24 Απρ 2024
READING

Το Amazon στρέφεται στην AI για να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα

4 MIN READ

Το Amazon στρέφεται στην AI για να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα

Το Amazon στρέφεται στην AI για να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα

Πώς θα αυξήσει το Amazon τις διαφημίσεις του;

Τα τελευταία χρόνια, το Amazon επιδιώκει να ενισχύσει τη διαφημιστική του δραστηριότητα, η οποία απέφερε πέρυσι έσοδα 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η νέα του πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία μίας ομάδας που θα εργάζεται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο CEO, Andy Jassy, βλέπει πιθανές ευκαιρίες για τη χρήση αυτών των διαφημίσεων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν υπηρεσίας ροής βίντεο της Amazon, των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων στο Prime Video, του Amazon Music, ακόμη και ψηφιακών διαφημίσεων σε οθόνες μέσα στα καταστήματα τροφίμων Amazon Fresh. Με τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για διαφημίσεις, το Amazon μπορεί δυνητικά να παράγει περισσότερα έσοδα από τη διαφημιστική του δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμα: Το Amazon επενδύει στην υγειονομική περίθαλψη

Η τεχνητή νοημοσύνη στο e-commerce

H τεχνητή νοημοσύνη έχει αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου και της διαφήμισης. Πολλές startups, καθώς και καθιερωμένες πλατφόρμες e-commerce, όπως το Shopify, προωθούν ήδη τα προϊόντα τους που δημιουργούν τεχνητή νοημοσύνη στους online εμπόρους. Αυτά τα AI εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν τους εμπόρους να δημιουργήσουν φωτογραφίες και βίντεο προϊόντων πιο αποτελεσματικά και σε κλίμακα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις με μεγάλο απόθεμα προϊόντων.

Με τη βοήθεια της generative AI, το Amazon θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει πιο προηγμένες και στοχευμένες επιλογές διαφήμισης στους πωλητές του, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών τους εκστρατειών και τελικά να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις.

Με τα ΑΙ εργαλεία, επιχειρήσεις όπως το Amazon, μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία δημιουργίας και διαχείρισης φωτογραφιών και βίντεο προϊόντων, διευκολύνοντας τους εμπόρους να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να προσελκύουν πελάτες. Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν πιο εξατομικευμένες και ελκυστικές διαφημίσεις και, κατ’ επέκταση, να στοχεύσουν καλύτερα το κοινό τους.

Καθώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη σε εταιρικές ρυθμίσεις, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την τεχνολογία. Θέματα όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων, η προκατάληψη και ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στην απασχόληση είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που έχουν προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμούς.

Σε απάντηση αυτών των ανησυχιών, οι εταιρείες καλούνται να εφαρμόσουν υπεύθυνες και ηθικές πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται με τρόπο που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους της εταιρείας, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και μεγιστοποιούνται τα οφέλη.

Η προσεκτική προσέγγιση της Apple και της Samsung

Ένα παράδειγμα εταιρείας που υιοθετεί μια προσεκτική προσέγγιση στην τεχνητή νοημοσύνη είναι η Apple. Ενώ η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη της AI τα τελευταία χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook έχει μοιραστεί ανοιχτά τις ανησυχίες του σχετικά με την τεχνολογία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Andy Jassy προβάλλει τις διαφημιστικές δυνατότητες του Amazon

Ομοίως, η απόφαση της Samsung να απαγορεύσει τη χρήση υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης στις εταιρικές συσκευές και τα δίκτυα της αποτελεί μια προειδοποιητική κίνηση που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Εν τω μεταξύ, η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών εργάζεται πάνω στα δικά της διαδικτυακά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κίνηση ανάκτησης του ελέγχου της χρήσης της AI εντός της εταιρείας.

Τελικά, η εφαρμογή υπεύθυνων και ηθικών πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι μόνο θέμα μετριασμού των κινδύνων, αλλά και μεγιστοποίησης των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Αξιοποιώντας τη δύναμη της generative AI με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους τους, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές, καινοτόμες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, ενώ παράλληλα θα ωφελήσουν την κοινωνία στο σύνολό της.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.