26 Απρ 2024
READING

Τι σημαίνει η συνεργασία νέας γενιάς της Public και της Media Markt

4 MIN READ

Τι σημαίνει η συνεργασία νέας γενιάς της Public και της Media Markt

Τι σημαίνει η συνεργασία νέας γενιάς της Public και της Media Markt

Η συγχώνευση δημιούργησε 13 υβριδικά καταστήματα

Ολόκληρη την περασμένη χρονιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη η συγχώνευση της Public με την Media Markt, με τις δύο επιχειρήσεις να δημιουργούν μία νέα ισχυρή οντότητα στον τομέα της λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και λευκών συσκευών, διευρύνοντας εκτός από το δίκτυο καταστημάτων και το μερίδιο που κατέχει στην ελληνική αγορά.

Τα σημεία που θα αποτελέσουν μελλοντικές προτεραιότητες είναι η ψηφιοποίηση στη λειτουργία της επιχείρησης, η αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη, η επένδυση σε logistics και η ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή η Public διατηρεί μία από τις πιο μεγάλες και σύγχρονες αποθήκες για την εξυπηρέτηση του e-commerce και των παραγγελιών που απορρέουν από το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων.

Ένα μεγάλο στοίχημα

Ένα μεγάλο στοίχημα εξάλλου αποτελεί η ενίσχυση της θέσης της Public στις οικιακές συσκευές, ένας τομέας όπου έχει ήδη κάνει βήματα μετατροπής αρκετών καταστημάτων της για να εντάξουν τη συγκεκριμένη γκάμα σταδιακά στο σύνολο του δικτύου τους.

Οι προθέσεις είχαν φανεί ήδη από τις αρχές του 2021, όταν η Public ανέπτυξε το νέο μοντέλο καταστημάτων της, με μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων στον τομέα της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και των οικιακών συσκευών όπου οι δεύτερες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του τζίρου του ομίλου. Τέτοια περίπτωση καταστήματος αποτελεί και το concept store Public στο Golden Hall, με το οποίο έγινε η αρχή σε αυτό το νέο μοντέλο σημείων πώλησης της αλυσίδας, προσφέροντας 3.200 τ.μ. συνολικής επιφάνειας πώλησης με διάρθρωση σε τρία διαφορετικά επίπεδα, συνδυάζοντας το φυσικό κατάστημα με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το μοντέλο αυτό στη διάρκεια του 2021 επεκτάθηκε στην Κύπρο και στο νέο κατάστημα Public Metropolis Mall στη Λάρνακα αλλά και το νέο διευρυμένο κατάστημα της Λεμεσού.

Ήρθε η ώρα της συνεργασίας

Και τώρα τα Public και η Media Markt με μήνυμα “Μαζί για ένα Σπίτι όπως το έχεις φανταστεί” συνεργάζονται στην κατηγορία των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων δημιουργώντας μία ενιαία και ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης. H συνεργασία προσφέρει στους καταναλωτές τις ίδιες ασυναγώνιστες τιμές και προσφορές, μια τεράστια ποικιλία χιλιάδων προϊόντων από επώνυμα brands, μια κοινή εξειδικευμένη ομάδα στα καταστήματα και νέους ευέλικτους τρόπους πληρωμής.

Από κοινού, τα δύο brands προσφέρουν πλέον την μεγαλύτερη ποικιλία -πάνω από 10.000 επιλογές- από χιλιάδες προϊόντα οικιακών συσκευών από επώνυμα brands. Η στενή αυτή συνεργασία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αναβάθμιση 13 καταστημάτων Media Markt σε όλη την Ελλάδα σε Public-Media Markt “Νέας Γενιάς”, προσφέροντας μαζί, μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών.

Τα καταστήματα “Νέας Γενιάς”

Συνδυάζοντας τα 20 χρόνια εμπειρίας της Media Markt και τα 18 χρόνια της Public, τα δύο brands ενώνουν τις δυνάμεις τους και στο κομμάτι της τεχνογνωσίας. Διαθέτοντας πάνω από 2.000 εργαζομένους στο σύνολο των δικτύων τους και παρέχοντάς τους πάνω από 15.000 ώρες εκπαίδευσης, Public και Media Markt διαθέτουν μια κορυφαία κοινή ομάδα από ειδικούς που προσφέρουν μία βελτιστοποιημένη εξυπηρέτηση καλύπτοντας κάθε ανάγκη για την κατηγορία των οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων.

Με την ευελιξία και την πρωτοπορία της Klarna

Θέτοντας στο επίκεντρο την αναβαθμισμένη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, Public και MediaMarkt προσφέρουν νέους, ευέλικτους τρόπους πληρωμής, ανάμεσά τους τη δυνατότητα εξόφλησης σε έως 3 άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική μέσω Klarna, αλλά και τη δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 36 άτοκες δόσεις, χωρίς πιστωτική, μέσω της υπηρεσίας FlexPay.

Η συνεργασία με την σουηδική εταιρεία fin-tech ξεκίνησε όταν η Klarna είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο νέο γύρο χρηματοδότησης 800 εκατομμυρίων ευρώ, όπου ο όμιλος Public κινήθηκε επενδυτικά με τη στρατηγική του συμμετοχή σε αυτόν, προσβλέποντας στα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει η ταχύτατα αναπτυσσόμενη Klarna αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη υφιστάμενη συνεργασία των δύο πλευρών.

Μέχρι και τα τέλη του 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Public, ένας στους πέντε καταναλωτές αγόραζαν προϊόντα από το public.gr μέσω της Klarna, κάτι που δείχνει την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τρόπος συναλλαγών που προσφέρει η πλατφόρμα. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του ελληνικών συμφερόντων ομίλου να προσφέρει ολοκληρωμένο omnichannel περιβάλλον αγορών προς τους πελάτες του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.