23 Απρ 2024
READING

Γιατί στοχεύει στην οργανική ανάπτυξη και το e-commerce η ΑΒ Βασιλόπουλος

5 MIN READ

Γιατί στοχεύει στην οργανική ανάπτυξη και το e-commerce η ΑΒ Βασιλόπουλος

Γιατί στοχεύει στην οργανική ανάπτυξη και το e-commerce η ΑΒ Βασιλόπουλος

Δεν κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο εξαγορών

Σταθερή στο αναπτυξιακό της πλάνο παραμένει η ΑΒ Βασιλόπουλος και για την τρέχουσα χρονιά. Κατά την πρώτη του παρουσίαση εξάλλου ως επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος, τον Νοέμβριο του 2022, ο Νίκος Λαβίδας είχε επισημάνει ότι στις προτεραιότητές του παρέμενε η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της αλυσίδας, τονίζοντας πως το 2023 θα υπάρξουν επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία 10 νέων καταστημάτων σε περιοχές όπου η αλυσίδα δεν είχε παρουσία, κυρίως σε πόλεις της επαρχίας, όπως και μεγαλύτερη έμφαση στο franchise, το οποίο ήδη αποφέρει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού τζίρου, με το πλάνο να προβλέπει μέσα στο 2023 το άνοιγμα 50 νέων σημείων. Και πράγματι, η κατεύθυνση της αλυσίδας παραμένει σταθερή.

Στο πλάνο 11 νέα εταιρικά καταστήματα

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ανοίξει το υπερμάρκετ στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμηκόπουλου, σε απόσταση λίγων μέτρων από το “δαχτυλίδι” της Αττικής Οδού στο Μαρούσι επί της λεωφόρου Κηφισίας. Το κατάστημα αυτό έρχεται να αποτελέσει το δεύτερο εμβληματικού χαρακτήρα κατάστημα της αλυσίδας στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, μετά το ανακαινισμένο κατάστημα στον Φάρο Ψυχικού. Κίνηση με την οποία φιλοδοξεί να σπάσει την κυριαρχία της Σκλαβενίτης στην κεντρική οδική αρτηρία της Αττικής, με σημεία πώλησης στην περιοχή του President, στο εμπορικό κέντρο Avenue καθώς και στον κυκλικό κόμβο της Κηφισίας πάνω από την είσοδο της Αττικής Οδού.

Η έμφαση στα αστικά convenience stores

Την ίδια στιγμή η στόχευση της ΑΒ Βασιλόπουλος στον τομέα των convenience stores έχει θετικό πρόσημο, αφού εμφανίζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης 12,8% σύμφωνα με την Circana. Η αλυσίδα είχε αφουγκραστεί από νωρίς την ανάγκη των καταναλωτών για αγορές σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, εγκαινιάζοντας το 2003 έναν νέο τύπου μικρού καταστήματος, το ΑΒ City, που είχε σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί γρήγορα και εύκολα τις βασικές καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή.

Το πέρασμά της στον όμιλο Ahold Delhaize το 2016, εξάλλου, της έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξει τη φιλοσοφία της, προτείνοντας ένα νέο πιο ευέλικτο concept, το AB Shop & Go, που θα ανταποκρινόταν και στην εστίαση στην κατά τόπους κατανάλωση και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του συστήματος δικαιόχρησης. Μέσα σε δύο χρόνια, η αλυσίδα έθεσε σε λειτουργία 14 νέα σημεία, ενώ το 2019 ακόμη 20 στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα μικρά καταστήματα

Η αλυσίδα δικαιώθηκε για την διορατικότητά της, αφού σήμερα επεκτείνει το δίκτυο των franchise καταστημάτων της φθάνοντας πλέον στα 150 ΑΒ Shop & Go, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το επιτυχημένο franchise concept πρωταγωνιστεί σε ένα ανερχόμενο επιχειρηματικό πεδίο με εξαιρετική δυναμική, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξής της. Μάλιστα μέσα στην επόμενη τριετία, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στοχεύει να φτάσει τα 250 καταστήματα AB Shop & Go, συνολικά, καλύπτοντας έτσι την αγορά ευκολίας τουλάχιστον στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ανέπτυξε και ένα σχήμα που αφορούσε ανάλογα καταστήματα στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα σε μικρές και μεσαίες κωμοπόλεις έως 10.000 κατοίκους, κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες και κοντά σε σημεία αναφοράς όπως σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες. Στόχος των 83 σημείων των ΑΒ Food Market που λειτουργούν αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα, είναι η διάθεση ποικιλίας προϊόντων με περισσότερους από πάνω από 6.000 κωδικούς.

