20 Απρ 2024
READING

Τι φέρνει η χρονιά ισχυρών επιδόσεων για την Κωτσόβολος

4 MIN READ

Τι φέρνει η χρονιά ισχυρών επιδόσεων για την Κωτσόβολος

Τι φέρνει η χρονιά ισχυρών επιδόσεων για την Κωτσόβολος

Ανάπτυξη δικτύου, νέα προϊόντα, concepts και υπηρεσίες

Σε μία χρονιά συνεχών επιχειρησιακών προκλήσεων, τα αποτελέσματα της Κωτσόβολος για το οικονομικό έτος που μόλις ολοκληρώθηκε, κατέγραψαν θετικό πρόσημο -το υψηλότερο των αγορών όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος Currys- ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Currys, η θυγατρική της, Κωτσόβολος, πέτυχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά την τελευταία οικονομική χρήση που για τον βρετανικό όμιλο αφορά το δωδεκάμηνο 1η Μαΐου 2022 έως 29 Απριλίου 2023. Η Κωτσόβολος παρουσίασε την περίοδο αυτή αύξηση του τζίρου 12% σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων, την στιγμή που οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου εμφάνισαν κάμψη στον τζίρο τους (Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία 7%, σκανδιναβικές χώρες 10%).

Η αλυσίδα αναμένεται ότι έχει ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ σε κύκλο εργασιών για την συγκεκριμένη χρήση, δεδομένου ότι κατά την προηγούμενη του 2021-2022 κατέγραψε κύκλο εργασιών, συμπεριλαμβανόμενης και της δραστηριότητας στην Κύπρο 664,42 εκατ. ευρώ.

Η ενεργειακή κρίση και τα επιδοτούμενα προγράμματα

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων (+28%) στην Κωτσόβολος καταγράφηκε το πρώτο τετράμηνο του 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, εξέλιξη που σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό και με το γεγονός ότι πλέον έχουν περάσει οι ανατιμήσεις στα προϊόντα που πέρυσι δεν είχαν ενσωματωθεί σε όλες τις τιμές λιανικής αλλά και με το ότι φέτος οι καταναλωτές προχώρησαν σε μεγαλύτερες αγορές, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ του πολέμου στην Ουκρανία και τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε.

Η άνοδος των πωλήσεων στο σύνολο της οικονομικής χρήσης, που μόλις ολοκληρώθηκε, συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τα προγράμματα κρατικής επιδότησης που έτρεξαν από τον Αύγουστο του 2022 και μετά, όπως το «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή», το οποίο οδήγησε σε σημαντικό κύμα αγορών κατά το β’ εξάμηνο.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως σε συνδυασμό με τις προσφορές της Black Friday του περασμένου Νοεμβρίου, οι πωλήσεις έλαβαν ακόμα ισχυρότερη ώθηση. Ενώ μεγάλη ήταν και η ζήτηση από το horeca, που αντιστοιχεί στο 75% των εσόδων επί των Β2Β πωλήσεων που κάνει η Κωτσόβολος. Σημειωτέον πως οι τελευταίες φθάνουν σε αναλογία το 20% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Νέα προϊόντα, υπηρεσίες και K Spot

Και όλα αυτά, μέσα από το πρίσμα των ποικίλων υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της η Κωτσόβολος. Βασική επιδίωξη της αλυσίδας εξάλλου είναι να αυξηθούν σταδιακά οι περισσότεροι από 15.000 κωδικοί που έχει σήμερα, φτάνοντας έως και τις 35.000 σε βάθος χρόνου. Ήδη στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής και στο kotsovolos.gr διατίθενται σε πιλοτικό επίπεδο έπιπλα εσωτερικού χώρου. Το νέο της επενδυτικό πλάνο μάλιστα προβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών “Logistics As a Service”, διασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου αποτελέσματα και ενισχύοντας τις προσφερόμενες after sales υπηρεσίες.

Προκειμένου να προσφέρει συνολικά την γκάμα των υπηρεσιών της, η Κωτσόβολος στοχεύει στη λειτουργία νέων καταστημάτων σε περιοχές όπου δεν δραστηριοποιείται, αλλά και την ενίσχυση τοπικών αγορών και μεγάλων αστικών κέντρων με το άνοιγμα νέων σημείων ή το επαναλανσάρισμα παλαιών. Όλα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις σύγχρονες υπηρεσίες, τους άνετους χώρους πώλησης και μία σειρά από παροχές για όλους τους πελάτες, όπως η αυθημερόν επισκευή κινητού τηλεφώνου. Ήδη λειτουργεί νέο κατάστημα στο Κιλκίς, στην Αλεξανδρούπολη, όπου επανατοποθετείται σε νέο σημείο, στη Ζάκυνθο και στο Ρέθυμνο.

Στο επίκεντρο των νεοπαγών καταστημάτων, τίθενται ειδικά σχεδιασμένες γωνιές για ξεχωριστές στιγμές εμπειρίας, προϊόντα gaming, και συσκευές για “Έξυπνο Σπίτι”, σε συνδυασμό με την ευρύτερη γκάμα λευκών συσκευών και μικροσυσκευών. Ειδικά εφοδιασμένοι χώροι εμπειρίας δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους καταναλωτές, μέσα από διαδραστικές τεχνολογίες, να δοκιμάσουν τη συσκευή που επιθυμούν.

Ενώ στρέφοντας την προσοχή της στους τουριστικούς πόλους και σε προορισμούς όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και οι αγορές πρέπει να είναι γρήγορα και εύκολα, η Κωτσόβολος εγκαινίασε ένα νέο μοντέλο convenience store, το K Spot. Ήδη υπάρχει στο Αεροδρόμιο, στα Ιωάννινα και στη Ρόδο, ενώ πρόσφατα άνοιξε και στο Sani Resort. Αυτό το ευέλικτο μοντέλο καταστήματος με είδη τεχνολογίας, υπηρεσίες και service, έρχεται να δώσει νέα πνοή στο ευρύ δίκτυο των 93 καταστημάτων της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών σε όλη την Ελλάδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.