27 Απρ 2024
READING

Η Sephora εγκαινιάζει in-store πρόγραμμα ανακύκλωσης για συσκευασίες ομορφιάς

4 MIN READ

Η Sephora εγκαινιάζει in-store πρόγραμμα ανακύκλωσης για συσκευασίες ομορφιάς

Η Sephora εγκαινιάζει in-store πρόγραμμα ανακύκλωσης για συσκευασίες ομορφιάς

Η Sephora και η Pact Collective συνεργάζονται για να ξεκινήσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης Beauty (Re)Purposed

Η Sephora συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Pact Collective, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης Beauty (Re)Purposed. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να δώσουν μια δεύτερη ζωή στα δύσκολα ανακυκλώσιμα απόβλητα συσκευασιών ομορφιάς και ευεξίας, που καταλήγουν σε χωματερές.

Η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων προσωπικής περιποίησης και ομορφιάς ελπίζει να συμβάλει στη μείωση των αποβλήτων που παράγονται από τις βιομηχανίες ομορφιάς και ευεξίας. Η πλειονότητα των 120 δισεκατομμυρίων συσκευασιών που παράγονται από τις βιομηχανίες αυτές κάθε χρόνο καταλήγουν σε χωματερές λόγω διαφόρων παραγόντων που τις καθιστούν ακατάλληλες για τις παραδοσιακές μεθόδους ανακύκλωσης.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί τo Body Shop επενδύει στο refilling;

Ξεκινώντας τον Μάιο του 2023, το πρόγραμμα Beauty (Re)Purposed θα επιτρέπει στους πελάτες να φέρνουν άδεια δοχεία προϊόντων, ανεξαρτήτως μάρκας, σε οποιοδήποτε από τα 600 καταστήματα Sephora στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Ωστόσο, τα καταστήματα Sephora at Kohl’s δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μόλις συγκεντρωθεί αρκετός όγκος, η Pact θα πουλήσει τα υλικά που συλλέγονται σε έναν συνεργάτη που θα τα μετατρέψει σε κάτι άλλο, όπως χαλί, παλέτες, άσφαλτο, νέες συσκευασίες ή ενέργεια.

Το νέο πρόγραμμα θα λειτουργήσει παράλληλα με τη μακροχρόνια συνεργασία της Sephora με την G2 Revolution, μια εταιρεία ειδικών λύσεων ανακύκλωσης, για την εκτροπή των απορριμμάτων από τα επιστρεφόμενα, κατεστραμμένα ή ληγμένα καλλυντικά προϊόντα από τις χωματερές. Η G2 θα παρέχει πλέον υποστήριξη στο Beauty (Re)Repurposed with Pact.

Η συνεργασία της Sephora με την G2 Revolution

Η Sephora έχει δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα και τη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, έχει συνάψει μακροχρόνια συνεργασία με την G2 Revolution, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε λύσεις διαχείρισης αποβλήτων για τη βιομηχανία ομορφιάς.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Sephora έχει ήδη καταφέρει να εκτρέψει πάνω από το 60% των αποβλήτων της από τους χώρους υγειονομικής ταφής και τους αποτεφρωτήρες. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών, καθώς και της ανάπτυξης πιο βιώσιμων συσκευασιών.

Μια βασική πτυχή αυτής της συνεργασίας ήταν η ανάπτυξη του προγράμματος Beauty (Re)Cycle. Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στους πελάτες να φέρνουν τα άδεια προϊόντα ομορφιάς τους, ανεξαρτήτως μάρκας, στα καταστήματα Sephora για ανακύκλωση. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Sephora έχει καταφέρει να ανακυκλώσει μέχρι σήμερα πάνω από 9 εκατομμύρια προϊόντα ομορφιάς.

Οι retailers θέλουν να μειώσουν τα πλαστικά απόβλητα

Το πρόγραμμα Beauty (Re)Purposed της Sephora είναι μόνο μία από τις τελευταίες πρωτοβουλίες των μεγάλων retailers που βοηθούν τους καταναλωτές να μειώσουν τα πλαστικά απόβλητα. Άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα προγράμματα ανακύκλωσης πλαστικών προϊόντων περιλαμβάνουν την Petco, η οποία εφαρμόζει πιλοτικά ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων εντός του καταστήματος καιτο Saks, το οποίο συνεργάστηκε με την TerraCycle για να ξεκινήσει το πρόγραμμα Saks Beauty Recycling.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Sephora συνδέει τους TikTokers με beauty brands

Αλλά και στον κλάδο της ομορφιάς η Sephora δεν είναι μόνη. Η Nordstrom ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης BeautyCycle για άδειες συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς σε όλα τα καταστήματά της πλήρους γραμμής στις Η.Π.Α. πριν από τρία χρόνια. Πιο πρόσφατα, το The Body Shop, το οποίο επέκτεινε το επιτυχημένο πρόγραμμα επαναγεμιζόμενων προϊόντων του για να συμπεριλάβει και τα κραγιόν

Καθώς οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αγορών τους, είναι ζωτικής σημασίας για τους retailers να εφαρμόζουν βιώσιμες λύσεις που μειώνουν τα απόβλητα και προωθούν την κυκλική οικονομία. Προγράμματα όπως το πρόγραμμα Beauty (Re)Purposed της Sephora και παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλους retailers δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, ενώ εξακολουθούν να ικανοποιούν τη ζήτηση των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα. Συνεργαζόμενοι με τους καταναλωτές, μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Με πληροφορίες από Glossy

Photo: Pact Collective

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.