Η αποτελεσματικότητα του franchise

Το 2002 στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου εισήχθη ένας νέος άξονας, το σύστημα δικαιόχρησης, που έμελε να αποτελέσει πρωταρχικό στρατηγικό στόχο για την εταιρεία, αφού εντάχθηκε στην οργανική της σύνθεση και αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα ταχύτατα. Ο τομέας franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος μετρά ήδη 21 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και υποστηρίζεται από 264 σημεία πώλησης -ανάμεσά τους και τα 150 σημεία ΑΒ Shop & Go-, τα οποία διαχειρίζονται συνεργάτες δικαιοδόχοι της αλυσίδας, από τα συνολικά 600 καταστήματα που έχει στο δίκτυό της η επιχείρηση.

Το on line κανάλι

Ζητούμενο εκτός των άλλων αποτελεί και η περαιτέρω ανάπτυξη του e-commerce. Κατά το πανδημικό 2020, η αλυσίδα ανέπτυξε περαιτέρω το ηλεκτρονικό της κατάστημα, το AB eshop, με νέες λύσεις και υπηρεσίες, για να αυξήσει τον αριθμών των παραγγελιών που εξυπηρετούσε καθημερινά. Και τα κατάφερε περίφημα. Σύμφωνα καταγραφή του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορικών Αγαθών και της Convert Group το 2021 εμφανιζόταν ως ο πιο αναγνωρίσιμος λιανέμπορος στην αγορά των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, με το 80% των καταναλωτών να αναγνωρίζουν το εμπορικό σήμα του e-shop της αλυσίδας. Ενώ ο τομέας παρουσίασε 20% ανάπτυξη το 2022 με τον τζίρο του ηλεκτρονικού εμπορίου να αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού τζίρου της αλυσίδας.

Ήδη από το 2020 έθεσε σε λειτουργία το ΑΒ Home Shop Center, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στην Αττική. Με μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το δικό της dark store για να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ηλεκτρονικές αγορές, με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, τεχνολογία αιχμής και χρήση “έξυπνων” εφαρμογών στη διαχείριση και λειτουργία του, οι οποίες διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων, την ταχύτερη και πιο οικολογική προώθηση της online παραγγελίας.

Το last mile delivery

Τον Μάιο του 2022 η ΑΒ Βασιλόπουλος εξάλλου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το InstaShop, με στόχο την παράδοση προϊόντων κατ’ οίκον αρχικά για τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για την Αθήνα. Στην εφαρμογή είναι διαθέσιμα περισσότερα από 10.000 προϊόντα, τα οποία παραδίδονται εντός 1 ώρας και στις ίδιες τιμές με τα σημεία της αλυσίδας.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ επένδυσε περαιτέρω στην online αγοραστική εμπειρία των πελατών της, εξοικονομώντας χρόνο στα καθημερινά τους ψώνια, και με τη συνεργασία της με την Wolt από το καλοκαίρι του 2022. Εμπλουτίζοντας τις διαθέσιμες επιλογές των πελατών της πλατφόρμας, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και από τα σημεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, εύκολα και γρήγορα. Στην εφαρμογή είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 4.500 κωδικοί προϊόντων, τους οποίους μπορούν να αποκτούν οι καταναλωτές από Δευτέρα έως και Σάββατο, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, σε περίπου 40 λεπτά. Η συνεργασία εκτός από την Αττική, πλέον έχει επεκταθεί και σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Ηράκλειο.

Στον αντίποδα των αλυσίδων που βασίζουν την ανάπτυξή τους στην στρατηγική των εξαγορών, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε στάση αναμονής, αφού δεν έχει κάνει ολοκληρωμένη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή μετά την απόκτησης της ΤΡΟΦΟ στις αρχές του 2000. Πρωτεύων στόχος παραμένει η μεγάλη οργανική ανάπτυξη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.