28 Απρ 2024
READING

Πώς το Smirnoff Ice αποδεικνύει ότι το κλασικό δεν ξεθωριάζει ποτέ

3 MIN READ

Πώς το Smirnoff Ice αποδεικνύει ότι το κλασικό δεν ξεθωριάζει ποτέ

Πώς το Smirnoff Ice αποδεικνύει ότι το κλασικό δεν ξεθωριάζει ποτέ

Το Smirnoff Ice γίνεται 23 και το γιορτάζει με μία καλοκαιρινή ανανεωμένη εμφάνιση

Το Smirnoff Ice, το γνωστό αρωματισμένο αναψυκτικό βύνης, γιορτάζει τα 23 χρόνια ιστορίας του με ανανεωμένη ταυτότητα μάρκας και μια καμπάνια που επικεντρώνεται στη νοσταλγία. Η ανανεωμένη του συσκευασία αντικατοπτρίζει μια σύγχρονη εκδοχή των κλασικών στυλ, όπως το denim-on-denim στα ρούχα, δίνοντας μια νέα καλοκαιρινή εμφάνιση.

Το vodka brand της Diageo θα ξεκινήσει ένα “Smirnoff Ice Relaunch Tour” στην Αμερική από τον Μάιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης ζωντανών εκδηλώσεων, Live Nation, για να προσφέρει ζωντανές μουσικές εμπειρίες.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Fanta ανανεώνει το logo της

Η κυριαρχία της νοσταλγίας

Καθώς η αγορά των αρωματισμένων αλκοολούχων ποτών βύνης συνεχίζει να αναπτύσσεται, το Smirnoff Ice θέλει να υπενθυμίσει στους καταναλωτές ότι βρίσκεται στο παιχνίδι των ready-to-drink ποτών περισσότερο από ποτέ. Η καμπάνια του brand με τους celebrities περιλαμβάνει νοσταλγικά στοιχεία που παραπέμπουν στο ντεμπούτο της πριν από 23 χρόνια.

Η νοσταλγία για το παρελθόν, για τάσεις, εικόνες, στυλ, συνήθειες του παρελθόντος, αποδεικνύεται πολύ ισχυρή στους νέους, και ειδικά αυτούς της Gen Ζ, δηλαδή στα άτομα που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα brands που αξιοποιούν τη νοσταλγία, έχουν δει θετική ανταπόκριση στις πωλήσεις τους – κάτι που, όπως φαίνεται, έχει αντιληφθεί και το brand της Smirnoff.

Το comeback του Smirnoff Ice

Η νέα καμπάνια του Smirnoff Ice μιλάει για την εξέλιξή του κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ιδίως όσον αφορά την προσαρμογή του brand στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Η μάρκα ήταν μία από τις πρώτες “εναλλακτικές μάρκες” που κυκλοφόρησαν στην αγορά, απευθυνόμενη σε νεότερους καταναλωτές που αναζητούσαν μια πιο γλυκιά εναλλακτική της μπύρας. Ωστόσο, η μάρκα έπεσε σε αδράνεια στα μέσα της δεκαετίας του 2000, καθώς επικράτησε η τάση για πιο σύνθετα και artisanal ποτά. Τα artisanal ποτά είναι συνήθως χειροποίητα και παρασκευάζονται σε μικρές παρτίδες με παραδοσιακές τεχνικές και υψηλής ποιότητας συστατικά.

Τα τελευταία χρόνια, το Smirnoff Ice γνώρισε μια αναζωπύρωση της δημοτικότητάς του, κυκλοφορώντας νέες γεύσεις και επιλογές συσκευασίας και συνεργαζόμενο με άλλα brands και καλλιτέχνες για τη δημιουργία limited-edition εκδόσεων. Αυτή η ανανεωμένη δημοτικότητα οφείλεται εν μέρει στον παράγοντα της νοσταλγίας, καθώς οι πότες που απολάμβαναν το Smirnoff Ice στα νεανικά τους χρόνια ανακαλύπτουν ξανά τη μάρκα.

Διαβάστε ακόμα: Η Pepsi αποφάσισε να αλλάξει ταυτότητα ύστερα από 15 χρόνια

Το Smirnoff Ice έχει επίσης προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, προσφέροντας επιλογές με λιγότερες θερμίδες και λιγότερη ζάχαρη, προσελκύοντας τους καταναλωτές που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας.

Η επιτυχημένη επιστροφή του Smirnoff Ice δείχνει ότι οι κλασικές μάρκες μπορούν να παραμείνουν επίκαιρες και ακόμη και να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους, εάν είναι πρόθυμες να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών. Το rebrand και η καλοκαιρινή περιοδεία επαναλανσαρίσματος του Smirnoff Ice αποτελούν το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας κλασικής μάρκας που αγκαλιάζει την αλλαγή για να παραμείνει επίκαιρη και συναρπαστική.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo & Video: Smirnoff|YouTube

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.