25 Απρ 2024
READING

Το Jack Daniel’s απευθύνεται στους νεότερους καταναλωτές

3 MIN READ

Το Jack Daniel’s απευθύνεται στους νεότερους καταναλωτές

Το Jack Daniel’s απευθύνεται στους νεότερους καταναλωτές

Με μια νέα καμπάνια του στο Web3

Το Jack Daniel’s αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη μετάβαση από ένα ουίσκι, που πρεσβεύει τον αμερικανικό λαϊκό πολιτισμό, σε ένα spirit που μπορεί να απευθυνθεί σε νεότερους σε ηλικία υπεύθυνους κταναλωτές. Όχημα για τη μετάβαση αυτή, το Web3, όπου δημιούργησε ένα ψηφιακό μουσικό κυνήγι θησαυρού σε μια προσπάθεια να τους γνωρίσει την 150 ετών μάρκα ουίσκι Tennessee.

Το αμερικανικό bourbon, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ (52%) των αμερικανικών ουίσκι που πωλούνται στην Αμερική, στράφηκε στην τεχνολογία για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει σχετικό με το κοινό-στόχο του, που αποτελείται από νέους 20 έως 30 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Tάση | Η έκρηξη των έτοιμων κοκτέιλ και το νέο RTD από Diageo και Captain Morgan

Για να κερδίσει αυτή την επαφή του με τους νέους, το Jack Daniel’s ξεκίνησε την καμπάνια “Jack Daniel’s Music Drop”, με την οποία προσκαλεί τους οπαδούς της μουσικής να επισκεφθούν φυσικές τοποθεσίες σε συγκεκριμένες ώρες και να χρησιμοποιήσουν τα smartphones τους για να συλλέξουν εικονικούς δίσκους και να κερδίσουν αποκλειστικές ψηφιακές εκτυπώσεις μουσικής.

Η καμπάνια, η οποία δημιουργήθηκε από τη Yahoo σε συνεργασία με τους ειδικούς σε θέματα ψηφιακής μουσικής, Serenade, και τους ειδικούς σε θέματα επαυξημένης πραγματικότητας, SmartMedia Technologies και Starcom, στοχεύει να προσελκύσει τους νέους ηλικιακά καταναλωτές, μοιράζοντας αποκλειστική μουσική από καλλιτέχνες, σε συνδυασμό με “μετασυμπαντικά” έπαθλα.

Η καμπάνια ταιριάζει απόλυτα με το brand

Το Jack Daniel’s έχει μια μακρά ιστορία στη μουσική. Αυτή η καμπάνια ζωντανεύει το μουσικό στοιχείο με έναν τρόπο που είναι σχετικός με το κοινό-στόχο του brand – μέσω της τεχνολογίας. Με άλλα λόγια, έχει να κάνει λιγότερο με το Jack Daniel’s και περισσότερο με την εμφάνισή του στο κανάλι που έχει νόημα για τους νέους, μέσω της μουσικής και της τεχνολογίας.

Η καμπάνια, η οποία υποστηρίζεται από ψηφιακά OOH κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και από περιεχόμενο επιρροής, είναι το πρώτο εγχείρημα της μάρκας στο διαδίκτυο με τη βοήθεια του Web3. Αυτή η καμπάνια αποτελεί ένα συγκλονιστικό παράδειγμα πρωτοπορίας σε έναν νέο τρόπο σύνδεσης καλλιτεχνών και θαυμαστών.

Μια phygital εμπειρία

Το Jack Daniel’s Music Drop είναι μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για κινητά -παρόμοια με το παιχνίδι Pokemon Go για κινητά- που βασίζεται σε χάρτες και καλεί τους χρήστες να εξερευνήσουν πέντε πόλεις και να βρουν επώνυμα κιβώτια AR, που υποστηρίζονται από ανταμοιβές.

Όταν ο χρήστης βρίσκει ένα κιβώτιο, αυτό ανοίγει και λαμβάνει ένα ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο που αποθηκεύεται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που έχει δημιουργήσει ο παραγωγός ουίσκι. Αυτό το ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο αποκαλύπτει αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως δωροεπιταγές, ένα ταξίδι στο αποστακτήριο του Jack Daniel’s και NFT μουσική με 2.000 κομμάτια διαθέσιμα προς απόκτηση.

Διαβάστε ακόμα: Το ντοκιμαντέρ του Jack Daniels στα σινεμά τον Μάιο

Καθώς οι νέοι, που έχουν μεγαλώσει στην εποχή του streaming, δεν είχαν ποτέ μουσική στην κατοχή τους με την παραδοσιακή έννοια, το spirit θέλει να τους βοηθήσει να καταλάβουν πόσο μαγική μπορεί να είναι. Ελπίζει ότι αυτή η καμπάνια θα επαναφέρει λίγο από τον ενθουσιασμό των παλιών ημερών των CD, των βινυλίων και των LP.

Συνδυάζοντας τους κόσμους της μουσικής, του ουίσκι, των ψηφιακών συλλεκτικών προϊόντων και των μεγάλων ανταμοιβών, το Jack Daniel’s και η Yahoo Creative Studios στοχεύουν να δημιουργήσουν μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία που θα εμπλέξει και θα συναρπάσει τους καταναλωτές όπως ποτέ άλλοτε.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Jack Daniel’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.