01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: A.I Ketchup

2 MIN READ

Campaign of the Day: A.I Ketchup

Campaign of the Day: A.I Ketchup

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

H Heinz Ketchup δεν είναι ακόμη μία κέτσαπ, αλλά μέσα από μια ιστορία 153 ετών, έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε iconic πολιτιστικό σύμβολο. Αυτή η ιδιότητά της ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την εκ νέου σύνδεσή της με το νεότερο καταναλωτικό κοινό, μέσα από την παγκόσμια καμπάνια της που προέκυψε από την χρήση του προγράμματος AI, DALL-E 2, και τη συνεργασία της με το agency Rethink Toronto/Montreal/Vancouver.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ζητούν από τα πρώτες εφαρμογές AI να δημιουργήσουν εικόνες ύστερα από τις πιο απίθανες αναζητήσεις. Βλέποντας η Heinz ότι τα αποτελέσματα ήταν χιουμοριστικά και ταυτόχρονα, συναρπαστικά για το νεότερο κοινό της τεχνολογίας, αποφάσισε να απευθύνει ένα παρόμοιο ερώτημα στο νεότευκτο τότε DALL-E 2: πώς μοιάζει η κέτσαπ;

Το πρώτο αποτέλεσμα έδειξε ότι ακόμη και για μια εφαρμογή ΑΙ, η κέτσαπ ήταν όντως ταυτισμένη με την Heinz. Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη αφού το διάσημο μπουκάκι και λογότυπο απέκτησε διάφορες μορφές επηρεασμένες από ρεύματα Τέχνης. Η εταιρεία αποφάσισε να επικοινωνήσει τις εικόνες αυτές στα social media και να ζητήσει από τους followers της τη γνώμη τους ή και τις αντιπροτάσεις τους.

Έτσι προέκυψαν special edition μπουκάλια Heinz, όπου οι ετικέτες αντικαταστάθηκαν με τις εικόνες που δημιούργησε η ΑΙ, τα οποία πρωταγωνίστησαν σε μια έκθεση σε ψηφιακή art gallery στο metaverse, αλλά και μια καμπάνια 360 η οποία ξεκίνησε από τον Καναδά και τις Η.Π.Α. και επεκτάθηκε σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται το brand.

Η καμπάνια που ολοκληρώθηκε πρόσφατα βραβεύτηκε με 2023 Clio Gold Award for Product/Service.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.