20 Απρ 2024
READING

Το διαφορετικό πρόσωπο του efood

5 MIN READ

Το διαφορετικό πρόσωπο του efood

Το διαφορετικό πρόσωπο του efood

Πώς ενισχύει το αποτύπωμά του στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εκπαίδευση

Το efood έχει ενσωματώσει την κοινωνική προσφορά, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της εκπαίδευσης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του και ως ενεργό μέρος της αποστολής του. Γιατί τι νόημα θα είχε για την κορυφαία πλατφόρμα online delivery στην ελληνική αγορά, εάν η αναγνώρισή του από το καταναλωτικό κοινό δεν συνοδευόταν από την αρμονική σύνδεση της ανάπτυξής του με την αντίστοιχη διεύρυνση του αποτυπώματός του;

Τουλάχιστον κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το efood εστιάζει το ενδιαφέρον του σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, εγκαινιάζοντας δράσεις, προγράμματα και σημαντικές συνεργασίες με αντίστοιχο προφίλ.

Love Delivered

Κατά την προηγούμενη χρονιά, η πλατφόρμα προσέφερε 80.000€ στηρίζοντας οργανώσεις σε διαφορετικές δράσεις για την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Το φάσμα δράσης ήταν ευρύτατο. Από την αγορά εξοπλισμού για τους πυροσβέστες στο Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα, την ενίσχυση του οργανισμού Save a Greek Stray για συλλογή πόρων για τα αδέσποτα, την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στον παιδικό σταθμό “Οι Φίλοι του Παιδιού” και ρούχων σε 30 παιδιά της ομάδας μπάσκετ HolargosBC, στο τμήμα παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, μέχρι την προσφορά 220.000 γευμάτων μαζί με την Ένωση Μαζί για το Παιδί σε άπορες οικογένειες, και 54 εβδομαδιαίων πακέτων τροφίμων και ειδών υγιεινής σε οικογένειεσ σε ανάγκη μαζί με τον οργανισμό Steps, αλλά και τη συγκέντρωση και προσφορά 34.696€ από δωρεές 20.200 χρηστών για την κάλυψη βασικων ανθρώπων προσφύγων της Ουκρανίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες

Εξάλλου, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, καθάρισε από σκουπίδια και ξερά χόρτα, επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά, όπως τις παρυφές του Ποικίλου Όρους στην Δυτική Αττική, αλλά και τις περιοχές της Ραφήνας και της Παιανίας στον Υμηττό. Ενώ μερίμνησε και για την τοποθέτηση δεξαμενών με νερό σε βουνά της Αττικής, για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Safe Roads

Έχοντας μια από τις μεγαλύτερες ομάδες διανομέων, σε 100 πόλεις της Ελλάδας, το efood ανέπτυξε μια πρωτοβουλία για να μπορούν να συνυπάρχουν αυτοκίνητα, δίκυκλα και πεζοί και να μετακινούνται όλοι, με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους. Ο λόγος για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το Safe Roads by efood, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια, με απώτερο σκοπό την ασφάλεια των διανομέων του αλλά και την οδική συμπεριφορά οδηγών και πεζών. Το Safe Roads by efood κινείται γύρω από τρεις αντίστοιχους πυλώνες: την ασφαλή οδήγηση των διανομέων μας, την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη δημιουργία δράσεων παρέμβασης και εκπαίδευσης, για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στην Ελλάδα.

Για να επιτευχθούν αυτά, εγκαινιάστηκε το efood riders Academy, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, με σκοπό κάθε διανομέας να αναπτύσσει και να εξελίσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες τόσο για την εργασία του όσο και για την ζωή του, μέσα από ποικίλες θεματικές ενότητες. Ενώ σε συνεργασία με την ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής Traction, και τους Κώστα και Μάνο Στεφανή, δημιούργησε πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την ασφαλή οδήγηση των δικύκλων, δημιουργώντας μάλιστα ειδικό ένθετο στην πλέον δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

Η εστίαση στην εκπαίδευση και η συνεργασία με το Harvard Business School

Ήδη από το 2021, το efood στήριξε ενεργά την πρωτοβουλία “Σπουδάζω με Υποτροφία” της Equal Society, προσφέροντας μια υποτροφία πλήρους φοίτησης στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Τεχνητή Νοημοσύνη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Equal Society, έδωσε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να διεκδικήσει τα όνειρά της, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Το βραβευμένο πρόγραμμα “Σπουδάζω με Υποτροφία” προσέφερε για δέκατη χρονιά, σε συνεργασία με κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε νέες και νέους με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που διεκδικούν το επόμενο βήμα στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

Τώρα το efood αναδεικνύεται σε έναν από τους 171 συνεργάτες του προγράμματος FIELD Immersion Project, το οποίο υλοποιεί παγκοσμίως το Harvard Business School. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 1.000 φοιτητές στις εγκαταστάσεις τους.

Με τη συνεργασία του με το Harvard Business School, έδωσε την ευκαιρία σε μία ομάδα φοιτητών να βιώσουν και να δουν από κοντά μία πραγματική εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα. Οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συγκέντρωσαν εμπειρίες και γνώσεις τις οποίες θα ήταν αδύνατο να συλλέξουν από μία αίθουσα διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα μελέτης πεδίου, FIELD Immersion, έχει σχεδιαστεί με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη των ικανοτήτων των φοιτητών, να διαχειρίζονται και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε διαφορετικά επιχειρηματικά πλαίσια και συνθήκες. Η συνεργασία των φοιτητών με τα στελέχη του efood, ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες, εξ αποστάσεως και συνεχίστηκε με τη φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα. Κατά την παραμονή τους, οι φοιτητές είχαν ως στόχο να σχεδιάσουν καινοτόμες υπηρεσίες και εμπειρίες οι οποίες ενισχύουν την εμπειρία του online delivery.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις μέσω της βιωματικής αυτής εμπειρίας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας την πιθανή εισαγωγή νέων προϊόντων, υπηρεσιών ή και εμπειριών για τους καταναλωτές του efood. Για να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός, οι φοιτητές χρειάζεται να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με το δεδομένο project και την εκάστοτε αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.