Πώς η Καριέρα μεταμορφώθηκε σε Kariera Group

Στόχος να αυξήσει τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια αγορά εργασίας

Από την ιδέα εξαγοράς της Καριέρα, που πρωτοσυζητήθηκε μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών της σε ένα συνέδριο στο Βανκούβερ το 2017 μέχρι το 2020 οπότε και την ανάκτησαν και το σήμερα, όπου συντελείται η εξέλιξη της διεθνοποίησης του brand, έχουν συντελεστεί μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό τοπίο διεθνώς. Η πανδημία άφησε πίσω της το remote working, την τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διεθνή κινητικότητα ταλέντων – όλα ως νέες τάσεις που λόγω του αιφνίδιου χαρακτηστικού τους, δυσκολεύουν τους εργοδότες παγκοσμίως στο να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς προσωπικό.

Το Kariera Group, ο νεότευκτος οργανισμός που προέκυψε από την κίνηση της Καριέρα Α.Ε., της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας, με παρουσία πάνω από 25 χρόνια στην ελληνική αγορά, να υπογράψει συμφωνία για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνει μια ισχυρή απάντηση. Γιατί έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο συνδυάζοντας την πρόσβαση σε προσωπικό από 10 χώρες με μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία της πλατφόρμας εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού που προσφέρει.

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην αγορά εργασίας

Η Καριέρα Α.Ε. ιδρύθηκε το 1997 από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη και τον Φάνη Ρήγα, δημιουργώντας το kariera.gr, μια πλατφόρμα που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για την ελληνική αγορά εργασίας και μέσα σε 26 κατάφερε να εξελιχθεί σε ηγέτη στην αγορά των job boards στην Ελλάδα, διακρίνοντας πάντα εγκαίρως τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και προσφέρονται άμεσες λύσεις. Το 2007 υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που πουλήθηκε σε πολυεθνική, περνώντας στην ιδιοκτησία της CareerBuilder L.L.C.

Δεκατρία χρόνια μετά, το 2020, η επιχείρηση εξαγοράστηκε, γυρίζοντας αυτή τη φορά σε ελληνικά χέρια, από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, έναν από τους δύο ιδρυτές του, και τους αδελφούς Παντελιάδη, ενώ ένα χρόνο αργότερα το επενδυτικό σχήμα εξαγόρασε την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού. Μια κίνηση που συνοδεύτηκε με την επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία της νέας τότε ψηφιακής πλατφόρμας, με στόχο τη διαδραστική και άμεση επικοινωνία, τη σύνδεση με το μοντέλο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων και την απόκριση σε ένα ευρύτατο αριθμό πολιτών, που δεν αναζητούν απαραίτητα άμεσα μια θέση εργασίας. Σαν ένα εξελιγμένο, ελληνικό Linkedin.

Η είσοδος στην τουριστική αγορά

Το Νοέμβριο του 2022 εξαγόρασε τη Workathlon, την εταιρεία που εισήγαγε την καινοτομία στην εύρεση προσωπικού στον τουριστικό τομέα. Η νέα αυτή συμμαχία ήρθε σε κομβική στιγμή για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, καθώς πέρυσι 50.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν στην ξενοδοχία, παρέμειναν κενές, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου περίπου 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, αυξάνοντας το κενό.

Με τον τουρισμό να συμβάλλει περισσότερο από 20% στο ελληνικό Α.Ε.Π. και με το 40% της απασχόλησης να συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο, η σύμπραξη Καριέρα-Workathlon αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί η Workathlon έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 400 εταιρειών και 60.000 εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, ενίσχυσε την Καριέρα με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον κλάδο, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία πρόσληψης και αντιστοιχίζοντας τους υποψηφίους σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα προσόντα τους. Με τον τρόπο αυτό η Καριέρα έθεσε νέες βάσεις για την εύρεση και αξιοποίηση εργατικού δυναμικού για τον κρίσιμο τομέα του τουρισμού.

Στόχος, το διεθνές αποτύπωμα

Από το 2020 η Καριέρα έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της στην Ελλάδα ενώ έχει πετύχει να τετραπλασιάσει τον αριθμό απασχολουμένων σ’ αυτήν. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα, τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα και εξειδικευμένο προσωπικό, το Kariera Group είναι έτοιμο να εξάγει την τεχνολογία, τεχνογνωσία και το διευρυμένο portfolio υπηρεσιών του σε όλες τις αγορές του εξωτερικού που πλέον δραστηριοποιείται.

Χτίζοντας πάνω στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσω της συνεργασίας με περισσότερες από 15.000 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό, το Kariera Group επεκτείνει, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, την παρουσία του προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες. Το Kariera Group στη νέα του μορφή θα έχει πάνω από 300 εργαζομένους, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

Αυτή η στρατηγική κίνηση αποτελεί μέρος της συστηματικής προσπάθειας του Kariera Group να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας με την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε εργοδότες που θέλουν να ξεχωρίσουν. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κορυφαία sites εύρεσης εργασίας, υπηρεσίες Executive Search και Recruiting, εκδηλώσεις με φυσική ή virtual παρουσία όπως οι Ημέρες Καριέρας, παροχή δεδομένων σχετικά με την εργασία, υπηρεσίες Upskilling/Reskilling, δημιουργία communities ταλέντου, Employer Branding, Software Διαχείρισης Προσωπικού κ.ά. Και όλα αυτά προσφέροντας την εμπειρία ενός μεγάλου ομίλου που αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας.