27 Απρ 2024
READING

Το 2023 η Kaizen Gaming θέλει να κατακτήσει τον κόσμο

4 MIN READ

Το 2023 η Kaizen Gaming θέλει να κατακτήσει τον κόσμο

Το 2023 η Kaizen Gaming θέλει να κατακτήσει τον κόσμο

O GameTech οργανισμός εφαρμόζει την στρατηγική «Kaizen 2026»

Στο επίκεντρο της ανάπτυξης της Kaizen Gaming για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται περιοχές που μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της, «Kaizen 2026», θέλει μέχρι το 2026 να έχει παρουσία σε 26 αγορές, με 2 έως και 3 νέες αγορές να εντάσσονται ανά έτος στο δίκτυο της ανάπτυξης δραστηριότητάς της.

Συμπληρώνοντας πέρυσι 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της, η Kaizen Gaming, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπου χρησιμοποιεί το brand Stoiximan, όπως, επίσης, και στην Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Χιλή, το Περού, το Εκουαδόρ και την πολιτεία του Οντάριο στον Καναδά όπου δραστηριοποιείται με το brand Betano.

Ο προγραμματισμός για τη φετινή χρονιά αφορά την επέκταση σε τουλάχιστον 3 χώρες. Η αρχή θα γίνει με τη Νιγηρία, η οποία αποτελεί την πρώτη χώρα της αφρικανικής ηπείρου όπου επεκτείνεται η Kaizen Gaming, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτησης της άδειας λειτουργίας στην Κολομβία με το Μεξικό να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ξεκινώντας από το 2012, όταν δημιούργησε το ελληνικό brand Stoiximan, η Kaizen Gaming ακολουθεί μια απρόσκοπτη πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας, που αντικατοπτρίζεται στην επιτυχία των brands της και την εξέλιξή της σε μία από τις κορυφαίες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη.

Με το Stoiximan, που στόχο είχε, σε πρώτη φάση, να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, η Kaizen Gaming αξιοποίησε τη θετική τάση της εποχής, για μεταφορά του αθλητικού στοιχηματισμού από τα δίκτυα φυσικής παρουσίας στο διαδίκτυο. Έτσι, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, ανέπτυξε μια μεγάλη δυναμική, καταφέρνοντας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει βασική επιλογή των Ελλήνων παικτών και να επεκταθεί το 2015 και στην κυπριακή αγορά.

Η ανάπτυξή της συνεχίστηκε ραγδαία, με πρώτο σημείο αναφοράς το 2016, όταν η εταιρεία ξεπέρασε τους 100 εργαζομένους, αριθμός που σήμερα φαντάζει πολύ μικρός για την Kaizen Gaming, αφού το προσωπικό της δεκαπλασιάστηκε τα επόμενα 6 χρόνια.

Η ταχεία επέκταση της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να προχωρά σε έναν εντυπωσιακά υψηλό αριθμό προσλήψεων. Σήμερα απασχολεί 1.800 άτομα, εκ των οποίων 800 προσελήφθησαν μέσα στο 2022. Το πλάνο προσλήψεων για το 2023 φθάνει στα 1.100 άτομα, εκ των οποίων το 20% αφορά προσλήψεις στην Ελλάδα, όπου ήδη απασχολεί 1.100 εργαζομένους.

Ο μετασχηματισμός

Η ανάπτυξη αυτή βασίστηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες, τη δημιουργία τεχνολογίας, την κατάκτηση ξένων αγορών και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά εφαλτήριο για την εξέλιξή της στάθηκε η μετάβαση της εταιρείας από παρόχου διαδικτυακών παιγνίων σε GameTech οργανισμού.

Ο μετασχηματισμός αυτός, που της επέτρεψε να διευρύνει τη δραστηριότητα και τη λειτουργία της, επετεύχθη χάρη στην ανάπτυξη δικής της τεχνολογίας, αλλά και στην επένδυση σε ανθρώπους που θα υλοποιούσαν νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Έτσι, κατάφερε να εξελίξει τόσο την πλατφόρμα της όσο και τις υπηρεσίες που μπορούσε να παρέχει.

Ενίσχυση της διεθνοποίησης

Με τη δυναμική και την τεχνογνωσία, πλέον, μιας GameTech εταιρείας, η Kaizen Gaming συγκρότησε και σχεδίασε το 2017 ένα φιλόδοξο πλάνο επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, με όχημα ένα νέο brand, το Betano, που λανσαρίστηκε εκείνη τη χρονιά αρχικά στη Ρουμανία, και στη συνέχεια σε Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Χιλή, Περού, Εκουαδόρ και Οντάριο στον Καναδά.

Στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της αναμένεται να βοηθήσει και η πρόσφατα ανακοινωθείσα συνεργασία της εταιρείας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αφορά καταρχάς τις χώρες όπου ήδη δραστηριοποιείται με εξαίρεση την Ελλάδα. Για την Ελλάδα η συμφωνία με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου, θα ενεργοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2024.

Η Kaizen Gaming, η οποία ελέγχεται κατά 63,25% από την ιδρυτική ομάδα της με το υπόλοιπο 36,75% να ανήκει στην Allwyn που είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, θεωρείται ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους διαδικτυακών τυχερών παιγνίων παγκοσμίως. Η εταιρεία μπορεί να αυτοχρηματοδοτήσει τα πλάνα της διεθνούς ανάπτυξής της, ενώ η μέχρι στιγμής επέκταση έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση των εσόδων σε επίπεδα 40%-60%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.