25 Απρ 2024
READING

Το ισχυρό οικοσύστημα της Epsilon Net

5 MIN READ

Το ισχυρό οικοσύστημα της Epsilon Net

Το ισχυρό οικοσύστημα της Epsilon Net

Χτίζει το μέλλον με εξαγορές και win-win συνεργασίες

Ο όμιλος της Epsilon Νet έχει αναδειχθεί πλέον σε διαχρονικό σημείο αναφοράς στην δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων, με εικοσαετή δραστηριότητα, καινοτόμα προϊόντα, προσωπικό 1.083 ατόμων -σε σχέση με 376 στα τέλη του 2018-, ένα διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο με περισσότερους από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πάνω από 132.000 επιχειρήσεις που βασίζουν την εύρυθμη, καθημερινή, λειτουργία τους σε προϊόντων που εξασφαλίζουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.

Ο όμιλος της Epsilon Net, πιστός στο όραμα του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 1999 υπό την ηγεσία του Γιάννη Μίχου μέχρι σήμερα, επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής και σε συνάρτηση με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του software, προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων, τόσο για λογιστικά γραφεία, όσο και για τη μηχανοργάνωση των επιχειρήσεων. Όχημά του, οι εξαγορές που του εξασφάλισαν την είσοδο σε νέους τομείς δραστηριοποίησης αλλά και οι win-win συνεργασίες, κινήσεις που εκτιμάται ότι της παρέχουν πάνω από το 50% της ετήσιας ανάπτυξης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η Epsilon Net έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον εννιά εξαγορές, συνολικού ύψους άνω των 26 εκατ. ευρώ.

Τα πρώτα βήματα στις εξαγορές

Ακολουθώντας με συνέπεια το δρόμο της συνεχούς ανάπτυξης και ενισχύοντας το μοντέλο των κινήσεων συνεργασίας στη βάση της τεχνολογικής σύμπραξης, η Epsilon Net ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 την εξαγορά του 80% της Data Communication Α.Ε. Μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών η Epsilon Net πέτυχε τη διεύρυνση του πελατολογίου της, όπως και την εξασφάλιση των πιο σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις.

Υλοποιώντας με συνέπεια το επιχειρηματικό της πλάνο, η Epsilon Net A.E. τον Ιούνιο του 2021, ανακοίνωσε την εξαγορά πλειοψηφικού, ποσοστού 60% της TECHNOlife που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων στον τομέα του business software.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, η θυγατρική της εταιρεία Epsilon SingularLogic Α.Ε. ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 80% της εταιρίας iQom, που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Μέσα στο 2022, η εταιρεία ακολούθησε την ίδια στρατηγική, αποκτώντας το 100% της EPSILON CSA Α.Ε, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ τρεις μήνες αργότερα εξαγόρασε το 51% της DIGITAL 4U, με το ποσοστό της Epsilon Net να αυξάνεται στο 60% μετά από απόφαση της Γ.Σ. της Digital λίγες ημέρες αργότερα.

Επίσης, προχώρησε στην εξαγορά του 60% της TaxHeaven έναντι 1,68 εκατ. ευρώ, ενώ εγκαινίασε και την είσοδό της στον ξενοδοχειακό τομέα, αποκτώντας το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής Hotel Availabilities Ltd έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας BookOnlineNow IKE έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής HotelonCloud Ltd, στρατηγικού διανομέα της BookOnlineNow στο εξωτερικό, έναντι 180.000 ευρώ.

Η σημασία της απόκτησης της Singular Logic

Τον Ιανουάριο του 2021 η Epsilon Net προχώρησε σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση, η οποία άλλαξε τον χάρτη της πληροφορικής στην Ελλάδα, εξαγοράζοντας την Singular Logic -σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας με την Space Hellas- υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα. Η ίδρυση της Epsilon SingularLogic Α.Ε. αποτέλεσε τον επιχειρηματικό βραχίονα του ομίλου στον τομέα των ERP συστημάτων και των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις αξιοποιώντας το πολύ μεγάλο πελατολόγιο με πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις καθώς και το σημαντικό πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων της Singular Logic. Βασικός στόχος ήταν να εξασφαλιστεί η ενιαία στρατηγική επικοινωνίας και διαχείρισης του δικτύου συνεργατών, αλλά και η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των τελικών πελατών.

Η ίδρυση της Εpsilon SingularLogic αποτέλεσε την πρώτη στρατηγική κίνηση στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδιασμού, υιοθετώντας με συνέπεια, την αρχή της εξειδίκευσης και της διοίκησης ανά τομέα ευθύνης, με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων τόσο της SingularLogic, όσο και των εταιρειών Epsilon Net και Space Hellas.

Περαιτέρω διείσδυση στο hospitality

Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 60% της εταιρείας ΝΕΤΕΡΑ Ε.Ε., που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα. Η εταιρία υποστηρίζει με τις λύσεις της, περισσότερα από 800 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης στους τελικούς πελάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2022, οι πωλήσεις της ΝΕΤΕΡΑ ανήλθαν σε 241.000 ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία κυμαίνεται σε ποσοστό άνω του 75% του κύκλου εργασιών της. Παράλληλα η εταιρία έχει μηδενικό δανεισμό. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 60% της εταιρίας ανήλθε σε 700 χιλ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και καταβολή EARN OUT BONUS σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Η συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της τον περασμένο Νοέμβριο για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την Espilon Net και τον βασικό της μέτοχο Γιάννη Μίχο, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας λογισμικού καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7,5%, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η συμφωνία με τον Γιάννη Μίχο επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Epsilon Net και Εθνικής Τράπεζας, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της τράπεζας, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατίθενται τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Net όσο και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της Ε.Τ.Ε., αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Μετά την εξαγορά του 7,5% από την Ε.Τ.Ε., ο Γιάννης Μίχος ελέγχει απόλυτα την επιχείρηση με περίπου 55%. Το 2020 στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εισήλθε το επενδυτικό κεφάλαιο Barca Global Master Fund LP που στο τέλος του 2022 ήλεγχε το 8,1% της επιχείρησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.