26 Απρ 2024
READING

Γιατί η Barbie θα φορέσει GAP

3 MIN READ

Γιατί η Barbie θα φορέσει GAP

Γιατί η Barbie θα φορέσει GAP

Η Gap και η Mattel συνεργάζονται σε μια νέα σειρά προϊόντων με πρωταγωνιστές την Barbie και τα Hot Wheels

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία στον τομέα της ένδυσης που βασίζεται στα brands του κατασκευαστή παιχνιδιών και χρησιμοποιεί κάποια κλασικά σχέδια της Gap. Η πρώτη κυκλοφορία είναι η συλλογή Gap x Barbie, που περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ για ενήλικες, παιδιά και κατοικίδια.

Η νέα σειρά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Gap και της Mattel που θα ενσωματώσει επιπλέον brands από το χαρτοφυλάκιο του “βασιλιά” των παιχνιδιών. Για παράδειγμα, τα Hot Wheels, ένα άλλο brand της Mattel, θα έχουν τη δική τους συλλογή στην αλυσίδα λιανικής αργότερα φέτος.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Gap δυσκολεύεται να κάνει ένα επιτυχημένο rebranding

Τα ρούχα, τα οποία θα φέρουν το σήμα της Barbie και την χαρακτηριστική τοξοειδή γραμματοσειρά της Gap, θα είναι διαθέσιμα από τις 23 Μαΐου στο gap.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Gap παγκοσμίως. Η Mattel θα πωλεί ορισμένα στυλ μέσω της Mattel Creations, της πλατφόρμας της για συλλέκτες και άμεσους καταναλωτές. Οι τιμές των προϊόντων θα κυμαίνονται από 22 έως 63 ευρώ.

Η Barbie και οι συνεργασίες της

Η Barbie έχει δεκαετίες εμπειρίας σε συνεργασίες με κάθε είδους σχεδιαστές και μάρκες ένδυσης, με πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της των Forever 21 και Balmain. Η εντεινόμενη προσμονή γύρω από την επερχόμενη ταινία της, πυροδοτεί τον θόρυβο γύρω από όλα τα πράγματα που αφορούν την Barbie.

Εν τω μεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Gap και της Barbie. Τη δεκαετία του 1990, κατά τη διάρκεια της ακμής της Gap, η κούκλα Barbie είχε το δικό της εμβληματικό κόκκινο φούτερ με κουκούλα που έφερε το όνομα του retailer. Μια Barbie με τσάντα αγορών της Gap διατίθεται ακόμη και σήμερα για αγορά στο eBay έναντι 55 ευρώ.

Οι συνεργασίες εμπορικών σημάτων, στρατηγική της κοινότητας του marketing εδώ και καιρό, έχουν γίνει ιδιαίτερα προσοδοφόρες στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση. Καθώς τα στελέχη marketing αντιμετωπίζουν πίεση για τον έλεγχο του κόστους, οι συνδυασμοί προϊόντων, όπως η συλλογή Gap x Barbie, προσελκύουν ενδιαφέρον και κερδισμένα μέσα ενημέρωσης με μικρό κόστος για τις μάρκες.

Μία ευκαιρία για την Gap

Η νέα σειρά θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη ώθηση για τη Gap, η οποία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια και το περασμένο φθινόπωρο δέχτηκε πυρά για τη συνεργασία της με τον Ye, πριν κόψει τους δεσμούς με τον ράπερ. Στο πιο πρόσφατο τέταρτο τρίμηνο, η Gap ανακοίνωσε μείωση των καθαρών πωλήσεων κατά 6% στα 3,83 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε ακόμα: Η Barbie συνεργάζεται με τον οίκο Balmain σε ένα project χωρις κούκλες

Ο τέλειος συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός της Gap δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Η συλλογή Barbie θα έρθει μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την “Barbie”, την ταινία σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου. Με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling, η ταινία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή blockbusters της φετινής χρονιάς. Ένα πρόσφατο τρέιλερ έκανε τους καταναλωτές να παραμιλούν, ενώ η ταινία έχει ήδη εμπνεύσει και την τάση μόδας “Barbiecore”, κατά την οποία οι διασημότητες υιοθετούν τη χαρακτηριστική ροζ αισθητική του χαρακτήρα.

Αυτή η συνεργασία αναμένεται να γίνει ανάρπαστη τόσο από τα παιδιά όσο και από τους ενήλικες που μεγάλωσαν με αυτές τις εμβληματικές μάρκες. Είναι επίσης μια απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητας της Barbie και των Hot Wheels, τα οποία παραμένουν αγαπημένα παιχνίδια για γενιές και γενιές.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.