26 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Unfear App

2 MIN READ

Campaign of the Day: Unfear App

Campaign of the Day: Unfear App

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Samsung España και η Cheil Worldwide Spain δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για άτομα με αυτισμό που μειώνει αυτόνομα την ένταση σε ήχους που προκαλούν φόβο και τους ενοχλούν, χωρίς όμως να τους απομονώνει.

Το Unfear App, όπως ονομάζεται, αποτελεί τη πρώτη «έξυπνη» εφαρμογή διαχείρισης θορύβου που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέπει στους ανθρώπους να διαχειρίζονται μεμονωμένους ήχους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο αυτισμός επηρεάζει περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως – πολλοί εξ αυτών εμφανίζουν ακουστική ευαισθησία που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και άγχος ως προς την αντίδρασή τους σε ορισμένους ήχους. Η λύση βρίσκεται συχνά στα ακουστικά ακύρωσης θορύβου, που αποκλείουν όλους τους ήχους και οδηγεί σε πλήρη απομόνωση ήχου.

Η εφαρμογή προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης της Samsung συνεργάζεται με τα Samsung Galaxy Buds για να φιλτράρει γνωστούς ήχους ενεργοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των εξατομικευμένων για τον χρήστη ήχων, προκειμένου να προστατεύει, να ηρεμεί και να βοηθά άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ASD) και διαταραχές ακοής.

Η δυνατότητα φιλτραρίσματος ορισμένων ήχων, σε αντίθεση με την πλήρη εξάλειψη του θορύβου, επιτρέπει στα άτομα με αυτισμό να συνεχίσουν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι στην καθημερινή τους ζωή.

Μέσω μηχανικής μάθησης (ML), ένας αλγόριθμος σαρώνει χιλιάδες ηχητικές βιβλιοθήκες σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τον όγκο συγκεκριμένων προεπιλεγμένων θορύβων που προκαλούν άγχος στον μεμονωμένο χρήστη, όπως σειρήνες, θόρυβο του μετρό, έργα στο δρόμο, γαβγίσματα σκύλων, ασθενοφόρα ή παιδιά που κλαίνε. Το Unfear App ακούει συνεχώς, εντοπίζοντας κάθε ήχο για να καταστείλει μόνο τους θορύβους που επηρεάζουν τον χρήστη.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με 10 οργανισμούς για άτομα με αυτισμό στην Ισπανία, ενώ δοκιμάστηκε με εθελοντές που έχουν ASD.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της Cheil Worldwide Spain.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.