Ε.Ο.Τ και Ogilvy προσκαλούν όλο τον κόσμο να βιώσει την ελληνική εμπειρία διακοπών

Η Ogilvy δημιούργησε για τον Ε.Ο.Τ. μια νέα επικοινωνία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, για το τι πραγματικά σημαίνει διακοπές στην Ελλάδα.

Στη νέα τουριστική επικοινωνία που δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, οι ξένοι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν εδώ εμπειρίες που δεν έχουν ξαναζήσει ενδεχομένως ποτέ, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια των τυπικών καλοκαιρινών διακοπών.

Με τίτλο «Greece. A life-changing experience» (Ελλάδα – Εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή), η καμπάνια έχει ως στόχο να προσελκύσει το διεθνές κοινό και να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση για αυθεντικές εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, μέσα από τους ανθρώπους και τη φύση της χώρας, που μπορεί ακόμα να προσφέρει αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες που ενδεχομένως κάποιοι δεν έχουν ξαναζήσει ποτέ στη ζωή τους.

Πρόκειται για μια ζωηρή και ανατρεπτική ταινία που περιγράφει με εικόνες: «Τι γεύση έχει η ντομάτα όταν πλένεται στη θάλασσα; Πώς νιώθεις όταν βουτάς από ψηλά βράχια σε κρυστάλλινο νερό; Γιατί να χορέψεις αγκαλιά με αγνώστους;» και για τα οποία η Ελλάδα και ο Ε.Ο.Τ. έχουν όλες τις απαντήσεις.

Οι διακοπές άλλωστε στην Ελλάδα δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Σκαλιά να ανεβείς, άμμο να περπατήσεις, κόκορες να σε ξυπνούν, ήλιος καυτός, δρόμοι χωμάτινοι, χωριά στο πουθενά, γεύσεις ασυνήθιστες. Αυτές όμως οι «δυσκολίες» που προκύπτουν από την ανέγγιχτη φύση, την απλότητα και αυθεντικότητα που μπορεί ακόμα η χώρα να προσφέρει, είναι που κάνουν τις διακοπές, εμπειρία ζωής.

Αυτή την πλευρά της Ελλάδας στόχος ήταν να παρουσιαστεί μέσα από την ευχάριστη ματιά μιας νεαρής τουρίστριας που όλα στην αρχή της μοιάζουν περίεργα και ασυνήθιστα μέχρι να τα δοκιμάσει και να αφεθεί στη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού.

Την παραγωγή επιμελήθηκε η Foss Productions, με σκηνοθέτες τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και Μπάμπη Μακρίδη. Η καμπάνια «Greece. A life-changing experience» θα προβληθεί σε διεθνή Μέσα Επικοινωνίας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.