19 Απρ 2024
READING

Πώς η στρατηγική DTC αλλάζει την αγορά κηδειών

4 MIN READ

Πώς η στρατηγική DTC αλλάζει την αγορά κηδειών

Πώς η στρατηγική DTC αλλάζει την αγορά κηδειών

Η επανάσταση της DTC δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν κλάδο

Η επανάσταση της άμεσης επικοινωνίας με τον καταναλωτή (DTC) έχει αλλάξει πολλούς κλάδους, από το λιανικό εμπόριο έως την υγειονομική περίθαλψη και τώρα κάνει το ίδιο και στον κλάδο των κηδειών. Για δεκαετίες, τα γραφεία κηδειών είχαν τον λειτουργικό έλεγχο, αφήνοντας τους πελάτες με περιορισμένες επιλογές και συχνά χρεώνοντας υπερβολικά εκείνους που είχαν διαφορετικές απαιτήσεις.

Με άλλα λόγια, η βιομηχανία των κηδειών παραδοσιακά μετέτρεπε μία συναισθηματική απώλεια σε οικονομική απώλεια. Αλλά με την έλευση των επιχειρήσεων DTC, όπως η αμερικανική εταιρεία κατασκευής φέρετρων, Titan Casket, αυτό αλλάζει. Ο Scott Ginsberg, ο ιδρυτής της Titan Casket, ήθελε να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Μαζί με τους συνιδρυτές Josh Siegel και Elizabeth Siegel, δημιούργησαν μια επιχείρηση DTC που επαναφέρει τη δύναμη στα χέρια του καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμα: 8 DTC retail trends που θα δούμε το 2023

Ψηφιακή λύση για τις κηδείες

Η μάρκα φέρετρων Titan ιδρύθηκε το 2016 και για τα πρώτα χρόνια πωλούσε στο Amazon και στον ιστότοπό της απευθείας στον καταναλωτή. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Titan υπόσχεται φέρετρα έως και 85% φθηνότερα από τις τιμές των γραφείων κηδειών και 50% φθηνότερα από τη λιανική πώληση, και επί του παρόντος πωλεί χιλιάδες φέρετρα online ετησίως.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να γίνει η ψηφιακή λύση για τις κηδείες, παρέχοντας στους πελάτες περισσότερες επιλογές και βοηθώντας τους να αποφύγουν οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής συγκυρίας. Για να το καταφέρει, η εταιρεία έπρεπε να προχωρήσει σε όλες τις προσπάθειες διανομής της και να δημιουργήσει παρουσία όπου μπορεί.

Και αυτό το κατάφερε, συνεργαζόμενη με μεγάλους retailers όπως η Sam’s Club, η Walmart και η Costco, καθώς και με πωλήσεις στο Amazon και στη δική της ιστοσελίδα. Αυτό επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να δουν το προϊόν και οδηγεί στην αναγνωρισιμότητα του ιστότοπού της μάρκας.

Τι σχέση έχει η Taylor Swift με την εταιρεία φέρετρων;

Πέρα από τις συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες retail, η Titan ποντάρει επίσης σε μη παραδοσιακές προσεγγίσεις στον Τύπο. Ένα από τα φέρετρα της εταιρείας εμφανίστηκε στο πρόσφατο μουσικό βίντεο “Anti-Hero” της Taylor Swift, το οποίο συγκέντρωσε 22 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του. Η εμφάνιση, αποτέλεσμα της πώλησης ενός χάλκινου φέρετρου από την εταιρεία στην εταιρεία παραγωγής του βίντεο, προκάλεσε αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο της Titan.

Η εν λόγω αύξηση δεν αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις, αλλά είναι το είδος της προβολής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας. Την περασμένη εβδομάδα, η Titan πέτυχε άλλη μια σημαντική εμφάνιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με μια από τους πελάτες της να μοιράζεται την αγοραστική της εμπειρία στο αμερικανικό τηλεοπτικό περιοδικό ειδήσεων, CBS Sunday Morning.

Pre-plan service

Ενώ οι πωλήσεις της Titan προέρχονται παραδοσιακά από παραγγελίες κατά περίπτωση, η εταιρεία έχει αρχίσει να βλέπει μια αλλαγή με την έναρξη της υπηρεσίας προ-σχεδιασμού. Οι πελάτες μπορούν πλέον να αγοράζουν ένα φέρετρο εκ των προτέρων και να λαμβάνουν συμβόλαιο για παράδοση τη στιγμή που θα το χρειαστούν. Η Titan επεκτείνει επίσης τις προσφορές προϊόντων της, αφού πρόσφατα εισήγαγε μια σειρά από τεφροδόχους, καθώς και φέρετρα για κατοικίδια ζώα.

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει εγχειρίδιο για το DTC;

Κατά το επόμενο έτος, η εταιρεία σχεδιάζει να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις σειρές προϊόντων της και να επενδύσει σε προσπάθειες marketing για να βελτιώσει την παρουσία της στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Έτσι, με τη συνεργασία με μεγάλους retailers και την επέκταση της διαδικτυακής της παρουσίας, η Titan έχει καταφέρει να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες από ποτέ. Αποτελώντας μια αξιόπιστη και έγκυρη πηγή κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής, η Titan Casket διαταράσσει έναν κλάδο στον οποίο κυριαρχούσαν επί μακρόν τα γραφεία κηδειών, δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερη δύναμη και επιλογές όταν τις χρειάζονται περισσότερο.

Με πληροφορίες από Modern Retail

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.