18 Απρ 2024
READING

Η H&M ενισχύει τη συμπερίληψη μεγεθών

3 MIN READ

Η H&M ενισχύει τη συμπερίληψη μεγεθών

Η H&M ενισχύει τη συμπερίληψη μεγεθών

Η H&M προωθεί τη συμμετοχικότητα με διευρυμένες σειρές μεγεθών

Η H&M έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις με το inclusive sizing στο παρελθόν. Το 2016, η εταιρεία αφαίρεσε τα ρούχα plus size από τα καταστήματα της στη Νέα Υόρκη, ενώ οι συνεργασίες της με σχεδιαστές έχουν επικριθεί για τις περιορισμένες επιλογές μεγεθών τους. Ωστόσο, από το 2018, η εταιρεία εργάζεται αθόρυβα για να συμπεριλάβει στα καταστήματά της μια πιο περιεκτική γκάμα μεγεθών.

Τα νέα σχέδια της σουηδικής fast fashion εταιρείας αφορούν στην επέκταση της γκάμας της, ώστε να περιλαμβάνει ανδρικά και γυναικεία κομμάτια στα καταστήματα που θα φτάνουν μέχρι το 2XL, και διαδικτυακά ενδύματα που θα φτάνουν μέχρι το 4XL για τις γυναίκες και το 3XL για τους άνδρες. Το μοντέλο, influencer και ακτιβίστρια, Tess Holliday, θα αναλάβει τον νεοσύστατο ρόλο του συμβούλου μεγέθους και συμμετοχικότητας.

Διαβάστε ακόμα: Η H&M στοχεύει σε ταχύτερες, ισχυρότερες, κυκλικές δραστηριότητες

Η Holliday χρησιμοποιεί τις εκτεταμένες γνώσεις και την προσωπική της εμπειρία ως πελάτισσα και υποστηρικτής των plus-size για να βοηθήσει την H&M να μετριάσει τις προκαταλήψεις, να βελτιώσει τη συμπερίληψη και να προωθήσει την ποικιλομορφία σε όλη την εταιρεία, από το σχεδιασμό έως το μάρκετινγκ και την επικοινωνία. Η H&M είναι βέβαιη ότι η συνεργασία με τη Holliday θα εδραιώσει τη σχέση της με νέους πελάτες και θα συνεχίσει να εστιάζει στην παροχή της μέγιστης δυνατής εμπειρίας πελάτη για όλους.

PLUS SIZE

Η παγκόσμια αγορά ενδυμάτων plus-size αναμένεται να φτάσει τα 632 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2027 – σύμφωνα με μια έκθεση της Allied Market Research – με το τμήμα των casual wear plus-size ενδυμάτων να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο.

Τα plus-size ρούχα στη μόδα αναφέρονται στα μεγέθη 1XL έως 6XL και το διευρυμένο μέγεθος στο 7XL και άνω – αν και τα ακριβή μεγέθη διαφέρουν ανά χώρα. Τα fast fashion brands προσφέρουν ρούχα plus size, αλλά έχουν αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή χρησιμοποιούν μοντέλα “κανονικού” μεγέθους για να παρουσιάσουν τα plus size ρούχα τους.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση των καταναλωτών για μεγέθη χωρίς αποκλεισμούς αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με έρευνα του 2019 που διεξήχθη από την Cotton Incorporated Lifestyle Monitor, το 83% των των καταναλωτών θέλει τα fashion brands και οι retailers ένδυσης να προσφέρουν περισσότερες επιλογές μεγεθών, ενώ το 70% επιθυμεί η βιομηχανία της μόδας να είναι πιο περιεκτική τόσο στη διαφήμιση όσο και στις προσφορές προϊόντων.

Τα brands το λαμβάνουν υπόψη;

Ορισμένες μάρκες λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως οι συλλογές σχεδιαστών της Target για την άνοιξη του 2023 από τις Agua Bendita, Fe Noel και Rhode που προσφέρουν μεγέθη έως και 4X. Τον προηγούμενο μήνα, επίσης, η σχεδιάστρια Renee Cafaro έγραψε ιστορία ως με την πρώτη αποκλειστικά plus-size συλλογή υψηλής ραπτικής που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα: Ποια brands συναντούν τους καταναλωτές ακριβώς εκεί που βρίσκονται;

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη ζήτηση για μέγεθος χωρίς αποκλεισμούς, ορισμένες μάρκες δεν έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων μόδας, για παράδειγμα, λιγότερο από το 1% των μοντέλων ήταν plus size.

Η συμπερίληψη στα μεγέθη δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως πρωτοποριακή ιδέα, αλλά ως αναγνώριση του ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν με τον ίδιο τρόπο και να έχουν την ίδια αγοραστική εμπειρία, ανεξάρτητα από το νούμερο που φοράνε. Αυτή είναι και η φιλοδοξία της H&M – να διασφαλίσει ότι υπάρχουν επιλογές για όλους.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: H&M

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.