24 Απρ 2024
READING

Trending Now: Recycled Plastic Tiny Homes

2 MIN READ

Trending Now: Recycled Plastic Tiny Homes

Trending Now: Recycled Plastic Tiny Homes

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Αρχικά, το υψηλό κόστος ενοικίασης ήταν ο λόγος που το κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών κέρδισε δημοτικότητα στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Αυστραλία. Αργότερα, αποτέλεσαν μια δελεαστική εναλλακτική λύση για σπίτια σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με τα παραδοσιακά οικήματα και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τα “κρυμμένα” οφέλη τους: από την προσιτή στέγαση και τη λιγότερη ακαταστασία έως τη φορητότητα και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως είχε στο μυαλό του ο περιβαλλοντικός ακτιβιστής Gary Bencheghib, ο οποίος ξεκίνησε το 2020 ένα κίνημα με την ονομασία “Sungai Watch” για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά καθαρίζοντας φραγμένα ποτάμια, γεμάτες σκουπίδια παραλίες και παράνομους χώρους απόρριψης σκουπιδιών.

Και σήμερα, μετά από τρία χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικροσκοπικό σπίτι φτιαγμένο από πλαστικό: ένα ανακυκλωμένο σπίτι από 35.000 πλαστικές σακούλες και άλλα απορρίμματα που συνέλλεξε από ποτάμια και ακτές του Μπαλί της Ινδονησίας και έρχεται να αλλάξει την έννοια της βιωσιμότητας.

Το μικροσκοπικό σπίτι καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες μέσω ηλιακών πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή του, ενω αντίστοιχες εναέριες δεξαμενές νερού εξασφαλίζουν την ύδρευση, όπως ακριβώς εξάλλου συμβαίνει και σε ολόκληρο το νησί. Και ενώ το εξωτερικό του σπιτιού είναι επενδυμένο με τα ανακυκλωμένα πλαστικά, το εσωτερικό του διαθέτει ένα μικροσκοπικό καθιστικό 12 τ.μ. που είναι εξοπλισμένο με ένα κρεβάτι king-size, μια επίσης ανακυκλωμένη κουζίνα με νεροχύτη και ένα μπάνιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.