Campaign of the Day: For the Greener Good

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ο κύριος ταχυδρομικός φορέας στον Καναδά, Canada Post, ακολουθώντας τη στρατηγική ESG του που θέλει τη βιωσιμότητα να εφαρμόζεται πλέον σε όλες τις παραδόσεις, συνεργάστηκε με το agency The&Partnership για την καμπάνια “For the Greener Good”, προκειμένου να επικοινωνήσει το μήνυμα σχετικά με την επιλογή παραδόσεων πακέτων και γραμμάτων που θα έχουν πλέον ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η Canada Post γίνεται κυριολεκτικά διαφανής σχετικά με το πώς η δέσμευσή της για επίγεια παράδοση με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα διασφαλίζει ότι δεν αφήνει σχεδόν καθόλου επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η καμπάνια υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα αντισταθμίζοντας όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από την επίγεια παράδοση. Αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του οργανισμού για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης ξεκίνησε με το “Lighter on the Earth”, ένα σποτ 30 δευτερολέπτων όπου πρωταγωνιστούν διαφανή κουτιά τα οποία κινούνται κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πώς τα εκατομμύρια των ετήσιων αποστολών της εταιρείας γίνονται πλέον “ελαφρύτερα” χάρη στις δεσμεύσεις της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Το σποτ δεν περιέχει φορτηγά διανομής, παρά μόνο τα αιωρούμενα κουτιά που γλιστρούν αθόρυβα προς τους προορισμούς τους, με μια ετικέτα αποστολής να είναι η μόνη ένδειξη ότι οι θεατές βλέπουν ένα πακέτο. Το συνοδευτικό voiceover εξηγεί ότι η νέα δέσμευση της Canada Post αφορά ότι περισσότερα από 200 εκατομμύρια πακέτα ετησίως θα ταξιδεύουν ελαφρύτερα, κάτι που είναι μόνο η αρχή της δέσμευσής της για το περιβάλλον.

Γυρισμένο από τον σκηνοθέτη Shaunoh της Circle Productions με έδρα το Γιούκον, το “Lighter on the Earth” δημιουργήθηκε σύμφωνα με το ήθος της περιβαλλοντικής δέσμευσης της Canada Post με σεβασμό στη γη, αντισταθμίζοντας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα, επιλέγοντας μεθόδους όπως η ανακύκλωση προϊόντων και η επιλογή φυσικού φωτός.

Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο ως τηλεοπτικό και διαδικτυακό βίντεο (σποτ 30 και 15 δευτερολέπτων), ενώ θα έχει παρουσία και σε social media.