28 Απρ 2024
READING

Trending Now: The Concentrator 2000

2 MIN READ

Trending Now: The Concentrator 2000

Trending Now: The Concentrator 2000

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo, φημίζεται για τη χρήση ειδοποιήσεων push για να υπενθυμίζει στους χρήστες του της κάνουν τα καθημερινά τους μαθήματα για να διατηρήσουν τη δυναμική της εκμάθησης μιας νέας γλώσσας. Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι ενοχλητικές ειδοποιήσεις εφαρμογών συχνά αποσπούν την προσοχή των χρηστών από το να εστιάσουν σε μια μεμονωμένη εργασία, οδηγώντας τους να κάνουν scrolling αντί να ολοκληρώσουν το μάθημά τους στην Duolingo app.

Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, η εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών θέλησε με έναν αστείο τρόπο να ευαισθητοποιήσει τους Gen Z-ers, που αποτελούν την πλειοψηφία των χρηστών της, ως προς την ορθή και κυρίως συνειδητή τη χρήση του τηλεφώνου τους. Αυτό το project όμως απαιτούσε τη βοήθεια ενός οραματιστή εφευρέτη.

Η πρόκληση οδήγησε την Duolingo να συνεργαστεί με την ανεξάρτητη ιαπωνική δημιουργική εταιρεία UltraSuperNew και την Ιάπωνα εφευρέτη και influencer Marina Fujiwara, η οποία είναι γνωστή για τις παράξενες και άχρηστες εφευρέσεις της, όπως τα Crocs for Business, Hoodie Table, Roomba Leash. Η Fujiwara -η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα Forbes Japan 30 Under 30 το 2022- δημιούργησε το «The Concentrator 2000», ένα gadget πάνω στο οποίο τοποθετείται το τηλέφωνο, και χάρη σε ένα ψεύτικο χέρι που μετακινείται, μπορούν να κρυφτούν οι ειδοποιήσεις και έτσι να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη από τα μαθήματά του.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.