20 Απρ 2024
READING

Πώς η Grivalia Hospitality δημιουργεί την δική της εμπειρία φιλοξενίας

4 MIN READ

Πώς η Grivalia Hospitality δημιουργεί την δική της εμπειρία φιλοξενίας

Πώς η Grivalia Hospitality δημιουργεί την δική της εμπειρία φιλοξενίας

Σε επενδυτικό πυρετό βρίσκεται η εταιρεία με 5 νέα projects

Στρέφοντας το επενδυτικό της ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά, η Grivalia Hospitality αποεπενδύει από τον Παναμά, πουλώντας την επένδυσή της στο Pearl Island σε αμερικανικό όμιλο, και διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της με νέες πολυτελείς μονάδες για να συνθέσει το δικό της όραμα φιλοξενίας.

Για την εταιρεία που μέχρι πρότινος διατηρούσε ισχυρή παρουσία στο real estate, ως εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του ομίλου Eurobank, τα τουριστικά ακίνητα ενέχουν μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο, σειρά αδειοδοτικών διαδικασιών που απαιτούνται και λεπτομέρεια στην κατασκευή. Την ίδια στιγμή όμως παρέχουν και τη δυνατότητα στον επενδυτή να τα διαμορφώσει όπως εκείνος θέλει, καθώς δεν αγοράζει κάτι έτοιμο όπως συμβαίνει με τα εμπορικά ακίνητα.

Πού στοχεύει η Grivalia Hospitality

Η Grivalia αποτελεί εταιρεία που απορρόφησε πριν από λίγα χρόνια η Eurobank, προκειμένου να εξυγιάνει περαιτέρω τoν δανεισμό της, πέρα από τις εκάστοτε κεφαλαιοποιήσεις που ήρθαν να «διορθώσουν» τα οικονομικά των τραπεζών.

Αντικείμενό της αποτέλεσε ανέκαθεν ο τομέας του real estate, αποτελώντας μετεξέλιξη της Eurobank Properties, όπως ονομαζόταν πριν εξελιχθεί η συγκεκριμένη εταιρεία σε Grivalia. Όταν το 2015 ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν επενδύσεις στα τουριστικά ακίνητα, προστέθηκε ο χαρακτηρισμός “Hospitality” ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε τον νέο προσανατολισμό της εταιρείας στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Το Avant Mar στη Νάουσα

Τον Ιούνιο προβλέπεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία νέου τουριστικού θερέτρου που δημιουργήθηκε στην παραλία Πιπέρι στη Νάουσα της Πάρου. Η επένδυση ύψους σχεδόν 30 εκατ. ευρώ, αφορά την αγορά του ακινήτου του παλιού ξενοδοχείου Piperi των 55 δωματίων που λειτουργούσε μέχρι το 2019 και τον επανασχεδιασμό του. Το ξενοδοχείο Avant Mar, που προέκυψε ύστερα από 3,5 χρόνια εργασιών, διαθέτει πλέον 38 σουίτες, οι οποίες θα τεθούν υπό κανονική λειτουργία από τον Ιούλιο.

Το One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του One&Only Aesthesis στα πρώην Αστέρια Γλυφάδας, συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του δοκιμαστικά τον Αύγουστο, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να δέχεται επισήμως πλέον τους επισκέπτες του. Φιλοδοξία της Grivalia Hospitality είναι το One&Only Aesthesis να εξελιχθεί στο καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην κατηγορία “Urban hotels”. Το εν λόγω θέρετρο θέρετρο θα περιλαμβάνει 12 σουΐτες, 95 bungalows, ένα συγκρότημα με 7 branded βίλες, μία προεδρική βίλα και έξι ακόμα διακεκριμένες βίλες πλησίον της προεδρικής. Ακόμη, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος και αίθουσα, πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρο αναζωογόνησης, ενώ θα απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Το Six Senses Megalonisos στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επένδυσή της στους Πεταλιούς Ευβοίας συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ, αφού η Grivalia Hospitality και η Six Senses υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας Six Senses Megalonisos.

Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses διεθνώς περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, ενώ με τη συνεργασία της με την Grivalia Hospitality πραγματοποιεί και επισήμως την είσοδό της στην ελληνική αγορά.

Το ύψος της επένδυσης της ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζεται σε περισσότερα από 280 εκατ. ευρώ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερπολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Το Six Senses Megalonisos θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

Το Project Voula

Τον Φεβρουάριο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί και το project Voula, μια επένδυση glamping συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, που αφορά ένα πολυτελές κάμπινγκ -εξου και ο όρος “glamping”- στη περιοχή της Βούλας με κατασκευές που προσομοιάζουν με σκηνές κάμπινγκ, beach club, kids club, members club, 8 γήπεδα τένις, 2 μίνι γήπεδα, spa, γυμναστήριο και άλλες εγκαταστάσεις, με δυναμικότητα φιλοξενίας τα 70-80 άτομα. Πρόκειται για το χώρο των πρώην τουριστικών κατασκηνώσεων του Ε.Ο.Τ. που θα λειτουργήσει πλέον στα πρότυπα του Εκάλη και Τατόι Club.

To Project Blue στη Μύκονο

Η Grivalia Hospitality έπειτα από την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επανασχεδίασε την επένδυσή της στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, αυξάνοντας το ύψος της επένδυσης από τα αρχικά 80 εκατ. ευρώ σε 120 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για το Project Blue, ένα υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο με 60 δωμάτια και 20 βίλες, για την κατασκευή του οποίου η εταιρεία αναμένει τη θεσμοθέτηση ειδικού χωροταξικού για τουριστικές επενδύσεις στις Κυκλάδες.

Σήμερα, η Grivalia Hospitality με μετόχους την Fairfax Financial Holdings (40,6%) την Eurolife (44,5%) την Eurobank (9,1%) και την Grivalia Management (5,7%), διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και το ON Residence, boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την TOR Hotel Group.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.