19 Απρ 2024
READING

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά της Κουρέλλας από τη Δέλτα;

4 MIN READ

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά της Κουρέλλας από τη Δέλτα;

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά της Κουρέλλας από τη Δέλτα;

Υλοποιείται το σχέδιο της εταιρείας για τα υγιεινά τρόφιμα

Η στροφή της Δέλτα στα υγιεινά τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία για τον καταναλωτή, είχε διαφανεί ήδη από τις τελευταίες της κινήσεις. Με την πώληση της θυγατρικής United Milk Company στη Βουλγαρία, την απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στη Δωδώνη και την εξαγορά της εισαγωγικής εταιρείας τυροκομικών προϊόντων Γκατένιο, η Δέλτα έδειξε ότι θέλει να επικεντρωθεί στην ελληνική αγορά και να κινηθεί προς τις τάσεις που αφουγκράζεται αυτή την στιγμή.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θέλει να χτίσει πάνω στα φερώνυμα γαλακτοκομικά προϊόντα ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με πολλές κατηγορίες, με στόχο να γίνει η εταιρεία σημείο αναφοράς στην καλή διατροφή. Η διεύρυνση αυτή σε νέες, για τη Δέλτα, προϊοντικές κατηγορίες περνά μέσα από εξαγορές, τις οποίες αναζητούσε προσεκτικά η διοίκηση εδώ και καιρό.

Η εξαγορά της Κουρέλλας

Η πρώτη κίνηση εξ αυτών αφορά την ένταξη της εταιρείας Κουρέλλας Α.Ε. στην οικογένεια της Δέλτα. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 60 χρόνια καταξιωμένης παρουσίας και εφαρμογής καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών στην κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων καλής διατροφής. Η Κουρέλλας Α.Ε. διαθέτει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, με το 90% των πωλήσεων της εταιρείας να προέρχονται από εξαγωγές στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και την Αμερική.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Κουρέλλας Α.Ε. βρίσκεται στα Γρεβενά και διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ζωοτροφών στη χώρα. Το 2022, η Κουρέλλας Α.Ε. είχε κύκλο εργασιών 13 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί 52 εργαζομένους.

Πού αποσκοπεί η Δέλτα

Με την προσθήκη των προϊόντων, της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού, του δικτύου και του οράματος της Κουρέλλας Α.Ε., η Δέλτα ενισχύει τον στρατηγικό της στόχο για τη διάθεση περισσότερων επιλογών καλής διατροφής που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, σε όλο το φάσμα και σε κάθε περίσταση της ζωής τους, με οδηγό τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος είναι να συνεχίσει να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις εξειδικευμένες ανάγκες τους.

Γιατί επικεντρώνεται στα plant based ροφήματα

Η ζήτηση των καταναλωτών για plant based τρόφιμα που εμφανίστηκε έντονα την τελευταία τριετία δεν φαίνεται να είναι μια παροδική τάση ή μια ακόμη μόδα. Αποτελεί μια πραγματικότητα που ισχυροποιείται όλο και περισσότερο, ακόμη και στην ελληνική αγορά, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο αυξητικό ρυθμό μέχρι και το 2024.

Το 2000 τα φυτικά ροφήματα ήταν σχεδόν άγνωστα στην ελληνική αγορά. Δύο δεκαετίες μετά, αποτελούν μια δημοφιλή κατηγορία που προσελκύει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Nielsen πάνω από 8 στους 10 Έλληνες καταναλωτές (ποσοστό 83%) σκέφτονται να αγοράσουν ή αγοράζουν ήδη φυτικά εναλλακτικά προϊόντα (plant based), ενώ 2 στους 10 (ποσοστό 18%) δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για να τα αποκτήσουν.

Η υιοθέτηση των εναλλακτικού του γάλακτος προϊόντων φυτικής προέλευσης συμβαδίζει με την τάση για την υγεία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια. Οι κωδικοί που βρίσκονται στα ράφια είναι πλέον δεκάδες, ενώ τα περισσότερα cafe προσφέρουν ήδη εναλλακτικά είδη, όπως τα ροφήματα από βρώμη, αμύγδαλο και σόγια. Ήδη από τον προηγούμενο Ιούνιο, η Δέλτα προχώρησε στην ανανέωση των προϊόντων (ροφημάτων και επιδορπίων) με βρώμη, καρύδα, αμύγδαλο και φουντούκι, βλέποτνας πλέον ότι αυτό που κάποτε αποτελούσε τάση, έχει γίνει πραγματικότητα, που επιταχύνεται διαρκώς.

Με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς στην καλή διατροφή, μάλιστα, η Δέλτα εγκαινίασε ένα εργαλείο για την αποτύπωση των ESG επιδόσεων των προϊόντων της σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Σε συνεργασία με την PwC και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Δέλτα θα μετρά τις επιδόσεις των προϊόντων της σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας με βάση τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το αποτύπωμα κάθε ενός εκ των 200 προϊόντων που κινεί στην αγορά, σε όλο τον κύκλο ζωής του, από το αρχικό στάδιο της σποράς ή της διατροφής του ζώου μέχρι την τελική κατανάλωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.