26 Απρ 2024
READING

Η Lidl Ελλάς αναπτύσσει και εδραιώνει γόνιμες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές

3 MIN READ

Η Lidl Ελλάς αναπτύσσει και εδραιώνει γόνιμες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές

Η Lidl Ελλάς αναπτύσσει και εδραιώνει γόνιμες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές

Η Lidl Ελλάς αναπτύσσει και εδραιώνει γόνιμες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα

Διευρύνει συνεχώς την γκάμα της μέσα από μακροχρόνιες, επωφελείς και επιχειρηματικά υγιείς συνεργασίες με περισσότερους από 400 Έλληνες προμηθευτές, με το 60% του τζίρου της να προέρχεται από τα δικά τους προϊόντα.Τέτοια παραδείγματα αποτελούν τρεις εταιρείες στην Κρήτη, η Agrocreta, η Creta Food και η αρτοποιία  Τσατσάκης.

Η πρώτη, η Agrocreta, είναι μονάδα συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων με εστίαση στο ελληνικό αβοκάντο και τις ιδιαίτερες ποικιλίες του. Η συνεργασία με την Lidl Ελλάς, όπως επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Κοκαλάκης, ξεκίνησε το 2011 και διευρύνεται συνεχώς. Σήμερα το 30% του κύκλου εργασιών της Agrocreta προέρχεται από αυτή την συνεργασία, ενώ ένα ακόμα 30% αφορά σε εξαγωγές σε 15 χώρες και το υπόλοιπο στην εγχώρια αγορά. Ο τζίρος της εταιρείας το 2022 έφτασε τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η Kreta Food, όπου συσκευάζεται το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Π.Γ.Ε. Χανιά «Νώμα» είναι το επόμενο παράδειγμα.Η μονάδα παραγωγής της έχει δυναμικότητα άνω των 20 εκατ. λίτρων ετησίως, ενώ εξάγει σε 28 χώρες σ’ όλον τον κόσμο, κυρίως σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, αλλά και σε χώρες της Ασίας. Η Kreta Food διατηρεί συνεργασία με την Lidl από το 1999 και ουσιαστικά είναι από τις πρώτες ελληνικές προμηθευτικές εταιρείες του γερμανικού ομίλου. Το 2022 είχε πωλήσεις ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανήλθαν περίπου σε 800.000 και το 50% των πωλήσεων της οφείλεται στην Lidl, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος. Παράλληλα οι 28 από τις 31 χώρες στις οποίες εξάγει, ανήκουν στο διεθνές δίκτυο των εταιρειών του γερμανικού ομίλου.

Τέλος στην Αρτοποιία Τσατσάκης παρασκευάζονται μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της κρητικής διατροφής, όπως παξιμάδια, κριθαροκουλουρίτσες και κριτσίνια, τα οποία διατίθενται στα καταστήματα της Lidl Ελλάς με την ιδιωτική ετικέτα «Χρυσός Μύλος» και «Νώμα». H εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 στο Ηράκλειο της Κρήτης και η συνεργασία της με τη Lidl Ελλάς ξεκίνησε το 2012. Χαρακτηριστικό είναι πως την πρώτη χρονιά της συνεργασίας ο τζίρος από τις πωλήσεις στο δίκτυο είχε ανέλθει στις 250 χιλιάδες ενώ πέρσι έφτασε στα 6 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 12.000 ευρώ του κύκλου εργασιών. Παράλληλα μέσω της συνεργασίας με τη Lidl εξάγει σε 28 χώρες. Η Τσατσάκης διαθέτει 5 γραμμές παραγωγής και στον πλάνο της είναι η επένδυση σε νέα μονάδα για τη ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης, ποιότητας και προοπτικής. Η στήριξη της εταιρείας στον ελληνικό παραγωγικό κλάδο είναι καίρια, καθώς προτεραιότητά της αποτελεί η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τόσο στα ράφια των καταστημάτων της, αλλά και στο εξωτερικό, ενθαρρύνοντας πρακτικές επιχειρηματικής εξωστρέφειας. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.