23 Απρ 2024
READING

Γιατί οι υπεύθυνοι marketing αξιοποιούν την εικονική παραγωγή;

3 MIN READ

Γιατί οι υπεύθυνοι marketing αξιοποιούν την εικονική παραγωγή;

Γιατί οι υπεύθυνοι marketing αξιοποιούν την εικονική παραγωγή;

Τι ρόλο παίζει η εικονική παραγωγή στη σύγχρονη διαφήμιση;

Καθώς οι διαφημιστικές εταιρίες παλεύουν να διατηρήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να επιτύχουν τους στόχους τους οι εικονικά παραγόμενες διαφημίσεις επιτρέπουν στη δημιουργικότητα να ανθίσει, διατηρώντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε χαμηλά επίπεδα.

Η εικονική παραγωγή (VP) συνδυάζει φυσικές και εικονικές τεχνικές κινηματογράφησης για τη δημιουργία μέσων πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα: ESG | Δεν είναι ιδεολογία, είναι οικονομία

Πως λειτουργεί η VP

Tα virtual studios αντικαθιστούν το παραδοσιακό φόντο με ένα μοντέλο που δημιουργείται από υπολογιστή. Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, αυτό καθιστά δυνατή την κίνηση σε αυτό το μοντέλο σαν να ήταν πραγματικό.

Οι τεχνικοί χρησιμοποιούν τρισδιάστατες μηχανές πραγματικού χρόνου για να δημιουργήσουν φωτορεαλιστικά σκηνικά και στη συνέχεια τα προβάλλουν σε μεγάλους τοίχους LED πίσω από φυσικά σκηνικά χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες απόδοσης σε πραγματικό χρόνο των μηχανών παιχνιδιών. Οι κάμερες συγχρονίζονται με τις μηχανές για να ενισχύσουν το ρεαλισμό και να δώσουν την αίσθηση του βάθους στην προοπτική.

Η εικονική παραγωγή ήρθε πραγματικά στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι δημιουργοί σε όλο τον κόσμο έπρεπε να βρουν τρόπους να εκτελέσουν καμπάνιες υψηλής ποιότητας από απόσταση. Αλλά η VP αφήνει επίσης περιθώρια στις διαφημιστικές εταιρίες να εκτελέσουν μεγάλες ιδέες που ο προϋπολογισμός απλά δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στον πραγματικό κόσμο.

Η VP είναι μία πράσινη εναλλακτική

Το βασικότερο πλεονέκτημα της εικονικής πραγματικότητας είναι η δυνατότητα προσαρμογής του περιεχομένου κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης και όχι στο post-production (το post-production περιλαμβάνει όλα τα στάδια παραγωγής που λαμβάνουν χώρα μετά την κύρια κινηματογράφηση).

Με την εικονική παραγωγή, ο φωτισμός του περιβάλλοντος από τις οθόνες LED σημαίνει ότι ο σωστός φωτισμός δημιουργείται αυτόματα, δίνοντας στη σκηνή μια φυσική αίσθηση και εξαλείφοντας επιπλέον εργασία στο post-production.

Έτσι, τα οπτικά που χρησιμοποιούνται στις οθόνες LED μπορεί να είναι πιο εξελιγμένα ή πολύπλοκα στην κατασκευή και, επομένως, πιο ακριβά, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να μας επιτρέψουν εξοικονόμηση χρόνου, εξοικονόμηση άνθρακα και μεγαλύτερη δημιουργική απόδοση.

Η ποσότητα άνθρακα που μειώνεται με την εξ αποστάσεως παραγωγή διαφημίσεων είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τις μάρκες και τα πρακτορεία που επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουν να προχωρούν σε μεγάλη δημιουργικότητα.

Τα στούντιο VP λειτουργούν με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τους τοίχους LED και τον φωτισμό, καθώς και με τοπικά κιτ, τροφοδοσία και συνεργάτες σχεδιασμού παραγωγής. Έτσι, προσεγγίζουν τη βιώσιμη παραγωγή μειώνοντας πρώτα το αποτύπωμα και τις εκπομπές τους – χωρίς συμβιβασμούς στη δημιουργική ποιότητα – και στη συνέχεια αντισταθμίζοντας τα δευτερεύοντα στοιχεία που απομένουν.

Διαβάστε ακόμα: Πώς μπορεί ο διαφημιστικός κλάδος να γίνει πιο “πράσινος”

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πλέον η ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οδηγεί τις επιχειρήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινητοποιηθούν φροντίζοντας έμπρακτα να βοηθήσουν τον περιβάλλον. Και καθώς οι marketers πρέπει να εξετάζουν ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και αξίας μιας διαφημιστικής καμπάνιας, αντιμετωπίζουν την επείγουσα ανάγκη να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές όπου είναι δυνατόν.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η εικονική παραγωγή είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το κόστος παραγωγής για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διατηρούν τις εκπομπές άνθρακα όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.