24 Απρ 2024
READING

Γιατί η IKEA υπερηφανεύεται που έρχεται δεύτερη

3 MIN READ

Γιατί η IKEA υπερηφανεύεται που έρχεται δεύτερη

Γιατί η IKEA υπερηφανεύεται που έρχεται δεύτερη

Πώς η νέα καμπάνια της IKEA γιορτάζει τη γονεϊκότητα

Οι εταιρείες συνήθως κολακεύουν τον εαυτό τους ότι είναι οι ίδιες ο ήρωας στην ιστορία της μάρκας τους, αλλά στις περισσότερες πειστικές διαφημίσεις, ο ήρωας είναι ο πελάτης. Αυτό ισχύει σίγουρα στη νέα καμπάνια της IKEA, όπου τα προϊόντα παίζουν δεύτερο ρόλο σε μια ιστορία οικογενειακής αγάπης.

Με τίτλο “Περήφανα το δεύτερο καλύτερο”, η καμπάνια αναγνωρίζει ότι τα παιδιά δίνουν πάντα προτεραιότητα στον χρόνο με τους γονείς τους έναντι του παιχνιδιού στα υπνοδωμάτια τους, όπου τα έπιπλα της ΙΚΕΑ κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Διαβάστε ακόμα: Η ΙΚΕΑ συμμετέχει σε πρωτοβουλία για την προστασία των δασών

Proudly the Second Best

Η καμπάνια τονίζει τη σημασία των οικογενειακών αξιών και της σχέσης μεταξύ παιδιών και γονέων. Στo διαφημιστικό σποτ η IKEA μπαίνει στα σπίτια των πελατών της, όπου βλέπουμε αρκετά έπιπλα της εταιρείας, που φαίνεται να μην ενδιαφέρουν τα μικρά παιδιά που ζουν εκεί.

Αναγνωρίζοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι γονείς και η σχέση με τα παιδιά τους και μετά τα προϊόντα της, η IKEA ελπίζει γιορτάζει τη γονεϊκότητα. Το να έρχεται δεύτερος μετά τους γονείς, είναι μεγάλη επιτυχία για τον σουηδικό retailer.

Η καμπάνια “family-first” δημιουργήθηκε για την Ikea Al-Futtaim -η οποία περιλαμβάνει τις αγορές της Αιγύπτου, του Ομάν, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα agencies DAVID Madrid και INGO Hamburg.

Life at Home

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σουηδική εταιρεία επίπλων μπαίνει στα σπίτια μας. Κάθε χρόνο, από το 2014, η ΙΚΕΑ δημοσιεύει την έκθεση “ΙΚΕΑ Life at Home Report”. Η έκθεση για τη “ζωή στο σπίτι” είναι αποτέλεσμα έρευνας σε ιδιοκτήτες σπιτιών σε όλο τον κόσμο και αναδεικνύει πώς ο χρόνος τους στο σπίτι σχετίζεται με θέματα όπως η ψυχική υγεία, τα οικονομικά και η κλιματική αλλαγή, καθώς και τα συναισθήματά τους για το σπίτι τους.

Επικοινωνώντας με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σκοπός της εταιρείας είναι να αποκτήσει μια σαφέστερη αντίληψη για το πώς μοιάζει η ζωή στο σπίτι σήμερα και πώς μπορεί να βοηθήσει για να την κάνει καλύτερη. Μέσω της έκθεσης “Life at Home”, η εταιρεία θέλει να τονίσει την δέσμευσή της να εξελίσσεται διαρκώς, προσαρμοζόμενη στη διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα του τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα: Θα σχεδιάσει η τεχνητή νοημοσύνη έπιπλα για την IKEA;

Οι προσπάθειες της ΙΚΕΑ να εξισορροπήσει την προσιτή τιμή και την ποιότητα, προωθώντας παράλληλα τις οικογενειακές αξίες, είναι ενδεικτικές της συνεχούς εξέλιξης της εταιρείας. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει, η ΙΚΕΑ πιθανότατα θα συνεχίσει να προσαρμόζεται και να καινοτομεί για να παραμείνει σχετική και ελκυστική στους πελάτες της.

Είτε αυτό σημαίνει τη χρήση νέων υλικών, είτε την αλλαγή του τρόπου κατασκευής των επίπλων της, είτε την έμφαση σε διαφορετικές πτυχές της μάρκας της, η ικανότητα της ΙΚΕΑ να αλλάζει και να εξελίσσεται είναι, σίγουρα, βασικός παράγοντας της επιτυχίας της.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo & Video: IKEA | YouTube

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.