26 Απρ 2024
READING

Πώς η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική;

4 MIN READ

Πώς η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική;

Πώς η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική;

Η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές

Η σουηδική χρηματοοικονομική εταιρεία, που παρέχει λύσεις πληρωμών για online και offline επιχειρήσεις retail, ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους πληρωμών στην Ευρώπη, με πάνω από 90 εκατομμύρια χρήστες σε 17 χώρες.

Οι λύσεις πληρωμών της Klarna επιτρέπουν στους καταναλωτές να πληρώνουν τις αγορές τους σε δόσεις ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία, χωρίς να επιβαρύνονται με τόκους ή τέλη. Προσφέρουν επίσης την επιλογή ” Pay in 30 days”, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παραλάβουν τις αγορές τους πριν τις πληρώσουν.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Apple λανσάρει υπηρεσία Buy Now, Pay Later

Οι υπηρεσίες της Klarna χρησιμοποιούνται από χιλιάδες retailers, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών λιανικής πώλησης όπως η H&M, η ASOS και η ΙΚΕΑ.

Η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική

Στην αρχή του κλιματικού “ταξιδιού” της, η Klarna ξεκίνησε με θεμελιώδη βήματα, όπως η διενέργεια ανάλυσης ουσιαστικότητας (materiality analysis: μία διαδικασία που βοηθά τις εταιρείες να εντοπίσουν και να ιεραρχήσουν τα πιο σημαντικά ζητήματα βιωσιμότητας με βάση τον πιθανό αντίκτυπό τους στην εταιρεία και τα ενδιαφερόμενα μέρη της), η υποβολή εκθέσεων ESG και ο γρήγορος εντοπισμός των πιο προσιτών ευκαιριών.

Η προσέγγιση της Klarna περιλαμβάνει την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την υποστήριξη έργων εκτός της λειτουργίας της, καθώς και τη χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών της για να παρέχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τις μάρκες που αγοράζουν και να τους βοηθά να περιηγηθούν σε μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών.

Η fintech εταιρεία ενθαρρύνει επίσης τους καταναλωτές να αγοράζουν μεταχειρισμένα προϊόντα και να τα μεταπωλούν στην πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο η Klarna αναδεικνύει βιώσιμα προϊόντα και μάρκες, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συμβάλουν στις κυκλικές υπηρεσίες. Η εν λόγω λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στη Σουηδία, αλλά σύντομα θα επεκταθεί σε πολλές τοποθεσίες.

Η συνεργασία με το Reddit

Ένας άλλος στόχος της εταιρείας για το brand της είναι να μπορέσουν οι πελάτες να το χρησιμοποιήσουν για να λάβουν πιο βιώσιμες οικονομικές αποφάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η Klarna συνεργάστηκε πρόσφατα με το αμερικανικό site συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης, Reddit, για να παρουσιάσουν τη λίστα “Buy It For Life”, η οποία περιλαμβάνει τα προϊόντα με την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς, τα οποία έχουν επιμεληθεί με τη βοήθεια των γνώσεων των 1,4 εκατομμυρίων μελών του r/BuyItForLife.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να κάνουν αγορές που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αντί να επιλέγουν φθηνότερα, χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα που μπορεί να καταλήξουν στις χωματερές. Εκτός από το ότι είναι καλύτερο για το περιβάλλον, αυτό μπορεί επίσης να είναι ευνοϊκό για το πορτοφόλι των καταναλωτών με την πάροδο του χρόνου. Ενώ αυτά τα είδη μπορεί να είναι αρχικά ακριβότερα, τελικά θα εξοικονομήσουν χρήματα στους καταναλωτές μακροπρόθεσμα.

Οι στόχοι της Klarna για τις εκπομπές του άνθρακα

Η Klarna ανακοίνωσε τα σχέδιά της να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα το 2019, θέτοντας στόχους για μείωση κατά 50% έως το 2030 και μηδενικό ισοζύγιο έως το 2040. Για να συμμορφωθεί με το σχέδιο για την εταιρική δράση για το κλίμα και τη φύση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άγριας Ζωής και την Boston Consulting Group, η Klarna εφάρμοσε έναν εσωτερικό φόρο άνθρακα. Η εταιρεία φορολογεί τον εαυτό της για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και επενδύει τα χρήματα που προκύπτουν σε έργα υψηλού αντίκτυπου για το κλίμα.

Διαβάστε ακόμα: Τα μηνύματα βιωσιμότητας κάνουν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις αξέχαστες

Η Klarna δεν υποστηρίζει πλήρως την έννοια της ουδετερότητας του άνθρακα. Αντίθετα, η εταιρεία πιστεύει ότι επενδύοντας σε κρίσιμα έργα για το κλίμα από νωρίς, μπορεί να συμβάλει στο να γίνουν αυτά πιο προσιτά και προσβάσιμα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων της και άλλων οργανισμών που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τη δράση για το κλίμα.

Η βιωσιμότητα έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της Klarna, από το δικό της αποτύπωμα άνθρακα μέχρι τη δυνατότητα που δίνει στους πελάτες της να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Την ίδια στιγμή, οι ευέλικτες δυνατότητες πληρωμής της μάρκας, από μόνες τους επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να συμπεριληφθούν πραγματικά.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.