24 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola θέλει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά

3 MIN READ

Η Coca-Cola θέλει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά

Η Coca-Cola θέλει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά

Η Coca-Cola συνεργάζεται με την Gigi Hadid στη νέα της καμπάνια

Τρία απλά, βασικά συστατικά -η στιγμή της σύνδεσης, το γεύμα και μια παγωμένη Coca-Cola- συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια “μαγική συνταγή” όταν οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα πίσω από τη νέα παγκόσμια καμπάνια της Coca-Cola.

Με αυτή την διαφημιστική εκστρατεία η Coca-Cola επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι μοιράζονται ένα γεύμα. Το spot “A Recipe for Magic” τοποθετεί στο επίκεντρο το φαγητό ως μέσο για τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων, ενσωματώνοντας το αναψυκτικό σε ιδιαίτερες στιγμές γύρω από το τραπέζι.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

A Recipe for Magic

Το διαφημιστικό σποτ των 30 δευτερολέπτων δείχνει το μοντέλο και influencer Gigi Hadid και τους φίλους της να φτιάχνουν σπιτικά ζυμαρικά πριν καθίσουν όλοι μαζί να φάνε και να κάνουν πρόποση με ένα μπουκάλι Coca-Cola.

Η έμπνευση για τη νέα καμπάνια προέρχεται από έρευνα της εταιρείας και της American Heart Association που δείχνει ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων θέλουν να μοιράζονται πιο συχνά ένα γεύμα και πάνω από το 65% θυμούνται την αξία της σύνδεσης με τους άλλους όταν τρώνε με κάποιον άλλο. Έτσι, η Coca-Cola έθεσε έναν ακόμη στόχο: να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βρεθούν μαζί και να μοιραστούν το φαγητό -και την Coca-Cola- γύρω από ένα τραπέζι.

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι λαχταρούν για μεγαλύτερη σύνδεση στον σημερινό “υπερ-συνδεδεμένο” κόσμο και, αναμφισβήτητα, τα γεύματα έχουν τη δύναμη να το προσφέρουν αυτό. Η Coca-Cola έχει μια πλούσια και ιστορική σχέση με το φαγητό και έχει καθιερώσει το ρόλο της ως το τέλειο συνοδευτικό για τα γεύματα που μαγειρεύονται στο σπίτι, παραγγέλλνονται από έξω ή απολαμβάνονται σε ένα εστιατόριο.

Η προώθηση της καμπάνιας

Το “A Recipe for Magic” θα προβληθεί στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και άλλες βασικές αγορές – όπως και στη χώρα μας. Η δημιουργός περιεχομένου και σούπερ μόντελ, Gigi Hadid, θα είναι επικεφαλής της εκστρατείας στις περισσότερες αγορές. Ο Κινέζος ηθοποιός και foodie, Yang Yang, και ο Μεξικανός food influencer, Oscar Meza, είναι μεταξύ των άλλων celebrities που συμμετέχουν.

Εκτός από το βίντεο με τη Hadid, πρόσθετο περιεχόμενο που παρουσιάζει τα τρία κεντρικά ταλέντα της καμπάνιας θα προβληθεί στην τηλεόραση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαφημιστικές πινακίδες, μεταξύ άλλων καναλιών.

Αν και η καμπάνια διαθέτει τρεις μεγάλες προσωπικότητες, ένα δίκτυο από περίπου 750 influencers και σεφ θα βοηθήσει να δοθεί μια τοπική πινελιά σε όποια αγορά και αν εμφανιστεί.

Διαβάστε ακόμα: Η Stella Artois στηρίζει το δείπνο

Το “A Recipe for Magic” συνάδει με το marketing της Coke τα τελευταία χρόνια, το οποίο έχει θέσει στο επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τη συντροφικότητα. Ενώ η μάρκα έχει πειραματιστεί με παράξενες γεύσεις, η διατήρηση εν τέλει της οικειότητας είναι αυτή που αναδεικνύεται σε βασικό σημείο αναφοράς για τη μάρκα.

Καθώς η καθημερινότητα και η πολυπλοκότητα της ζωής απομακρύνει τους ανθρώπους μεταξύ τους και από το τραπέζι, η Coca-Cola σκοπεύει να εμπνεύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των καταβολών και όλων των κοινωνικών τάξεων, να βρεθούν μαζί γύρω από το τραπέζι και να γιορτάσουν τη μαγεία των κοινών γευμάτων. Και -γιατί όχι;- να δημιουργήσει ένα κίνημα όπου οι άνθρωποι θα μοιράζονται τις δικές τους “συνταγές για μαγεία”. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας συνδυασμός καλής παρέας, εξαιρετικού φαγητού και παγωμένης Coca-Cola.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Coca-Cola

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.