20 Απρ 2024
READING

Γιατί η Instacart επενδύει στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των συνεργατών της

4 MIN READ

Γιατί η Instacart επενδύει στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των συνεργατών της

Γιατί η Instacart επενδύει στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των συνεργατών της

Λανσάρει το πρόγραμμα Instacart Marketing Solutions

Από τον Ιούνιο του 2012 η Instacart διευκολύνει τις ηλεκτρονικές αγορές, τις υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής από περισσότερα από 80.000 καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερική στο Instacart Marketplace. Η πλατφόρμα της δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να αγοράζουν τα προϊόντα καθημερινής χρήσης που χρειάζονται και σε περίπου 600.000 αγοραστές του Instacart να κερδίζουν με τη συλλογή, τη συσκευασία και την παράδοση παραγγελιών μέσα από το δικό τους ευέλικτο πρόγραμμα.

Προκειμένου να βελτιώσει τι παροχές της προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα και τους πελάτες της, η εταιρεία ενεργοποίησε μια σειρά από νέες δυνατότητες για εμπόρους λιανικής που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν πιο προσιτές, εξατομικευμένες εμπειρίες για τους πελάτες και να δημιουργήσουν πιστότητα στην επωνυμία.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του e-commerce περνάει από την τεχνητή νοημοσύνη

Οι retailers όλων των μεγεθών μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Instacart Marketing Solutions για να δημιουργήσουν τις δικές τους καμπάνιες marketing που συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεών τους, προσελκύοντας πελάτες μέσω προσαρμοσμένων προωθητικών ενεργειών, όπως στοχευμένες ποσοστιαίες εκπτώσεις ή προσφορές.

Επιπλέον, η Instacart λανσάρει νέες δυνατότητες loyalty προγραμμάτων που δίνουν στους λιανοπωλητές τη δυνατότητα να επιτρέπουν στους πελάτες να εγγράφονται και να έχουν πρόσβαση σε ανάλογες εκπτώσεις από τα προγράμματα αφοσίωσης απευθείας στην εφαρμογή Instacart.

Είναι θέμα τιμής;

Αδιαμφισβήτητα. Η προσιτή τιμή είναι αυτή την στιγμή στο επίκεντρο των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τα συνεργαζόμενα καταστήματα ανάλογων πλατφορμών σε διεθνές επίπεδο, είναι λογικό να αναζητούν περισσότερους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσουν τους πελάτες τους να εξοικονομούν κατά την πρόσβαση στα παντοπωλεία και τα αγαθά που χρειάζονται. Με την εκκίνηση των Instacart Marketing Solutions και τα διευρυμένα προγράμματα πιστότητας πελατών, η εταιρεία αναζητά τεχνολογικά εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα στους retailers να δημιουργούν στρατηγικές ψηφιακές καμπάνιες και μοναδικά προγράμματα αφοσίωσης που προσελκύουν τους πελάτες τους, αναπτύσσουν την επιχείρησή τους και, τελικά, βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται με οικονομία τα χρήμάτά τους.

Τα ηλεκτρονικά παντοπωλεία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών εμποδίων οικονομικής προσιτότητας και προσβασιμότητας και να οδηγήσουν στη λήψη πιο υγιεινών αποφάσεων για τις οικογένειες. Η έρευνα των No Kid Hungry, Instacart και του Πανεπιστημίου του Kentucky, για παράδειγμα, απέδειξε ότι η πρόσβαση σε ηλεκτρονικά παντοπωλεία μπορεί να βοηθήσει οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα να εξοικονομήσουν χρόνο, να μειώσουν τα έξοδα μεταφοράς και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τον προϋπολογισμό τους.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα που ψωνίζουν ηλεκτρονικά με την Instacart αγοράζουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά – παραμένοντας εντός του προϋπολογισμού – σε σύγκριση με εκείνες που ψωνίζουν στο κατάστημα.

Τι κερδίζουν τα συνεργαζόμενα καταστήματα

Οι Instacart Marketing Solutions βοηθούν τα συνεργαζόμενα καταστήματα να επεκτείνουν τις προσφορές τους στην εφαρμογή Instacart ή στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα, αυξάνοντας τα έσοδα και εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες τους στο συγκεκριμένο κανάλο. Οι έμποροι λιανικής μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά επιλογών καμπάνιας ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τους επιχειρηματικούς τους στόχους -που εκτείνονται από λύσεις marketing αυτοεξυπηρέτησης έως λύσεις marketing πλήρους εξυπηρέτησης- για να προωθήσουν στοχευμένες προωθήσεις που βοηθούν στην απόκτηση και την προσέλκυση νέων πελατών.

Τα αρχικά αποτελέσματα από την πιλοτική υλοποίηση καμπανιών ενεργοποίησης εντός εφαρμογής υποδεικνύουν μάλιστα ότι οι retailers είδαν σχεδόν 70% αύξηση στους πελάτες για πρώτη φορά και 6-8 φορές μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης μετά από καμπάνιες ενεργοποίησης εντός εφαρμογής.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Θα κόψουν οι καταναλωτές τις μη απαραίτητες δαπάνες;

Από τη δημιουργία της δυνατότητας να προσφέρουν στους πελάτες εκπτώσεις σε γεύματα διακοπών έως την παροχή κινήτρων για εβδομαδιαίες αγορές σε συγκεκριμένα καταστήματα, οι Instacart Marketing Solutions επιτρέπουν στους συνεργάτες τους να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους δικούς τους πελάτες με στοχευμένες προσφορές σε δικά τους αλλά και σε επί πληρωμή κανάλια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί τον τρόπο να συνδεθούν με τους καταναλωτές στο σημείο αγοράς τους και στις πλατφόρμες Instacart, παρέχοντάς τους δεδομένα και πληροφορίες από καθεμία από τις καμπάνιες τους. Ανάλογα μάλιστα με τις μοναδικές ανάγκες κάθε καταστήματος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία επίπεδα υπηρεσιών, Selfe-Serve, Campaign Management και Strategic Partnership.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Instacart

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.