Trending Now: Automated Robotic Salad Bars

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Πιστή τη φιλοσοφία της για προσφορά υγιεινών γευμάτων με βάση τις σαλάτες και τα λαχανικά, η αμερικανική αλυσίδα εστίασης Sweet Green που δημιουργήθηκε το 2007 στην Ουάσινγκτον, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα νέο και σύγχρονο concept καταστήματος, που βασίζει τη λειτουργία του σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σερβιρίσματος σαλάτας όπου κυριαρχεί η ρομποτική.

Το Infinite Kitchen, όπως ονομάστηκε το αυτοματοποιημένο εστιατόριο, άνοιξε τις πόρτες του στο Νάπερβιλ του Ιλινόις, ώστε οι πελάτες να μπορούν να δίνουν την παραγγελία τους και το γεύμα τους να δημιουργείται από ένα ρομπότ που φτιάχνει σαλάτες. Το concept αυτό προσφέρει στους πελάτες του μια γρήγορη εμπειρία εστίασης, ενώ παράλληλα χάρη στους ρομποτικούς διανεμητές διασφαλίζει την ακρίβεια στα υλικά ανά μερίδα.

Το εστιατόριο συνδυάζει τη λειτουργία self service με την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από υπαλλήλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν όταν χρειάζεται να προσθέσουν στις παραγγελίες τις τελικές πινελιές, όπως βότανα, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια αβοκάντο πριν τις παραδώσουν στους πελάτες.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο καινοτομίας, στο Infinite Kitchen οι παραγγελίες δίνονται είτε με φυσική παρουσία των πελατών είτε μέσω των περιπτέρων αυτοεξυπηρέτησης έξω από το κατάστημα ή μέσω του app για μεγιστοποίηση της ευκολίας χρήσης.