19 Απρ 2024
READING

Ποια είναι τα αγαπημένα brands των εφήβων;

3 MIN READ

Ποια είναι τα αγαπημένα brands των εφήβων;

Ποια είναι τα αγαπημένα brands των εφήβων;

Η Nike βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις αγαπημένες μάρκες των εφήβων

Οι έφηβοι ανήκουν στη νεότερη γενιά των καταναλωτών που έχει μπει για τα καλά στην αγορά. Πρόκειται για τους μικρότερους ηλικιακά εκπροσώπους της Gen Z, μίας γενιάς που ήδη έχει δείξει ότι ξέρει τι θέλει, τόσο από την εργασία, όσο και από την ζωή τους.

Εξετάζοντας αυτή την ιδιαίτερη δημογραφική ομάδα, η αμερικανική ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα, Piper Sandler, δημοσίευσε την 45η εξαμηνιαία έρευνά της “Taking Stock With Teens” σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία, DECA. Η έρευνα, που διεξήχθη από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, αναδεικνύει τις τάσεις των διακριτικών δαπανών και τις προτιμήσεις των εμπορικών σημάτων από 5.690 εφήβους σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ με μέση ηλικία 16,2 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Gen Z-ers: iPhone vs Android

Οι δαπάνες των εφήβων αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, με τα αγόρια να ηγούνται της αύξησης των δαπανών με αύξηση 6%. Τα τρόφιμα ήταν η Νο 1 προτεραιότητα για τις δαπάνες των αγοριών με ποσοστό 24%, ενώ τα είδη ένδυσης βρίσκονται στην κορυφή των δαπανών για τα κορίτσια με ποσοστό 28%.

Τα κορυφαία brands

Στα είδη ένδυσης, η Nike παραμένει -όπως και στις προηγούμενες έρευνες της Piper Sandler- η αγαπημένη μάρκα των εφήβων, με μερίδιο 33%, ακολουθούμενη από την American Eagle (7%) και την Lululemon (6%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η H&M (4%) και η Shein (3%).

Η Nike είναι επίσης η κορυφαία μάρκα υποδημάτων για τους έφηβους, με ισχυρό μερίδιο 61%, ακολουθούμενη από την Converse (10%) και την Adidas (6%). Εδώ, η Vans (5%) και η New Balance (2%) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Άλλα ευρήματα της έρευνας

Το 57% των εφήβων αναφέρουν το Amazon ως τον Νο1 αγαπημένο τους ιστότοπο ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η Nike, η Shein, η Lululemon και η PacSun κατέλαβαν τις θέσεις 2 έως 5.

Το TikTok παραμένει η αγαπημένη εφαρμογή των εφήβων, με ποσοστό 37%, ακολουθούμενο από το Snapchat (28%) και το Instagram (23%).

Η e.l.f. παραμένει η Νο 1 μάρκα καλλυντικών, σημειώνοντας αύξηση 900% σε ετήσια βάση στο 22% για τα έφηβα κορίτσια.

Το 87% των εφήβων έχουν iPhone- το 88% αναμένουν ότι το iPhone θα είναι το επόμενο τηλέφωνό τους- το 35% έχουν Apple Watch.

Το Apple Pay κατέλαβε την 1η θέση στις εφαρμογές πληρωμών που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα με 39%, ακολουθούμενο από το Cash App με 25%.

Το κινητό τηλέφωνο είναι η Νο 1 προτιμώμενη μέθοδος για την εξυπηρέτηση πελατών, με το SMS/SMS να παρουσιάζει τα καλύτερα κέρδη των τελευταίων ετών.

Η κύρια ανησυχία των εφήβων είναι το περιβάλλον. Η φυλετική ισότητα βρίσκεται στο Νο2, ακολουθούμενη από τις αμβλώσεις, τον πληθωρισμό

Διαβάστε ακόμα: Nike VS Lululemon: Πόλεμος για τα μάτια της Gen Z

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι σημερινοί έφηβοι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένoi και ανησυχούν για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Έχοντας αυτά κατά νου, οι εταιρείες θα πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με την αποστολή τους, τον αντίκτυπό τους και τι κάνουν για να προσφέρουν λύσεις.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, θα είναι συναρπαστικό να δούμε το ρόλο που θα έχουν οι νεότεροι Gen Z-ers -μαζί με την ανερχόμενη Gen Alpha- στη διαμόρφωση νέων τάσεων της αγοράς, καθώς και στην εξελισσόμενη προσαρμογή των προϊόντων και των brands, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις πεποιθήσεις τους. Αυτοί είναι άλλωστε οι καταναλωτές του αύριο.

Με πληροφορίες από Chain Store Age | Retail Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.