους

Στην προσπάθεια απόκτησης νέων πελατών, τα πιο σημαντικά είναι τα επόμενα βήματα: πώς οι πελάτες θα διατηρηθούν και θα επιστρέφουν ξανά και ξανά, κάνοντας την μάρκα την πρώτη τους επιλογή όταν χρειάζονται την υπηρεσία ή το προϊόν που προσφέρει.

Σύμφωνα με τη Statista, οι εταιρείες αφιερώνουν σχεδόν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού marketing τους σε προγράμματα αφοσίωσης και πιστότητας πελατών. Μέχρι το 2022, η αγορά διαχείρισης πιστότητας αποτιμάται σε σχεδόν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος, οκτώ στις 10 εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους.

Διαβάστε ακόμα: Το στοίχημα των Starbucks στα NFTs και το μέλλον των loyalty programs

Εταιρείες, όπως τα McDonald’s, προωθούν ενεργά τις εφαρμογές επιβράβευσης για να προσελκύσουν και, κυρίως, να διατηρήσουν τους πελάτες τους. Εξάλλου, αυτές οι εφαρμογές έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικές καθώς οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερα από τα προγράμματα επιβράβευσης. Πώς όμως προωθούν τις εφαρμογές τους;

Δημιουργία συνδέσεων και συλλογή δεδομένων

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, τα εστιατόρια βασίστηκαν στις εφαρμογές και τα προγράμματα επιβράβευσης για να αποκτήσουν ξανά επαφή με το κοινό τους. Ενθαρρύνοντας τους πελάτες της να κατεβάσουν το app της, η McDonald’s συνέλεξε πολύτιμα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των emails, της ημερομηνίας των γενεθλίων και των συνηθειών παραγγελίας, τα οποία βοήθησαν στην αύξηση της δέσμευσης και την προώθηση εξατομικευμένων προσφορών.

Ανάδειξη προσφορών και προωθητικών ενεργειών

Η επιτυχημένη αλυσίδα fast-food χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της για να προωθήσει τις προσφορές της στους πελάτες της. Οι προσφορές αυτές διαφημίζονται σε διάφορα κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης και των social media, για να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Η McDonald’s προβάλει τηλεοπτικές διαφημίσεις που τονίζουν χαρακτηριστικά του app, όπως το να μην χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά ή η μελλοντική απόκτηση δωρεάν γευμάτων.

Στοχευμένη προσέγγιση και εξατομικευμένες προσφορές

Πολλές αλυσίδες εστιατορίων χρησιμοποιούν τα δεδομένα της εφαρμογής για να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες τους και να παρέχουν στοχευμένη προσέγγιση. Αναλύοντας τις προτιμήσεις των μελών τους, είναι σε θέση να εντοπίσουν διαφορετικές “ομάδες” πελατών, όπως εκείνους που ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη διατροφή. Με βάση αυτές τις γνώσεις, μπορούν να παρέχουν φιλικές προς το κλίμα επιλογές γεύματος και να προσφέρουν εξατομικευμένες ανταμοιβές με βάση τις ατομικές διατροφικές προτιμήσεις.

Παιχνιδοποίηση των εφαρμογών

Σήμερα, πολλά εστιατόρια ενσωματώνουν στις εφαρμογές τους δημοφιλείς τάσεις και παιχνίδια. Η McDonald’s, μετέτρεψε την εφαρμογή της σε μια summer camp εμπειρία. Αυτό περιελάμβανε την προσφορά αποκλειστικών προσφορών μόνο για την εφαρμογή, μοναδικών προϊόντων, ακόμα και τη φιλοξενία μουσικών παραστάσεων. Αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό για το καλοκαίρι και παρέχοντας ελκυστικό και αποκλειστικό περιεχόμενο μέσω της εφαρμογής τους, η McDonald’s στόχευσε να γοητεύσει το κοινό της και να δημιουργήσει μια διασκεδαστική και αξέχαστη εμπειρία για τους πιστούς χρήστες της εφαρμογής της. Αυτή η στρατηγική βοηθά τα McDonald’s να παραμένουν συνδεδεμένα με τις τρέχουσες τάσεις και τα ενδιαφέροντα, ενώ παράλληλα ανταμείβουν τους πελάτες τους με διασκεδαστικές και μοναδικές προσφορές.

Αποκλειστικά αντικείμενα εντός της εφαρμογής

Ένας άλλος παράγοντας επιβράβευσης είναι τα αποκλειστικά αντικείμενα εντός της εφαρμογής για τα μέλη. Η McDonald’s προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να αγοράσουν σάλτσα Big Mac απευθείας μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, πέρυσι διέθεσε μια περιορισμένη σειρά της σάλτσας Szechuan αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε το 1998 ως μέρος μιας προώθησης Happy Meal για την ταινία “Mulan” της Disney. Αυτές οι αποκλειστικές προσφορές παρέχουν ένα πρόσθετο κίνητρο στους πελάτες να ασχοληθούν με την εφαρμογή πιστότητας και να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες ή προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα μέσω άλλων καναλιών.

Διαβάστε ακόμα: McDonald’s | Συνεχίζει να μεγαλώνει επιτυχημένα

Το loyalty app της McDonald’s είχε πάνω από 40 εκατομμύρια downloads πέρυσι. Αυτός ο αριθμός δείχνει ένα σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος και δέσμευσης των καταναλωτών και υποδηλώνει την επιθυμία τους για τα οφέλη και τις ανταμοιβές που προσφέρει η εφαρμογή.

Η εφαρμογή έχει αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για την McDonald’s, που έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή και την αφοσίωση μεγάλου αριθμού πελατών, ενισχύοντας έτσι την παρουσία του εμπορικού της σήματος και προωθώντας τη συνεχή δέσμευση.

Με πληροφορίες από AdAge

Photo:McDonald’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.