20 Απρ 2024
READING

Trending Now: Revamped Modern Phone Booths

2 MIN READ

Trending Now: Revamped Modern Phone Booths

Trending Now: Revamped Modern Phone Booths

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Αν ένα παιδί της Gen Z ή της Gen Alpha περάσει από έναν παλιό τηλεφωνικό θάλαμο (στα λίγα μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν ακόμα τηλεφωνικοί θάλαμοι), πιθανότατα θα τον κοιτάξει με απορία ή σύγχυση. Στην πραγματικότητα, ακόμη και κάποιοι Millennials μπορεί να μην έχουν χρησιμοποιήσει ή δει ποτέ έναν τέτοιο, αφού θεωρείται ήδη κατάλοιπο μιας άλλης εποχής.

Τώρα όμως η εταιρεία 100architects βρήκε έναν νέο τρόπο να επαναπροσεγγίσει τους τηλεφωνικούς θαλάμους και να τους κάνει προσιτούς και κυρίως κατανοητούς σε όλους, ιδιαίτερα για τις ψηφιακές γενιές και τις ανάγκες τους, ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας.

Το πεδίο δράσης της εταιρείας είναι η Σανγκάη, μία από τις πιο “έξυπνες” πόλεις στον κόσμο. Στους νέους τηλεφωνικούς θαλάμους, αντί να επιτρέπεται απλώς στους ανθρώπους να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις όταν ρίχνουν κέρματα, έχουν ενσωματωθεί όλες οι ψηφιακές ευκολίες που μπορεί να χρειαστεί ένας εργαζόμενος, ένας τουρίστας ή ακόμη και οι κάτοικοι. Εξακολουθεί να διατηρεί κάποια από τα αισθητικά χαρακτηριστικά ενός τηλεφωνικού θαλάμου, όπως το κόκκινο χρώμα, το κιβωτιόσχημο σχήμα, την κεκλιμένη οροφή. Αλλά στην περίπτωσή τους, η οροφή έχει ηλιακούς συλλέκτες.

Οι ψηφιοποιημένοι θάλαμοι πλέον διαθέτουν Wi-Fi hotspots, ώστε όσοι δεν έχουν δεδομένα να μπορούν να στέκονται κοντά ή μέσα σε αυτά και να συνδέονται. Μπορούν επίσης να φορτίζουν ασύρματα τις κινητές συσκευές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε USB. Για τους τουρίστες, υπάρχουν χάρτες της πόλης στην οθόνη αφής, από τις οποίες μπορούν να καλέσουν και ταξί. Σημειωτέον ότι έχει ενσωματωθεί και ένα panic button σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Και φυσικά, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική κλήση από τον θάλαμο, καθώς υπάρχει μια δωρεάν υπηρεσία που τους προσφέρει τρία λεπτά. Και επειδή μάλλον πρόκειται για μια κατασκευή που θα τραβήξει την προσοχή, υπάρχει και ένας selfie wall με ακουστικά και γυαλιά, ώστε να μπορούν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.