Γιατί η Sephora εξόργισε τους πελάτες της

Η Sephora μόλις κατάργησε το “Free Birthday Gift”

Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων ομορφιάς και η κλασική ασπρόμαυρη αισθητική τους, κάνει πολλούς καταναλωτές να ανυπομονούν για την επίσκεψή τους στα καταστήματα της Sephora. Για τα μέλη του προγράμματος προνομίων, Sephora’s Beauty Insiders, η αγαπημένη ευκαιρία να επισκεφτούν το κατάστημα είναι κατά τη διάρκεια του μήνα των γενεθλίων τους, λόγω των δωρεάν δώρων.

Το καλύτερο μέρος αυτού του προνομίου, ήταν ότι τα μέλη μπορούσαν να πάρουν το δώρο τους χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια αγορά, τόσο στο κατάστημα, όσο και στο διαδίκτυο. Όμως, η Sephora μόλις ανακοίνωσε ότι καταργεί τα δημοφιλή αυτά δώρα, τα οποία κυμαίνονταν από πολυτελή δείγματα αρωμάτων μέχρι προϊόντα ομορφιάς κανονικού μεγέθους.

Διαβάστε ακόμα: Η Sephora εγκαινιάζει in-store πρόγραμμα ανακύκλωσης για συσκευασίες ομορφιάς

Τι άλλαξε

Ο retailer ανακοίνωσε σε ένα email ότι από την 1η Ιουνίου 2023 τα μέλη θα πρέπει πλέον να κάνουν μια ελάχιστη αγορά προϊόντων ύψους 25 δολαρίων για να εξαργυρώσουν το δώρο γενεθλίων Beauty Insider στο sephora.com και sephora.ca. Διαφορετικά, μπορούν να διεκδικήσουν το δώρο σε κάποιο κατάστημα χωρίς, να απαιτείται αγορά.

Η αλλαγή αυτή οδήγησε σε κάποιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και ορισμένοι καταναλωτές παρεξήγησαν τη νέα πολιτική, μη συνειδητοποιώντας ότι το δώρο θα μπορούσε να αποκτηθεί ακόμα και αυτοπροσώπως στα καταστήματα Sephora χωρίς επιπλέον αγορά.

Beauty Insider

Το πρόγραμμα επιβράβευσης Beauty Insider έχει τρία επίπεδα. Προσφέρει στα μέλη εποχιακές εκπτώσεις, επιπλέον πόντους αγορών και, το πιο γνωστό, την ευκαιρία να συλλέξουν ένα ειδικό δώρο για τα γενέθλιά τους. Το Insider είναι η μόνη δωρεάν βαθμίδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πελάτες του retailer – ενώ τα VIB και Rouge απαιτούν από τους καταναλωτές να ξοδεύουν 350 και 1.000 δολάρια στη Sephora ετησίως για να διατηρήσουν τη συμμετοχή τους και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματά της.

Το πλεονέκτημα των προνομίων γενεθλίων

Αρκετοί retailers έχουν ενσωματώσει προνόμια γενεθλίων στα προγράμματα επιβράβευσης. Ένα από αυτά είναι το νέο πρόγραμμα VS & PINK Collective της Victoria’s Secret – τα μέλη All-Access λαμβάνουν ένα κουπόνι γενεθλίων αξίας 10 δολαρίων, ενώ τα μέλη VIP λαμβάνουν μια δωροκάρτα αξίας 15 δολαρίων.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης της American Eagle Outfitters προσφέρει επίσης ανταμοιβές γενεθλίων, που κυμαίνονται από ένα κουπόνι έκπτωσης 15% για τα μέλη της κατηγορίας 1 έως 25% για τα μέλη της κατηγορίας 3. Τα προγράμματα επιβράβευσης Macy’s και Kohl’s διαθέτουν “ειδικά” δώρα γενεθλίων, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το ποσό που έχουν ξοδέψει τα μέλη.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Sephora συνδέει τους TikTokers με beauty brands

Τα καταστήματα εστίασης είναι επίσης γνωστά για την προσφορά ανάλογων προνομίωνστα μέλη των προγραμμάτων επιβράβευσης, με τα δωρεάν ποτά, τα ορεκτικά και τα επιδόρπια να αποτελούν συνήθεις επιλογές.

Επιστροφή στο κατάστημα

Ίσως η αλλαγή στην πολιτική της Sephora, να είναι ένας τρόπος για την αλυσίδα καταστημάτων ομορφιάς να καλέσει τους καταναλωτές στο κατάστημα. Μην ξεχνάμε πως πέρυσι ο retailer ανακοίνωσε την τεχνολογική αναβάθμιση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου του, ώστε να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία στους πελάτες του, με έμφαση, όμως, σε αυτούς που πραγματοποιούν μια αγορά online, αλλά θέλουν να την παραλάβουν οι ίδιοι από το φυσικό κατάστημα.

Με πληροφορίες από Retail Wire

Photo: Unsplash